22.4.2014

Oli vuosi -94

Vuonna ysineljä olin kauppakorkeassa; innokas opiskelija, joka haaveili mainostoimistokarriääristä ja hienosta elämästä - tietämättä ihan tarkkaan, mitä sellainen oikeasti pitäisi sisällään. Päivisin opiskeltiin paljon ja viikonloppuisin juhlittiin vieläkin enemmän. Vaaterahaa oli suhteellisen vähän, mutta Vogueen oli joka kuukausi varaa. Ja aina silloin tällöin (jo silloinkin) sorruin kuitenkin johonkin ihanaan. Mulberryn vyö, Sandin silkkihuivi, uudet kengät.

Lempikenkäni, jotka kulutin aivan puhki, olivat tämän kuvan kaltaiset mules-pistokkaat. Tummanruskeat ja tolppakorkoiset. Ne jalassa olin mielestäni äärettömän chic, ihan maailmanluokan tyylikaunotar.

Mutta niiden aika oli silloin, enkä sen yhden parin jälkeen enää koskaan kaivannut uusia samanlaisia. Ne kuuluivat 90-luvulle.

Kuva Whistlesin Instagramista: @thisiswhistles
Kyllä vähän järkytyin, kun näitä alkoi ilmaantumaan muoti- ja blogikuviin, ja vieraalta ne tuntuvat edelleen. Not for me.

Altuzarra | kuva täältä

Alexander Wang | kuva täältä

Kuva täältä
Mutta kyllä ne kieltämättä muiden jalassa näyttävät ihan ok'lta... Mitä mieltä te olette, onko teillä hankinta- tai harkintalistalla tuollaiset?

18 kommenttia:

 1. Nounou, tämän trendin jätän suosiolla muille :)

  VastaaPoista
 2. Oi, mä lämpesin näille heti! Mullakin oli sellaiser vaaleanruskeat, kuten alimmassa kuvassa, ja niitä käytettiin paljon!
  Jotenkin viehättää erityisesti beiget, 3-jakoiset avokkaat...erittäin kauniit. Eli mulle ehdottomasti peukutus, mustat pillihousut, löysä teeppari ja stydit korkkarit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan kyllä kuvitella sulla sellaiset (ja sanon tämän ihan hyvällä!) - ja jos jotkut, niin just noi Altuzarran beiget olisivat minunkin valintani.

   Poista
 3. Voisin kyllä ihan sulavasti lämmetäkin, jos vain jalkani tuollaisia kestäisivät; vaan eivätpä kestä, joten tyydyn ihailemaan muilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan puhuttu tästä aiheesta aikaisemminkin :-D

   Poista
 4. Ei kiitos minulle näitä, joskus tuli pidettyä, se oli silloin, nyt ei enää :)

  VastaaPoista
 5. Voi mä niin haluasin tuollaiset(kin) !!! Harmittaa etten ostanut talvella upeita Alexander Wangin muleseja, nyt täytyy sitten ehkä etsiä jotkut halpis- versiot, jos nyt niitäkään enään löytyy . . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olisi kannattanut - ihan jo siksi, että ovat Wangin!

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Mulle liian roisit, vaikka ovatkin vähän sukua lempparikarvakengilleni :-)

   Poista
 7. Hah, samoina vuosina ollaan Kauppiksessa opiskeltu (tai ainakin Raflassa istuttu Sandin huivit kaulassa :))

  Mun noi klopottimet oli konjakinväriset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..kauluspaidan ja bleiserin yhdistelmä tuntui niin alastomalta ilman sitä Sandin huivia :-)

   Ja sullakin noi samat popot - oi niitä aikoja ja tyylejä!

   Poista
 8. Mulla oli jotkin konjakin väriset vastaavat, mutta ei enää ikinä. Onneksi mun oikea jalka taittaa vähän sisäänpäin, niin en voi pitää tuollaisia hihnattomia kengiä, kun kantapää tulee sisäänpäin ja kenkä näyttää ja tuntuu tyhmältä. Onneksi...

  VastaaPoista
 9. Täällä peukutetaan muleille! Ysärillä oli kivaa muotia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, ollaan siis ihan 50/50 puolesta ja vastaan! Munkin mielestä osa ysärimuodista oli kivaa, mutta luulen, että osa omasta viehätyksestä on kyllä ihan pelkkää nostalgiaa...

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...