9.11.2014

Vinkki karkeakarvaisten koirien omistajille

Kuva on viime joulukuulta,
kuten miehen valitsemista joulutyynyistä huomaa...
Meidän parsonrussellinterrierimme on karvapeitteeltään laatua "broken". Käytännössä se tarkoittaa sitä, että meitä huijattiin pahemman kerran: koira pitää nyppiä säännöllisesti (ei mitään halpaa lystiä, koska on käsityötä!), mutta siitä lähtee silti karvaa ihan koko ajan. Koiran vanhemmista ainakin toinen oli muistaakseni oikeasti karkeakarvainen, eli sen karva lähti vain nypittäessä eikä pitkin huushollin lattioita... Siinä pennun ostohetkellä tämä ei tuntunut maailman isoimmalta asialta - eipä tietenkään, kun sellainen suloinen pieni nappisilmä oli jo hurmannut meidät omakseen heti ensinäkemältä :-)

Satuin tuskastelemaan tuota karvanlähtöriesaa ääneen toisen samanrotuisen koiranomistajan kuullen, ja hän vinkkasi niin oivasta "harjasta", että halusin ehdottomasti jakaa vinkin myös eteenpäin. Kyseessä on hevostenhoitoon tarkoitettu harjauskivi, joka toimii vallan mainiosti myös pienemmille nelijalkaisille.

Ostin omani  maanantaina, ja olen aivan myyty. Eihän se nyt kaikkia irtokarvoja saa katoamaan, mutta ero on kyllä ihan silminnähtävä: etenkin koiran säkä on sellainen kohta, johon karvoja kasaantuu paksummaksi paakuksi, ja sen sain ohenemaan harjakivellä tosi hienosti. Koirakin tuntuu olevan tyytyväinen, sillä mielestäni se on hieronut selkäänsä [mattoihin] paljon aikaisempaa vähemmän.

Edelleenkin koira täytyy viedä nypittäväksi, sillä esim. kulmat, parta ja sääret ovat sellaisia kohtia, joita ei voi hinkata minkäänlaisella harjalla, enkä osaa itse nyppiä niitä tarpeeksi hyvin. Mutta se on ihan ok - jos saisin meidän lattialle päätyvistä valkoisista, karkeista ja kaikkiin vaatteisiin imetytyvistä karvoista edes 20% vähennettyä, olisin enemmän kuin tyytyväinen.

Tällaista niksi-Pirkkaa tällä kertaa, toivottavasti vinkistä oli jollekin apua! Me lähdemme nyt isänpäiväsusheille (ilman koiraa), nam!

4 kommenttia:

  1. Tuttua on. Valkoista piikkiä on joka paikassa. Ja sitten kun satun tykkäämään mustista vaatteista, niin näkee jo kauas, että meillä on valkokarvainen koira. Huoh... Tarrarulla on kovassa käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Moderni puutalo -blogin Merviltä opin aikoinaan, että mikään Ikean tarrarulla ei sitten todellakaan kelpaa ja niinhän se on: Sinin tarrarulla on ylivoimaisesti paras. Tai jos on tiedossa vielä parempi, saa mainostaa!

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...