25.7.2015

Thakoon Downing

Olen jo jonkin aikaa katsastanut mustien olkalaukkujen tarjontaa, sillä sellainen keikku aina olallani, kun en ole töissä (siellä siis isompi veska, johon saa läppärinkin) ja nykyinen Tiger of Swedenin laukkuni alkaa jo olemaan vähän nuhraantunut muutaman vuoden aktiivipalveluksen jälkeen. Thakoonilla oli useampiakin kivoja malleja, mutta erityisesti Downing-niminen versio miellytti silmääni kovastikin. Koska keväällä oli kaikenlaista muuta tärkeämpää shoppailtavaa, en sitten kuitenkaan raaskinut heti lyödä rahoja tiskiin - onneksi en, sillä onnistuin nappaamaan sen netaporter.comin alesta paljon ihmisystävällisempään hintaan :-D


Laukku on vähän tuollainen pyöreän tätimallinen, mutta se siinä niin viehättääkin (ja olen ehkä huomaamattani tätiytymässä? Voi jestas sentään, nyt tajuan!).


Ja kuten sivuprofiilista näkee, on laukussa myös reippaasti tilaa kaikelle sille tuikitarpeelliselle tavaralle, jota kaikki tädit naiset tapaavat kantaa mukanaan. Olen oman elämäni Maija Poppanen.

Laukusta pääsen sopivasti hehkuttamaan myös uutta laukkuhyllyäni, jonka sain/otin eilen käyttööni massiivisen raivausoperaation jälkeen. Tyhjensin siis yhden eteisen kaapin hyllyn kaikenlaisesta roinasta (mm. 2010 Cannes Lions -mainosfestareiden olkalaukku, edesmenneen koiramme tuhkauurna, lukemattomia pukupusseja ja pari käytöstä poistettua diaboloa...), ja sijoitin sinne suurimman osan laukkukokoelmani aarteista. Siellä ne nyt köllöttelevät vierekkäin dustbageissään, eikä kukaan/mikään uhkaa runnoa tai survoa niitä muodottomiksi. Tein jopa ison varoituslapun, joka kieltää laittamasta hyllylle mitään muuta - miehet kun eivät tunnu ymmärtävän laukkujen arvoa ja niiden arvolle sopivaa käsittelyä...

Ja siellä samaisella hyllyllä tuo uusikin laukku lepää myös, sillä en vielä ihan osannut ja raaskinut ottaa sitä käyttöön. Ihan hullua, myönnän - ja heti huomenna korjaan tilanteen, sillä olen oikeasti sitä mieltä, että arvotavarat on tehty käyttöä, ei komeroita ja satunnaisia juhlatilaisuuksia varten!

11 kommenttia:

 1. Näyttää upealle tuo laukku. Ja ihan uusi merkki mulle. Mahtuuko tuonne siis läppäri?!? Olen yrittänyt löytää olanyli-laukkua läppärille. Pitää päästä fillarilla töihin, käydä kokouksissa kesken päivän eikä saa olla mikään golla-look. Täyttäisikö tuo kriteerit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos lukisi huolella, huomaisi, ettei se läppäri mahdu :(. Mutta oisko sulla mun probleemaan ratkaisua?

   Poista
  2. Hmm.. ei ole ihan helppo kysymys, sillä useimmissa laukuissa olkahihnat ovat niin kapoisia, ettei varmaan ole mukava pyöräillä niiden kanssa yhtään pidempää matkaa. Tässä nyt muutama vaihtoehto, joissa näytti olevan edes vähän tukevammat hihnat:

   http://www.net-a-porter.com/fi/en/product/609364
   http://www.net-a-porter.com/fi/en/product/587111
   http://www.net-a-porter.com/fi/en/product/454119
   http://www.mytheresa.com/en-de/maxi-zip-leather-tote.html
   http://www.mulberry.com/shop/womens-bags/totes/small-alice-zipped-tote-black-small-classic-grain

   Mitä pienempi läppäri, sen enemmän on valinnanvaraa :-)

   Jos tiedän, että joudun tosissani raahaamaan läppäri koko päivän mukana esim. työmatkoilla, otan suosiolla Mulberryn messenger-laukun, jossa on tukeva ja leveä olkahihna. Kovin naisellinen se ei kyllä ole, mutta muuten toimiva.

   Poista
 2. Upea laukku mutta tuo kohta, jossa kerroit laittaneesi varoituslapun hyllyn reunaan, sai mut nauramaan niin makeasti. Mä komppaan sua! Tiedän todellakin mitä on asua "miestaloudessa" ainoana naisena. Ystäväni, jolla on kaksi tytärtä, aina nauraa mun jutuille ja varotoimenpiteille. On täysin eri asia jakaa arkensa teinityttöjen kanssa, jotka todellakin ymmärtävät äidin rakkaiden (lue:kalliiden) laukkujen ja korkojen päälle kuin teinipoikien, joiden mielenkiinto liikkuu jossain aivan muualla.
  t. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kohtalotoveri! Juu, ei miehillä ole mitään ymmärrystä laukkujen suhteen: lähinnä kuulen jatkuvaa taivastelua siitä, miksi niitä pitää olla niin paljon erilaisia - kun ne sitten mukamas kaikki vielä näyttävät melkein samalta... Että mitä isompi varoituslappu, sen parempi kaikille osapuolille!

   Poista
 3. Kaunis ja ajaton malli! Tätiveskat rokkaa :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis laukku ! No, en nyt sanois, että tuo on tätimäinen tai sitten mä oon jo niin täti etten sitä tajua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kauneus on katsojan silmissä, tässä se taas nähtiin :-)

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...