29.6.2016

Jakku, uhka vai mahdollisuus?

jakku Whistles | farkut J. Crew | Pretty Ballerinas
Kun aloittelin työuraani - tai itse asiassa jo kauppakorkeassa opiskellessanikin - tuntui ihan välttämättömältä pukeutua jakkupukuun tai vähintään bleiseriin ihan jokaikinen päivä. Sillä sai vähän uskottavuutta lisää, ja olin kyllä niin baby face, että tuli ihan tarpeeseen! Silkkihuivi vielä kaulaan ja trenssi harteille, ja johan oli junioriekonomi valmiina päivän haasteisiin :-D

Sitten löysin nykyisen businesspukeutumiseni kulmakiven, mekot, ja housupuvut saivat jäädä unholaan. Ostin kyllä vähän rennompia jakkuja silloin tällöin, mutta perinteistä bleiseriä en ole omistanut - tai ainakaan käyttänyt - todella pitkään aikaan. Päinvastoin, nyt alkaa tuntumaan siltä, ettei yhtään ylimääräistä vuotta tai elettyä kilometriä tarvitse korostaa millään tavalla, ja jakkupuku on tuntunut aivan vihoviimeiseltä vaateparrelta!

Tämä Whistlesin jakku, melkein bleiseri, miellytti siis hieman yllättäenkin silmääni kovasti, ja niinpä tilasin sen joskus keväällä. Kävi kuitenkin niin, että sen hihat olivat about 15 cm liian pitkät, joten en todellakaan voinut ottaa sitä käyttöön ennen ompelijalla käyttämistä (osaan kyllä itse lyhentää suoraa saumaa, mutta tämä oli aivan liian haastava projekti - enkä sitä paitsi halunnut ottaa mitään riskejä näin arvokkaan vaatteen kanssa!). No, voitte kuvitella, että meni jokunen viikko löytää hyvä ompelija (joka olisi edes joskus konttoriajan ulkopuolella auki) ja sitten vielä ehtiä ja muistaa viedä jakku hänelle... Nyt vihdoin homma on sitten hoidettu, ja olen todella tyytyväinen!

Integroitu vyö tuo vähän luonnetta, ja sininen väri on vähän pehmeämpi kuin musta. En ole vielä kokeillut, miten jakku istuu mekon tai puolihameen kanssa, mutta farkkujen parina se on mielestäni oikein oiva.

Kelit ovat nyt (onneksi! ihanaa!) sen verran lämpimät, ettei tee mieli pukeutua kuin mahdollisimman kevyeen kesämekkoon, mutta kyllä se syksy siellä jo odottelee nurkan takana, ja silloin tiedän että tätä jakkua nähdään päivän asu -kuvissa vielä useasti. Siihen asti annan sen kasvattaa luonnettaan henkarilla :-)

4 kommenttia:

 1. Oi, onpas kaunis pukeutuminen ja noi ballerinat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen myös kovin ihastuksissani noihin ballerinoihin (Joita ihastelin tosi pitkään ennen kuin uskalsin tilata. But why?!), joilla saa tylsimpäänkin asukokonaisuuteen aina vähän särmää.

   Poista
 2. Kiva jakku :)
  Omalta kannaltani olen sitä mieltä, että jakkupuku ei ole uhka vaan rangaistus :D Jotain rennompia jakkuja kyllä tykkään käyttää, mutta muuten olen pysytellyt aina mahdollisuuksien mukaan erossa jakkupuvuista, toisin oli 90-luvulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se menee, että kun jostakin on saanut ihan tosissaan tarpeekseen, voi jäädä elinikäinen trauma... ei näy otsatukan tupeerauksia tai permiksiäkään meidän ikäisillä :-D

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...