11.12.2013

Joulun odotusta meikäläisittäin

Ei pipareita, joululauluja tai joulukortteja, ei ensimmäistäkään lahjaa hankittuna tai edes mietittynä. Sen sijaan on kiirettä, sairastelua ja stressiä. Balmuirin ystävämyynti oli merkattu kalenteriin tosi isolla ja (pitkä!) ostoslista oli valmiina, mutten ehtinyt sinnekään. Olen - jopa ollakseni minä - todella alisuoritunut tänä vuonna!


Lempparijoulutähteni on ikkunassa (kiitos mieheni) ja sain sentään yhden joulukukan hankittua pari päivää sitten. Kun tänään palasin kotiin työmatkalta, se oli jo puhjennut kukkaan (kuva on pari päivää vanha) ja tuoksu oli huumaava. Mitä siitä, ettei meillä tuoksu joulutortuille eikä ovessa ole joulukranssia, meillä voi nauttia ihanan hyasintin tuoksusta! En taida ehtiä tai jaksaa lähettää kortteja ollenkaan, mutta lupaan antaa korttirahat hyväntekeväisyyteen ja soittaa hyvänjouluntoivotukset tärkeimmille ihmisille. Sellaisillekin, joiden kanssa en ole puhunut moneen vuoteen, mutta joita ajattelen usein.

Ja lauantaina käyn ostamassa piparitaikinaa ja leivon lapsen kanssa kirahvinmuotoisia pipareita, vaikka miten väsyttäisi tai olisi muuta tekemistä. Laitan huushollin ainoan joulu-CD:n soimaan (ja onko siis joku jouluradiokin olemassa?) ja pelataan uutta lautapeliä glögistä ja pipareista nauttien. Tämä on lupaus!

Joulurauhan löytämisestä en ole huolissani, sillä monta joulua ulkomailla viettäneenä tiedän sen tulevan ihan itsestään heti, kun arkikiireiden painostus hellittää ja tajuan, että hetken ajan kukaan ei vaadi minulta yhtään mitään - paitsi ehkä uimaseuraa tai apua illan ravintolan valitsemiseen. Siinä hetkessä ei tarvita edes mojitoa tuomaan lämpöä ja rentoutta. Täytyy vain tsempata sinne asti, viikko vielä!

9 kommenttia:

  1. Samma här! Tosin olen vedonnut toistaiseksi vallitsevaan jouluttomuuteen, että täällä edelleen melkoisen lämpimässä ilmanalassa tuntuu hassulta. Hassulta ilman lunta ja pakkasta- vaikka en niitä kyllä rehellisesti sanottuna kaipaakaan ;). Ehkä hankin joulutähden ja paaaaljon kynttilöitä ja laulun mukaan sydämeeni joulun teen :).

    Täällä pidellään niinikään sairastupaa (ties monesko viikko käynnissä...)- tosi mälsää. Lauantain jälkeen koulukiireet lapsilla helpottavat ja mun kuskin rooli siten hetkeksi. Aah!

    Paranemisia ja koetahan ottaa iisiti Hekku :)! Kyllä se siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivottavasti sairastelut helpottavat pian teilläkin! Ota sinäkin joulumojito ihan vain ollaksesi hengessä mukana :-)

      Poista
  2. Kävin näköjään ensin kommentoimassa duunitunnuksilla, joten tuo poistettu kommentti on minun :)

    Samassa veneessä ollaan... omat jouluvalmistelut (ja -fiilis) ovat ihan auttamattomasti myöhässä tänä vuonna! Joulukortitkin vielä ostamatta. Yleensä askartelen ne itse, mutta koska olen tänä syksynä ja alkutalvesta ollut kaiken kaikkeaan kovin saamaton niin kaupan kortit saavat riittää (kunhan muistan ne ensin käydä ostamassa). Joulukoristeita ja jouluvalojakaan en ole oikein saanut aikaiseksi laittaa. Olivia on juuri siinä iässä, ettei anna minkään esineen olla rauhassa, joten ehkä tästäkin syystä koristeet ovat jääneet puuttumaan. Esillä on yksi punainen jouluruukku.

    Oho, tulipas valitusvirsi :)

    Taidan ottaa näin etäpäivän kunniaksi lasillisen glögiä (sitä sentään olen muistanut ostaa, hehee) josko siitä mieli kirkastuisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glögi tai mojito, sillä se mieli tasoittuu ja rauha laskeutuu :-) Onhan sulla vielä aikaa laittaa ne jouluvalot vaikka keittiön kaappien päälle - tai sitten et laita ja polttelet Olivian mentyä nukkumaan kynttilöitä!

      Poista
  3. Joo, jouluvalmistelut... jepjep. Korit kirjoittamatta, osoitteet kateissa. En sentään edes kuvitellut tekeväni niitä itse. Hiljalleen ehkä siihen jouluun päästään täälläkin suunnalla, ei uskoisi, että on lomalla kun stressiä pukkaa silti. Ehkä tämä vielä tästä etenee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se joulu tulee meille kaikille - kieltämättä kyllä lohduttaa kuulla, etten ole ihan ainoa alisuorittaja tänä vuonna!

      Poista
  4. Siis minähän aloitin eilen joulukorttiurakan ja vielä on muutama kirjoittamatta, kun ei innostanut....Taisi jäädä homma siihen, kun oli yksi osoite hukassa.
    Jouluvalot on sentään ripustettu, mutta ei mitään muuta. Ja viimeinenkin joulufiilis katosi, kun täällä tulee vettä kaatamalla. Alkuviikosta oli melkein -23 astetta pakkasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis oikeasti niin kylmä?! Huh!
      Mä kyllä toivoisin lunta maahan, enkä tätä mustaa synkkyyttä...koskaan ei kai ole hyvä - ja olihan tässä jo monta hienoa, lumista joulua, joten kai sitä joskus pitää olla näinkin.

      Sun korttiurakka on selkeästi voiton puolella, älä nyt vain anna periksi!

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...