28.12.2013

Vielä pari (parempaa) lomakuvaa

IPadia ei ole luotu valokuvaamiseen tai bloggaukseen - ainakaan Bloggerilla, kuten aikaisemmista postauksista huomasi. Tässä siis vielä muutama  vähemmän samea oikein pokkaritason lomakuva Gran Canarialta ja hotelliltamme (Lopesan Baobab). Hotelli oli saanut Tripadvisorissa ihan kohtuuhyvät arvostelut  (83% suosittelee), joten uskalsin olla luottavaisin mielin sen suhteen - suhtaudun lähes uskonnollisella vakavuudella Tripadvisorin suosituksiin, ja tämäkin matka valittiin vahvasti siihen nojautuen.

Hotellin sisääntulo - tästä jo näkee vallitsevan tyylin,
eli sekoituksen modernia ja perinteistä afrikkalaista.

Hotellin aula
Erilaisiin loungetiloihin oli panostettu paljon, ja koska keli oli etenkin loman alkupuolella tosi tuulinen, tuli näissä vietettyä myös jonkin verran aikaa lueskellen ja netissä surffaillen. Ilokseni poika innostui lukemaan joululahjaksi saamaansa kirjaa (Timi möhläri), eikä siis viettänyt ihan koko aikaa netissä.

Tässä juotiin aamukahvit joka päivä.
Ja minä tsekkailin nettikauppojen alennusmyyntejä.


Tätä reittiä pitkin pääsi kilppareille, eli tästäkin tuli kuljettua joka päivä,
vaikka suorempikin reitti olisi ollut olemassa....

Aulatiloja oli koristeltu tosi hienosti - nämäkin vaasit ottaisin omaan kotiin ihan samantein!

Ja tässä näitä suloisia kilppareita, joita ihastelimme päivittäin. Poikani ainoa joululahjatoive oli oma
kilpikonna, ja koska hän ei sellaista saanut, olivat nämä hotellin lemmikit ehkä edes laiha lohtu...







Tämä majakka lienee Melonerasin tunnetuin maamerkki. Se on edelleen toiminnassa
ja lähetteli pimeällä tasaista valomerkkiä Afrikan suuntaan.


Surffareiden katseleminen oli suorastaan hypnoottista puuhaa.Istuimme kahvit/ limut kädessä rantaraitin muurilla ja tuijottelimme merelle. Tässä kuvassa surffari löytyy ihan kuvan yläreunasta :-)







Rentoutunut lomailija vikan päivän auringonpaisteessa - ja mekossa!
Kuten jo aikaisemminkin kehuin, Meloneras oli oikein siisti ja kiva pikkukylä. Putiikkeja oli ihan riittävästi, tosin merkkivaatteiden hintataso oli kutakuinkin sama kuin Suomessa, ja koska siellä oli kuumin sesonki päällä, ei mitään joulualennusmyyntejä ollut tarjolla. Ainoa (!) ostokseni oli Superdryn huppari, joka oli ihan pakkohankinta, sillä palelin ekoina iltoina ohuessa kesätakissani ihan kamalasti. Olin jo etukäteen sitä mieltä, että juuri Kanarialle oli tosi vaikea pakata, enkä siinä kamalan hyvin onnistunutkaan; kuljin aamusta iltaan farkuissa (onneksi olin pakannut edes kahdet, harmittaa että jätin viime hetkellä boyfriend-farkut laukusta pois) ja hupparissa, vaikka mukana olisi ollut myös hienompia mekkoja ja hameita (ja jopa niihin valmiiksi mietittyjä koruja!). Jouluaatoksi toki tsemppasin ja olin mekossa - mutta mepäs söimmekin hotellilla, joten ei tarvinnut lähteä kävelemään mihinkään.

Ravintoloita oli myös tarjolla jokaiseen makuun ja kaikissa hintaluokissa. Herkuttelimme sushilla, pihvillä, italialaisella ja kalaruoilla - ja siitä muistona toin mukanani pari ylimääräistä kiloa, joista pitää nyt pikimmiten päästä eroon. Hotellin aamiainen oli myös erinomainen, ja on kyllä hyvä asia, etten oleskele pysyvästi viiden tähden hotelleissa - painaisin nimittäin tuplasti nykyisen, jos söisin aina sellaisia määriä!

Vähän harmittaa, ettmme vuokranneet autoa, vaikka se olin alunperin suunnitelmissa. Saari on vain 50 km halkaisijaltaan, joten päivässä olisi ehtinyt näkemään tosi paljon. Teimme paikallisbusilla retken Moganin kalastajakylään, ja ajattelin kirjoittaa siitä vielä erikseen myöhemmin. Kauppakeskuksia olisi myös ollut tarjolla parinkymmenen kilometrin sätellä usempiakin, mutta niidenkään kutsu ei ollut tällä kertaa tarpeeksi vahva.

Jos olisimme jääneet vielä toiseksi viikoksi, olisin ehdottomasti halunnut sekä pelata golfia että käydä ratsastamassa - sen verran mitä näin sisämaan maisemia bussimatkallamme Moganiin, voin vain kuvitella, miten siistiä olisi nähdä luontoa hevosen selästä käsin!

Ensi kerralla pitää siis olla matkalla vähän pidempään kuin kuusi päivää, pakata lämmintä vaatetta (kevytuntsikoita näkyi paljon) ja urheiluvarusteita mukaan. Jos nyt ensi kertaa tulee - voisin kuvitella, että seuraavaa rantalomaa valitessamme haluaisimme taas nähdä jotakin uutta, ja kieltämättä kaipuu Thaimaahan ja Aasiaan on edelleen aika kova...

Mutta loma on aina loma, ja hyväähän tuo teki koko perheelle; poikakin pääsi selvästi arki"huolistaan" irti, ja oli rentoutunut ja onnellisen oloinen. Meistä vanhemmista puhumattakaan... Onneksi lomamoodi on jatkunut täällä kotonakin, ja vedin taas yhdentoista tunnin yöunet - näillä eväillä pitäisi jaksaa aloittaa uusi työvuosi kunnon rytinällä!

Sitä ennen nautin kuitenkin leppoisasta lauantaipäivästä, ja toivottelen sitä samaa teillekin!

10 kommenttia:

  1. Kivannäköinen hotelli :)
    Tänä vuonna säät ovat olleet poikkeuksellisen huonot Kanarialla. Oma lempparisaareni on Teneriffa ja toistaiseksi ei ole kertaakaan tarvinnut pettyä säähän. Joka vuosi on alkanut viimeistään joulun jälkeen tuulemaan Afrikasta kuumaa ilmaa. Tosin yhtenä vuotena tuli hienoa hiekkapölyä niin paljon, että läheinen hyvin näkyvä Gomerasin saari oli aivan piilossa.

    Mukavaa lomaa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiekkamyrsky on varmaan hurja juttu, sellaista en ole koskaan nähnyt (enkä tiedä, onko niitä oikeasti muualla kuin Saharalla...). Hotelli oli suosittelun arvoinen - jos haluatte joskus muualle kuin Teneriffalle!

      Poista
  2. Ihania kuvia. Voi kuinka ihanaa olisikaan lentää Kanarian maisemiin pois täältä pimeydestä, mutta siihen ei nyt tänä talvena ole mahdollisuutta :( Mutta mukavaa näin kuvien välityksellä siellä piipahtaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan valo oli kaikkein ihaninta, vähän alkaa jo nyt ahdistamaan tämä kaamoksen totaalipimeys :-( Toivottavasti pääset pian johonkin kivaan paikkaan ihan oikeastikin!

      Poista
  3. Olipa hieno hotelli!
    Olen käynyt Kanarialla viimeksi joskus 15 vuotta sitten ja näitä kuvia katsellessa alkaa tulla tunne, että pitäisikö kokeilla... Mua aina masentaa juuri ne viileät kelit, vaikka kaikki kyllä vakuuttaa siellä olevan esim. hiihtolomien aikaan ihan (tarpeeksi) lämmintä. Enpä tiedä.

    Mutta hei, onnea teille, että pääsitte tätä ankeaa pimeyttä ja sadetta karkuun!
    Mikä tuuri meillä, juuri kun saadaan se kauan odotettu pentu kotiin, niin ulkoilusäät on tätä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen sellainen hotelliuskovainen: jos vain hotla on tarpeeksi hyvä, voin viettää lomani ihan missä vain...tai ainakin se saa aina ihan kohtuuttomankin painoarvon kohteen valinnassa: esim. nyt, kun olimme tosi myöhään varaamassa tätä matkaa, halusin mielummin viiden tähden hotelliin Kanarialle kuin tosi rähjäisen näköiseen mestaan Keniaan - vaikka Kenian matka on pitkään ollut haaveissani ja haluan sinne ihan ehdottomasti matkustaa!

      Mutta siis olisin valmis lähtemään Kanarialle (ehkä johonkin toiselle saarelle) uudestaankin, kunhan ei tarvitse tinkiä hotellin tasosta :-)

      Ja lisäbonuksen matkaan toi kieltämättä se, että sain pitää paussin koiran lenkityksistä, siihenkin ehtii aina välillä vähän kyllästymään - vaikka se ehkä juuri nyt tuntuukin teistä vaikealta uskoa :-D

      Poista
  4. Ihana lomalook rouvalla! Vähän taas iskee kaukokaipuu.
    Mä toivoin 10-vuotiaana lahjaksi (joulu,synttäri,nimppari jne) maakilpikonnaa, ja sainkin sitten joululahjaksi siihen rahat. Onneksi olin jo silloin niin kauhea tuhlari, että shoppailin jotain ihan muuta kuin satavuotiaaksi eläviä eläimiä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen lisäksi, että kilpparit ovat yllättävän kalliita (pelkkä konna 300€ ja terraariot ja lämpölamput siihen till), olen erityisen huolissani tuosta pitkäikäisyydestä: emmehän me voi millään sitoututua elukkaan, joka elää pidempään kuin kukaan meistä!

      Tosin meidän perheessä sen elinkaari olisi saattanut jäädä hyvinkin lyhyeksi, sillä meidän koiralla on _erittäin_ vahva metsästysvietti ja kilpikkonna on sen verran hidas, että sen se saattaisi jopa saada kiinnikin...

      Poista
  5. Upean näköisiä loungeja ja muutenkin näytti mahtavilta matkakuvat!

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...