8.7.2014

Havsvidden - täydellisyyden äärillä


Matkakertomus tulee nyt vähän hassussa järjestyksessä, mutta hyppään suoraan suuren vaikutuksen tehneeseen Havsviddeniin, sillä tässä paikassa on jotakin varsin poikkeuksellista - ainakin Suomen olosuhteissa. Varsin tuore kohde (hotelli + vierasvenesatama) on jännä yhdistelmä ulkosaariston rouheaa luonnonläheisyyttä ja viimeistä detaljia myöten harkittua luksusta.

Yllä olevassa kuvassa näkyy Havsviddenin kalliohuviloita, jotka näyttivät sekä nettisaitin perusteella että täällä paikan päällä kuikuiltuina aivan mielettömän hienoilta. Omalla veneellä kun tulee, ei tietenkään ole mitään mieltä yöpyä muualla, mutta jos joskus tulisi vaikka autolla, satsaisin ehkä tuollaiseen huvilaan hotellihuoneen sijaan.

Satamapaikka kannattaa varata etukäteen (ei lisämaksua), sillä Havsvidden on sen verran kaukana kaikesta aivan Ahvenanmaan pohjoisimmalla niemellä, että hukkareissu harmittaisi...vaan tänne päästyään ei harmita enää mikään! Reitti satamaan on sen verran haastava, että olimme hyvin kiitollisia, kun "venepoika" (ihan kivan näköinen aikuinen mieshän hän oli) tuli veneellä väylälle meitä vastaan ja opasti perille.


Sataman yläpuolelta löytyy poolhouse, jossa on sekä sisä- että ulkoallas. Ilman lapsia (tässä reissussa mukana kolme kpl, meitä on siis kaksi venekuntaa), olisin ehdottomasti ihaillut auringonlaskua täältä käsin skumppalasi kädessäni!Ravintolaa oli kehuttu jo etukäteen niin paljon, että osasin odottaa sekä hyvää ruokaa että palvelua, enkä joutunut pettymään. Tännekin olimme tehneet varauksen, ja ravintola näyttikin olevan viimeistä paikkaa myöten täynnä.
Hotelli oli kivasti sisustettu ja täynnä erilaisia tunnelmallisia nurkkauksia - sadepäivänäkin täällä saisi ajan kulumaan vallan mainiosti!


Panostin dinnerille vähän tavallista enemmän (normiasu on ollut farkut tai shortsit, ei sitä burgeripaikoissa voi sen fiinimpänä olla): Espritin haalari on mainio ja rypytön matkavaate/ ilta-asu.


Aurinko laski hetki sitten; kallioilla oli aikamoinen liuta porukkaa ihailemassa tätä samaa näkyä, joka näytti tietysti luonnossa tuhat kertaa hienommalta kuin tämä kännykkäräpsy.

Ihan mahtavaa päästä näkemään tällaisia paikkoja, ei voi ihminen olla enää onnekkaampi! Tulkaa tekin, jos sama mahdollisuus osuu joskus kohdallenne, ette varmasti tule katumaan!

7 kommenttia:

 1. Oi ihana mitkä kuvat, etenkin tuo viimeinen! <3

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä upealta paikalta!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia ja hieno haalari!

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömän kauniilta paikalta vaikuttaa, kaunis asu kauniilla naisella ja tonne voisi itsekin mennä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Wow!!! Voin vaan kuvitella fiilikset tuolla...

  VastaaPoista
 6. Tämä oli minulle aivan uusi kohde, pitää laittaa ehdottottomasti must visit listalle, näytti sen verran upealta!

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...