9.9.2014

FCUK

Joo, palasin taas päättömiin...
Mulla on uudet kengät! Viime torstaina iski taas ihan sellainen pieni hetkellinen stressi päälle, ja siinä missä joku toinen olisi käynyt röökillä, minä klikkasin itselleni uudet kengät ostoskoriin ja samantien kohti Suomea. Seuraavana päivänä sitten ihmettelin respan viestiä "Sinulle on DHL-lähetys", kun en millään  ymmärtänyt, mikä paketti siellä muka voisi olla - en ole tainnut koskaan saada alle 24 tunnissa tilaustani, joten propsit siitä! Ja tulisi muuten huomattavasti halvemmaksi alkaa polttamaan tupakkaa... 

toppi J.Crew
farkut Theory
kengät French Connection

Yritin hetki sitten ottaa kengistä vielä tärkempiä lähikuvia, mutta ulkona sataa ja meillä on ihan pimeää valoista huolimatta (huomenna uusi yritys). Kerron siis vain, että ne ovat tummansinistä poninkarvaa (kärki) ja takaosassa on sekä mustaa että tummansinistä nahkaa. Korko on ihan pikkuinen, eli näillä pystyy ihan oikeasti kävelemään ja seisomaan pidempään kuin viisi minuuttia.

Eipä silti, että olisin tänään seisoskellut yhtään missään, istuin vain palaverissa palaverin jälkeen koko yhdeksän tunnin työpäiväni - salaatin kipitin kyllä hakemassa, ja söin senkin kokouksen aikana.

Joku kyseli töistäni - varmaan siksi, että viittasin jonkin aikaa sitten syksyn mielenkiintoisin projekteihin ja koska muistan vähän väliä mainita, kuinka kiireinen olen :-D Kaikennäköistä on tosiaan käynnissä, joista suurimpina on kaksi brändiprojektia: toinen on kokonaan uusi lanseeraus ja toinen taas suurimman brändimme freesaus, joka ei ole yhtään vähempiarvoinen. Molempia projekteja toki johtaa projektista vastaava henkilö (eli markkinointipäällikkö tässä tapauksessa), mutta töitä riittää kyllä minullekin ihan yllin kyllin; yritän siis olla tiimilleni sparrauskumppani ja taustatuki, mutta käytännössä olen varmasti välillä myös kamala päällepäsmäri. Sen lisäksi että työlistalla on paljon eri tiimien välistä sisäistä koordinoitavaa ja viestintää, tuovat ulkomaiset toimistokumppanit omat haasteensa kuvioihin: isojen tiimien matkustus tulisi aivan liian kalliiksi, joten suurin osa yhteydenpidosta hoidetaan sähköpostien ja Skype-puheluiden välityksellä - onneksi olemme sentään lähes samoilla aikavyöhykkeillä!

Nyt on myös kehityskeskustelujen aika, ja niin tärkeitä kuin ne ovatkin, vievät ne tietysti jonkin verran aikaa; kahdeksan [alaista] kertaa tunti keskusteluihin sekä puoli tuntia valmistaumiseen per keskustelu, tuleehan siitäkin jo puolentoista päivän työrupeama. Ja siihen omaankin kehariin pitäisi vähän paneutua etukäteen, jotta siitä saisi jotakin irti - itse asiassa en edes kehtaisi mennä valmistautumatta, sen verran pitää kunnioittaa sekä itseään että pomoaan (minun tapauksessani siis firmamme liiketoimintajohtaja). On muuten paljon helpompaa miettiä suuntaviivoja muiden ihmisten kehittymiselle kuin itselleen, mistä mahtaa sekin johtua :-)

No mutta, nyt kun näin työasioista avauduin, olisikin mielenkiintoista kuulla, minkälainen on sinun mielestäsi onnistunut kehityskeskustelu? Voisin saada vaikka uusia ideoita tulevaan :-)

12 kommenttia:

 1. Kiva asu - ja kenkäkuvia odotellaan;)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kehari on sellainen, josta lähtee hyvillä mielin ja motivaatio huipussaan. Ei tietenkään tarkoita, että tyhjästä pitäisi kehua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuon allekirjoitan ihan täysin - viime vuoden keharin meni juuri noin ja pomo osasi sen rakentavan palautteenkin antaa niin fiksusti, että siitä sai vain lisämotivaatiota. On se fiksu nainen!

   Poista
 3. Oih, hyvältä näyttää kengät jo tuossakin kuvassa - lähikuvia odotellessa!

  Meillä hoidetaan kehityskeskustelut yleensä kävelypalaverina, eli tennaria jalkaan ja tunniksi metsään ja merenrantareitille turisemaan. On jotenkin huomattavasti rennompi ja vapautuneempi tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva idea! Meillä on konsernin virallinen lomake, josta pitää täyttää jokainen kohta ja joka lähetetään HR:ään keharin jälkeen...mutta voisihan silti puhua varsinaiset asiat kävelyn aikana ja täyttää lomakkeen sitten vasta myöhemmin (eikä se lomake ole siis mikään pääasia, mutta moni on tehnyt siihen alustavia muistiinpanoja jo ennen keharia ja täydentää sitten sen jälkeen).

   Voisin kyllä muita palavereita pitää kävelyversioina!

   Poista
 4. Meillä pidetään moni asiakaspalaverikin hyvän sään sattuessa kävelypalaverina! Kunhan vaan muistetaan varoittaa etukäteen ettei kannata ihan korkkareissa tulla tapaamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Diggaan aina vain lisää - musta olisi tosi kiva päästä kävelypalaveriin asiakkaan roolissa!

   Poista
 5. "sparrauskumppani ja taustatuki, mutta käytännössä olen varmasti välillä myös kamala päällepäsmäri" HAHAHAHAHAAAA mä alan niin käyttää tota kuvaamaan työtäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa toki lainata ihan vapaasti, jos kokee omakseen :-)

   Poista
 6. Kehityskeskusteluihin minulla ei kauheasti ole sanottavaa, mutta postauksen asu on todella onnistunut. Kengät näyttävät todella kivoilta! Oma työpaikkani on niin epämuodollinen, että tennaritkin ovat soveliaat työjalkineet ja korkkareissa erottuisin joukosta. Jos olen mekko päällä töissä, joku aina kysyy onko joku erityinen tilaisuus tulossa. :D Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä miehiltä kysytään, mihin työhaastatteluun ovat menossa, jos ovat puku päällä :-D Naiset taas pukeutuvat ihan laidasta laitaan päivästä ja ihmisestä riippuen (kuten minäkin): jos on vain oman porukan palavereita tai peräti rehellistä työaikaa, voi hyvin olla farkuissa ja tennareissa, mutta sitten on myös paljon niitä päiviä, jolloin pitää/saa vetää virallisempaa ylle - ja hyvä niin, tykkään vaihtelusta!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...