1.9.2014

Tätimäistä pitsiä

Ei käy kieltäminen, etteikö olisi ollut vähän tätimäinen fiilis tänään näissä vaatteissa. Revittelin pienimuotoisesti yhdistelemällä noita eri struktuureja, muttei sitä tainnut edes noteerata kukaan muu kuin minä itse :-) Päivän ohjelmassa oli kuitenkin sen sortin palaveria, että oli pakko hakea vähän formaalimpaa linjaa, ja siinä sitten helposti lipsahtaa vähän pönöttämisen puolelle...

Jakku Whistles/ toppi Banana Republic/ hame Esprit/ kengät Guess

Sain eilen monen viikon työlään projektin päätökseen: varasimme ystäväperheen kanssa vihdoinkin hiihtolomamatkan! Aloitimme eri kohteiden selailun ja vertailun heti kesäloman lopulla, mutta yllättävän moni hotelli oli loppuun varattu jo tässä vaiheessa, joten sopivien huoneiden löytäminen ei ollutkaan ihan läpihuutojuttu: meille käy mikä tahansa huone lisävuoteella, mutta koska ystävillämme on kaksi lasta, piti toisen huoneen oli isompi perhehuone. Ja olihan meillä joku henkinen budjettikattokin olemassa, joten vaikka se 12 000€ private chalet olikin houkutteleva vaihtoehto, piti se nyt tällä kertaa passata. Olemme tehneet alppireissun tällä samalla kokoonpanolla jo vuodesta 2011 lähtien, joten eihän tämä ihan uusi tilanne ollut (se valinnan vaikeus, siis), mutta nyt meinasi jo usko loppua kesken. 

Mutta nyt siis lopussa kaikki hyvin, sillä vietämme hiihtolomamme Les Menuiresin kylässä, 3 Vallées'n rinteillä - molemmat ihan uuusia kohteita meille kaikille, joten kyselen teiltä vinkkejä sitten joskus ensi vuoden puolella. 

Vielä kun saisi perheen joulumatkan buukattua... jos voisin, ulkoistaisin sen alun alkaenkin miehen projektiksi, mutta meillä nämä lomanvarausprosessit menevät yleensä niin, että minä teen alustavan kartoitustyön (=vietän tuntikausia etsien sopivia vaihtoehtoja, teen excelin, sadattelen, vaivun epätoivoon "ei täällä ole enää mitään jäljellä"), ja mies sitten ottaa tilanteen haltuunsa viime metreillä ja löytää sen parhaan vaihtoehdon jostakin virtuaalikiven alta. Näin on käynyt monta kertaa, joten luotan siihen, että se toimii nytkin :-) Joulunahan pystyy pitämään varsin vähillä lomapäivillä ihan kunnon pituisen loman, joten se kannattaa hyödyntää nyt! Mulla jäi viiden viikon kesälomasta reilu viikko pitämättä, mikä harmitti silloin, mutta tuntuu kyllä sitten kaamoksen keskellä varmasti oikein mukavalta ratkaisulta. 

Sitä ennen täytyy suunnata katse huomiseen: äitini ilmoitti yllättäen tulevansa meille pariksi päiväksi kylään, ja tuo meidän varastomme vierashuoneemme ei ole ilman pienimuotoista raivaustyötä asuttavassa kunnossa, joten täytyy vielä tänään käydä sen kimppuun (ja käydä ratsastamassa tässä välissä). *huoh* ja *heippa*

13 kommenttia:

 1. Kiva hamonen!
  Minä kuolaan syyslomamatkoja...ja haluaisin kyllä joululomallakin jonnekin käymään...siis aaton jälkeen...
  Reipasta raivailua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hame on ollut hyvä hankinta - alunperin olisin halunnut sen pinkkinä, mutta tuon väristä on ollut paljon helpompi yhdistellä ihan mihin tahansa.

   Ai niin, se syysloma: sille en ole suonut ajatustakaan!

   Poista
 2. Hame on kiva - ja tiedän sen pönötysolon, mutta joskus on vaan pakko uhrautua;)
  Täällä olen ihan käärmeissäni, kun elokuun lopulle suunniteltu jalkaleikkaus siirtyi lokakuun lopulle ja sairasloma jatkuu vuodenvaihteeseen. Siis jos se leikkaus nytkään toteutuu. Mutta kaikki suunnitelmani marraskuun lomamatkasta hupenivat tähän.
  Kivaa tuollainen perheiden yhteinen "perinnematkailu".
  Upeaa syksyn alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja uhrautuminen jatkuu huomennakin, joten lisää tätikuvia tulossa :-)

   Voi miten kurjaa, että leikkauksesi siirtyi - se on varmaan niitä juttuja, jotka haluaisi vain alta pois mahdollisimman nopeasti. Nauti nyt sinäkin syksystä sitä ennen, joohan!?

   Poista
 3. Trois Vallees on upea hiihtoalue! Me ollaan käyty ainakin Courchevelissa ja Meribelissä. Courchevel oli mieheni eka alppimatka, mutta kyllä hänestäkin sitten skimbaaja saatiin esiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mullakin on sen suhteen suuret odotukset! Me olemme kaikki yhtä innokkaita skimbaajia, mutta nostan kyllä hattua jokaiselle, joka aloittaa vasta aikuisena.

   Poista
 4. Hauska asu, ei yhtään täti vaan moderni ja raikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo heh, vastaavien etsintöjen takia sivun banner tarjoaa minulle hotellia New Yorkista ja Bora Boralta... ;)

   Poista
  2. Molemmat kelpaisi kyllä mullekin!!

   Poista
 5. Nykyään on muka-helppoa varailla matkoja itse netistä. Mitä helppoutta on käyttää kaikki liikenevä vapaa-aikansa netissä roikkuen ja lentoja tai sopivaa majoitusta hakien? :)
  No, teillä on kyllä kivankuuloiset suunnitelmat tulevalle talvelle. Uudenvuoden/loppiaisen tietämille yritämme mekin vielä jonkun matkan saada, jos työtilanne sen suinkin sallii.
  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan muka-helppoa - talven kaukomatka on kyllä usein ollut pakettimatka, ja niistä lähden nytkin hakemaan sopivaa... Toivottavasti teillekin löytyy hyvä!

   Poista
 6. Eikä mikään tätimäinen - jakku tuo sopivasti rokkia asuun!

  Tuommoinen alppireissu olisi kyllä ihana, meillä monet kaverit tekee vastaavia ja aina hehkuttavat kovasti. Kehtaisiko siellä laskea liukurilla :) En nimittäin osaa (tai uskalla) laskea millään muulla välineellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi laskea liukurilla, mutta ehkei sitä hommaa jaksaisi ihan kahdeksaa tuntia päivässä :-) Aikuisenakin voi vielä opetella, vink vink!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...