30.8.2014

Edustusasuja

Preferita haastoi miettimään ja esittelemään erilaisiin tilaisuuksiin sopivia edustusasuja, ja lähdin laiskanpulskeasti kaivelemaan asukuvia arkistoistani sen sijaan, että olisin erikseen koostanut ja kuvannut tätä postausta varten uusia.

Konsertti, teatteri, kesäteatteri, venetsialaiset - kaikkiin valkkaisin vähän erilaiset vaatteet. Ja tuo lista on itse asiassa "fiiniysjärjestyksessä", sillä pukeutuisin konserttiin ja teatteriin ehdottomasti parhaiten: mekko tuntuu aika itsestäänselvältä valinnalta, ainakin itselleni. Konsertteja ja teattereitakin on moneen lähtöön, mutta koska kyse oli edustustilaisuudesta, olettaisin että olisin menossa esim. Kansallisteatteriin, Musiikkitaloon tai vaikkapa balettiin -ja että väliajalla tai ennen konserttia myös syötäisiin, juotaisiin ja seurusteltaisiin muiden vieraiden kanssa. Näin ollen kunnioittaisin kutsujaa ja muita vieraita pukeutumalla asianmukaisesti, mikä on mielestäni ihan perustapoihin kuuluvaa.
(Pop-/rockkonsertit ovat sitten ihan asia erikseen, sinne voi ja pitääkin mennä farkuissa!)

Onpas mulla aina identtinen poseeraustyyli :-)
Reunimmaiset asut ovat sellaisia töistäsuoraan-asuja, joissa hieman haiskahtaa päivätyö. Toka vasemmalta on formaalein - mutta ilman asusteita kamalan tylsä, joten mekko vaatisi ehdottomasti näyttäviä koruja.

Noissa kaikissa uskaltaisin kuitenkin sinne teatteriin, mutta heitän väliin vielä yhden mustan hevosen, jos pitäisi olla vielä vähän fiinimpi (kuva tässä alla): tilasin juuri &OtherStories'lta uuden juhlamekon, ennakoiden syksyn tulevia tilaisuuksia ja se olisi mielestäni oikein sopiva myös vaikka juuri sinne teatteriin

Asusteet puuttuvat tästäkin kuvasta, ne toisivat vielä paljon ilmettä. 


No sitten se kesäteatteri, mikä onkin yllättävän haastava case, sillä käsitykseni mukaan (en ole käynyt kesäteatterissa varmaan viitentoista vuoteen...) suomalaiset pukeutuvat sinne varsin arkisesti, enkä haluaisi olla liian ylipukeutunutkaan. Saan tässä oivan tilaisuuden esitellä toisenkin &OtherStories-hankinnan, joka on materiaalinsa (paksu trikoo) puolesta sopivan casual kesäteatteriin. Kuviointi taas tuo siihen kivan kesäisen fiiliksen, mutta varmaan jakaa myös mielipiteitä?

Nuo Zindan kengät ovat aika arkiset, mutta ehkä ballerinat olisivat vielä fiksumpi vaihtoehto, koska joutuisin todennäköisesti tallustelemaan hiekkatietä ja nurmikkoja pitkin...

Tämä mekko muuten täyttää sen taannoisen tarpeeni hankkia mätsäävä toppi+hame -yhdistelmä - jota en siis koskaan löytänyt. Mutta koska tässä on vyötäröllä kuminanauha, näyttää se se vähän siltä, kuin kyseessä olisikin irto ylä- ja alaosat. Vielä kun olisi ne kesäiseen fiilikseen sopivat kelit...

Venetsialaiset ovat myös hieman kinkkinen haaste, sillä nehän pidetään näin elokuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin iltaisin on jo viileä, mutta silti mukana on vahvasti kesäistä tunnelmaa - tai ainakin kaipausta sitä kohtaan. Monasti istutaan ulkona pitkään, ja vaikka juodun alkoholin määrä onkin suhteessa siihen, miten pitkään ulkona jaksaa hengailla ja miten kylmyyden kokee, palelen kyllä itse varsin helposti, vaikka olisi kuinka monta lasillista skumppaa alla :-D

Jos olisi varmaa, että edes osa illan ohjelmasta olisi ulkosalla, lähtisin farkkulinjalle ja satsaisin sitten yläosaan tuomaan juhlavuutta, ja lisäisin ehdottomasti jonkun lämpimän huivin ja todennäköisesti myös kevytuntsikan. Teoriassa näin, käytännössä tässä kohtaa tuli tenkkapoo, sillä en vain löytänyt sopivan tyylikästä JA lämmintä yhdistelmää. En siis voi osallistua edustusvenetsialaisiin, se tuli nyt kerralla selväksi.

Tänä viikonloppuna en kyllä edusta muutenkaan kuin lähinnä kotioloissa, sillä viikonlopun veneilyreissu peruttiin pojan sairastumisen vuoksi. Vähän kyllä harmittaa, koska sade näyttää pitävän juuri parin päivän tauon, ja olisi todella poltellut päästä vielä yöreissulle merelle :-( Olen nyt sitten aikani kuluksi mm. putsaillut keittiön kaappeja, sillä eihän tässä sovi toimettomana olla!

Leppoisaa lauantaita teille; taidankin tarttua pyykkeihin seuraavaksi, jotta voin sitten illalla siemailla skumppaani  hyvällä omallatunnolla.

19 kommenttia:

 1. Tästä asuongelmien kanssa painiskelevat saavat koko joukon hyviä ideoita. Asujen valinta voi oikeasti olla haastellista, kun pitäisi omasta rajallisesta valikoimasta löytää tarpeeksi (mutta ei liian) juhlava kokonaisuus, joka olisi näyttävä mutta ei huomiotaherättävä, mukavakin asun pitäisi olla ja tietysti tarpeeksi lämmin mutta ei missään tapauksessa kuuma. Ja vielä asun pitäisi 'istua' muiden mukanaolevien vaatetukseen. Tykkäsin myös 'töistä suoraan' ideasta - paras juhlavaate on sellainen jota voi soveltaa ja käytää useammin kuin vain sen yhden ja ainoan kerran, vaikka töissä eri tavoin asustettuna.

  Postauksesi oli jälleen kerran yhtä aikaa fiksu, asiallinen, informatiivinen ja hauska - niinkuin vain sinä osaat. Kiitos kun lähdit mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi voi kiitos, tämä oli oikein hyvä ja hyödyllinen aihe - ja jota itsekin varsin usein joudun miettimään. Ehkä eniten päänvaivaa tuottaa se, että haluaa olla siististi ja tilanteeseen sopivasti pukeutunut, muttei sitten kuitenkaan saisi olla liiankaan hienona (tosi suomalainen ajattelutapa!).

   Poista
 2. Kaikki 4 yläkuvan asua ovat mieleeni - voisin hyvin kuvitella itsekin käyttäväni. Ja tuo uusin juhlamekko on aivan upeaa kangasta - mallikin on kaunis. Mutta eipä taida tarvita lähteä nettikaupoille, sillä malli on minulle taas kerran liian lyhyt. Pah.
  Kivaa kesän viimeistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kokonaisuuksia! Tykkään kaikista, voisin kuvitella pitäväni itsekin noita ylläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika yleispäteviä asuja nämä :-)

   Poista
 4. Kivoja kokonaisuuksia ! Tykkään eniten ylimmän kuvan 1. ja 3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylimmän rivin 1. kuva on munkin suosikkeja, sitten se uusi juhlamekko on myös kovin mieleinen.

   Poista
 5. Ihania asuja, pitää itsekin ostaa uusi parempi mekko! Suosikkini on ylärivistä toinen vasemmalta.

  VastaaPoista
 6. Hyvältä näyttää, tuo ihan eka asu on oma lempparini! Ja kuule, mullakin on aina se sama poseeraustyyli, mihin sitä maneereistaan pääsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on aina niin kiire napata noita asukuvia, ettei paljoa ehdi asentoa - tai paikkaa - vaihtamaan...

   Poista
 7. Ylärivin mekot ovat kovasti mieleeni, samoin kaunis "vähän fiinimpi" mekko ja tuo printtimekkokin on tosi kiva. Ja kun ne mekot on niin helppoja ;-D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, helpompaa asua ei olekaan - eikä sen kanssa useimmiten voi edes mennä ihan totaalisesti pieleen :-)

   Poista
  2. Juuri niin, simppeli mekko päälle, vähän hiluja ranteisiin ja menoksi!

   Poista
 8. Ihania kaikki. Tykästyin kovasti tuohon uusimpaan juhlamekkoosi & other storiesilta. Josko itsekin tilaisi tuon. Onko minkälaista kokoa? Normaalimitoitus? Mitä kokoa omasi on, jos saa kysyä?

  Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa kysyä: mekko on kokoa 40 ja sopivan väljä sekä vyötäröltä että rinnuksista, vaan ei kamalan pitkä (olen itse 160 cm). Mutta ihan normaalimitoitus, olen jossakin kokojen 38 ja 40 välillä normaalistikin.

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...