25.6.2015

New in ja kuulumisia saaristosta

Kuva-arkistoista löytyi vielä yksi kuva alehankinnoistani - ja sattumoisin keli täällä Maarianhaminassa on kallistumassa sen verran synkkään suuntaan, ettei tunnu yhtään väärältä kirjoittaa ylistystekstiä villapaidalle.

By Malene Birgerin paketissa oli siis monta täysosumaa, tämä neulekin tuntui heti ihan omalta. Olen tosin vannonut monta kertaa, etten ostaisi noita pörröneuleita, koska ne ovat varsin epäkäytännöllisiä esim villakankaisten housujen, takkien tai vaikka tuolien kanssa, mutta jotenkin se päätös pääsi unohtumaan... No, sitä vartenhan mulla on töissä sähköpöytä, ettei ole pakko istua :-D

Farkut ovat J. Crew'n, mutta ne taitavat lähteä takaisin, sillä ovat varsin kapoisat - mulla on ainakin kahdet toisetkin jamekset samaa Toothpick-mallia, mutta nuo ovat mielestäni selkeästi slimmimmät kuin ne muut, ja rajansa kaikella!

Kuvan neule ei ole täällä reissussa mukana, mutta muita pitkähihaisia tuli onneksi pakattua mukaan, sillä muutaman ihanan, aurinkoisen päivän jälkeen valmistaudumme taas vastaanottamaan kunnon kesämyrskyn - johan niistä helteistä jo ehdittiinkin kärsiä (ja minä poltin amatöörimäisesti niskani 30 SPF:stä huolimatta). Nyt yritämme miettiä, mihin vetäytyisimme pariksi yöksi sadetta pitämään, ja oma saari, joka on tässä parin tunnin merimatkan päässä, alkaa tuntumaan ihan hyvältä vaihtoehdolta: mökissä on kuitenkin tilaa olla ja oleilla, pelata Unoa, paistaa lettuja ja lukea ihan oikeaa paperikirjaa. Ja takkatulen lämmössä saa märät vaatteet kuivatettua paljon paremmin kuin veneen ahtaissa tiloissa. Loppuviikolla suuntaamme sitten kohti Naantalin puutaloidylliä - ja uusia ravintoloita, *burp*.

Eka veneilyviikkomme on siis sujunut oikein hienosti, eikä kukaan ole vielä halunnut kotiin :-) Hyvä niin, sillä pari viikkoa pitäisi vielä jaksaa näissä rajatuissa neliöissä - ihmeesti sitä kuitenkin aina virkistyy uuteen satamaan saavuttaessa, ja tuntuu siltä, että tekemistä ja näkemistä riittää. Ja jotten antaisi ihan väärää mielikuvaa, myönnettäköön vielä, ettei tämä meidän veneemme ole edes sieltä askeettisimmasta päästä, eli kyllä tässä ihan hyvin pärjätään - ja todella nostan hattua niille sisseille, jotka viettävät vielä pidempiäkin aikoja merellä esim. ilman kunnon vessaa tai lämmintä vettä! 

Naisen kädenjälki saisi kyllä näkyä vähän paremmin veneiden tilasuunnittelussa, sillä esim. kaappitilaa on oikeastaan kaikissa [moottori]veneissä aivan hävyttömän vähän, eikä sitä näytä edes tulevan kamalasti lisää, vaikka siirryttäisiin vielä tästä kokoluokasta (meidän vene on 28-jalkainen, eli reilu 8-metrinen) isompaankin. Tässä oppii siis navigoinnin lisäksi mestaripakkaajaksi ja tilankäytön optimoijaksi, ja nyt jo suuri rakkauteni erilaisia säilytyskoreja ja -pussukoita kohtaan on osoittautunut todella hyödylliseksi :-) 

Sellaista tällä kertaa, nyt otamme tuosta miehen kanssa pari potkulautaa alle ja rullailemme ruokaostoksille - aika romanttista, vai mitä?


P.S. Tämä postaus näkyy hassusti päiväyksellä 25.6., koska olin tallentanut kuvan jo aikoja sitten tekstiluonnoksiin. Älkää antako sen hämätä, kyllä oikea pvm on 5.7.!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...