22.1.2016

Perhosia

Tällä kertaa perhoset eivät liity vaatteisiin, vaan niitä parveilee vatsassani aikamoinen parvi, ja keskiviikkoon mennessä niitä on jo varmaan niin paljon, että niitä lentelee suustakin ulos... Syy jännitykseen on se, että päätin vihdoinkin, vuosien jahkailun jälkeen, mennä leikkauttamaan silmäni.

SIIS MENEN SILMÄLEIKKAUKSEEN! APUA! JEE! APUA!

Mieheni oli vastaavassa operaatiossa muutama vuosi sitten, ja samoin useampi tuttu on käynyt laserin alla, ja kaikki ovat olleet tosi tyytyväisiä hyvin sujuneisiin toimenpiteisiin. Olen kuitenkin niin säälittävän lääkärikammoinen, etten millään saanut itseäni edes ekalle arviokäynnille ennen kuin viikko sitten, jolloin tajusin, että koska mun pitäisi uusia tänä vuonna sekä silmälasit että vahvuuksilla varustetut aurinkolasit (= helposti tonnin investointi), olisi juuri nyt oikea hetki toimia.

Parin esivalmistelukäynnin jälkeen kaikki on nyt speksattu (vasempaan Femtolasik, oikeaan Smile ja molemmat leikataan nollaan) ja sovittu, ja ensi viikolla kävelen tutisevin jaloin Silmäsairaalaan, nappaan tupla-annoksen Diapamia (tai en minä tiedä miten paljon, mutta haluan olla puolitiedottomassa tilassa, jotten millään pysty pakenemaan siitä leikkauspöydältä) ja toivon, että kaikki menee hyvin. Huh!

Onneksi (?) töissä on ollut oikein superhyperkiire, ja se on pitänyt ajatukset aika hyvin muualla. Tajusin tämän vasta nyt, kun yritin ottaa nokoset tässä sohvalla ennen Voicen alkua, enkä yhtäkkiä saanutkaan ajatuksia leikkauksesta mihinkään muuhun - enkä siis todellakaan saanut unen päästä kiinni, vaikka yleensä pystyn nukahtamaan vaikka kassajonoon suorille jaloille.

Thannin tuoksukynttilä osoittautukin todelliseksi aromaterapiaversioksi: se ei ole steariinia, vaan öljyä, jota voi sulana käyttää hierontaan tai ihovoiteen tavoin. Mulla on vahvasti sitruunaruoholle tuoksuvat, erittäin pehmeät kädet :-D

Kuvituskuva on Insta-räpsyni: kuten huomaatte, lähdin lääkitsemään jännitystä hyvin suomalaisesti alkoholin voimin ;-) No oikeasti kyllä palkitsin itseni tosi rankasta, vaikkakin hyvin hienosta työviikosta, ja halusin pientä hemmottelua kompensoimaan sitä tosiasiaa, että mies on skimbausreissulla ja minä täällä pidän tätä huushollia pystyssä. 
Myönnettäköön, että se on nykyään varsin leppoisaa hommaa tuon suloisen ja reippaan 12-vuotiaani kanssa - mutta älkää nyt miehelle kertoko, että sanoin näin. 

Huomenna taidetaan lähteä pojan kanssa iltamäkeen johonkin lähirinteeseen, jotta pääsisin edes kerran kokeilemaan mäkilaskutaitojani ennen hiihtolomaa. Ne huterat jalkani taitavatkin siis realisoitua jo ennen keskiviikkoa!

Oikein hienoa viikonloppua kaikille teillekin, missä ikinä ja minkä parissa sitten olettekin!

15 kommenttia:

 1. Älä huoli - hyvin se menee! Itsekin harkitsin jossain vaiheessa tuota leikkausta, mutta moniteholinssien käyttäjänä olisin joutunut leikkauttamaan toisen silmän näkemään kauas ja toisen lähelle - liian isot riskit. Ja pakko on myös myöntää, että silmälasit peittävät hyvin silmäpussit ja toimivat kasvojenkohottajina;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, mä en tajunnut tuota puolta ollenkaan - mähän olen siis luopumassa rilleistä aivan väärään aikaan!! Tässä käy nyt siis varmaan niin, että hankin parin vuoden päästä ikkunalasipokat :-D

   Poista
 2. Mulla on leikattu 6 vuotta sitten ja tarkoitus oli mennä nollaan, mutta sen jälkeen näkö jostain syystä vähän muuttui ja toinen on pikkaisen miinuksella ja toinen plussalla. Enpä tartte niitä ikänäkölaseja.
  Pitäisi varmaan mennä käymään näöntarkastuksessa, vissiin viimeksi käynyt silloin jälkitarkastuksessa.

  Mutta leikkauksesta, hyvin se menee ja mä en edes tarvinnut rauhoittavia :) Mulle tehty siis femtolasik. Mulla oli ihan samat syyt kuin sinullakin leikkuuttaa ne silmät. Olisi ollut lasien uusimista jne. Mä olin sentään puolisokea eli miinusta molemmissa silmissä -9,25...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vain -1,25, eli todella ärsyttävän vähän! Mutta kaikki harrastukset (mm. golf ja veneily) ovat sellaisia, että olisi kiva nähdä mahdollisimman tarkasti, enkä ole piilolinssien suuri ystävä ja jatkuva silmälasit-aurinkolasit-venkslailu on sekin aika rasittavaa. Käsittääkseni tässä on ihan hyvät tsänssit saada molemmat silmät oikeasti nollaan, mutta katsellaan (haha) viikon päästä, miltä näyttää (haha)!

   Poista
 3. Olen likinäköinen, mutta en haluaisi leikkauttaa silmiäni. Silmälasit ovat asusteeni. Sen sijaan leikkautan parin viikon kuluttua lupsahtaneet yläluomeni. Simälasit peittävät osittain valuvia luomia. Varsinkin kesällä olen pitänyt ahkerasti aurinkolaseja, jotta väsyneet silmät eivät näkyisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on luomileikkaus sitten varmaan seuraavaksi vuorossa... Aurinkolasit ovat kyllä ihastuttavan armolliset!

   Poista
 4. Tsemppiä! Itse olen halunnut vastaavaa vuosikausia, mutta nyt en enää viitsi, kun monitehoa tarvitaan. Hyvin se menee!!!

  VastaaPoista
 5. Varmasti se menee hyvin. Moni tuttuni on käynyt ja ovat olleet tyytyväisiä. Rentoa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Yritän olla ihan rento, joo. Not.

   Poista
 6. Onnea hyvästä päätksestä. Minun silmät operoitiin noin kymmenen vuotta sitten ja se oli yksi parhaimpia päätöksiä. Älä suotta jännitä, operaatio ei satu ja minulla oli ohi vartissa. Ja hei, kesällä saat ihanat aurikolasti silmille =D. Minä panostin leikkauksen jälkeen kunnollisiin kalliisiin aurinkolaseihin. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä mä jotenkin kestänkin, ettei se kestä kuin ihan pienen hetken. JA aion olla todella doupattu.

   Poista
  2. JA aion ostaa uudet aurinkolasit kesäksi, ehkä paritkin :-) Mahtavaa, etteivät ne maksakaan 400€/ pari, joten joka käsilaukussa voi olla yhdet ja voin vaihdella mallista toiseen ihan noin vain!
   Jes, onneksi olen menossa leikkaukseen!

   Poista
 7. Tsemppiä! Operaatio menee varmasti hyvin.
  Olen itsekin harkinnut sitä, mutta vatvoin asiaa aivan liian pitkään ja nyt alkaa olla tarpeet kaksitehoille. Rillittömäksi en enää täysin pääse, joten ajattelin että sinnittelen vielä hetken ja sitten kaksitehoja hankkimaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vatvominen on näemmä aika yleistä! Mulla ei ole vielä ikänäköä kai juuri ollenkaan (lääkäri ei ihan suoraan ottanut kantaa, vaikka sitäkin testattiin) - tämä on siis varmaan ihan viimeinen mahdollinen hetki mennä toimenpiteeseen. Ja toiseen silmään tehdään läpällinen Femtolasik-leikkaus, jotta ikänäköä voidaan myöhemmin korjata sen kautta - tai näin ainakin ymmärsin.

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...