26.6.2013

Good luck charm

Poikkesin ekaa kertaa Tikaussa, joka on vallan viehättävä putiikki Korkeavuorenkadulla. Tikaun reilun kaupan tuotteet tulevat Intiasta, ja monessa niistä on jopa tekijän nimikirjaimet. 

"Tikau on hindin kieleen pohjautuva sana, tarkoittaen kestävää ja pitkäkestoista. Tikau-tuotteet eivät ole tehdasvalmisteisia, vaan pyrkimyksenä on tarjota mahdollisuus Intian maaseudulla asuville työskennellä kotonaan tai kotikylissään. Näemme, että on tärkeää tukea ja säilyttää näillä alueilla sukupolvelta toisille siirtynyttä käsityöperinnettä ja käsityöelinkeinon harjoittamisen mahdollisuutta." (Lainaus Tikaun saitilta)

Hypistelin ihastuksissani vuohen pehmeimmästä vatsanalusvillasta (kyllä! kuulostaa Tuomas Vimman keksimältä) tehtyä pashminaa ja ylellisiä hammam-pyyhkeitä hapsuineen, mutta koska eräs muu projekti (alkaa v:llä) vie nyt niin paljon rahaa, passasin kaikki muut ihanuudet ja ostin vain tämän pienen, mutta sitäkin söpömmän kesäkorun (kuvassa alempi).


Ylempi koru on joskus Shopbopista tilattu; nyt se sai sopivan kaverin. Toivottavasti siinäkin on jotakin hyvän karman kiviä, jotta onneni vielä tuplaantuisi :-)

8 kommenttia:

 1. Kivannäköinen koru ja hienoa, että Suomessakin on Tikaun kaltaisia liikkeitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin todellakin on, ja pitäisi käydä niissä useammin, eikä vain hamstrata kaikkea netistä, kuten minä teen!

   Poista
 2. Tuo ylempi koru on upea :) ja Tikau päätyi kesälomalistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, toivottavasti sinäkin löydät sieltä kaikkea kivaa :-)

   Poista
 3. Juuri noin, pitää olla pieniä piristysshoppailuja, eikö! :-D

  Ja olen monesti noita Tikaun ihania juttuja ihaillut sisustuslehdissä, mutten ole muistaakseni koskaan liikkeeseen ehtinyt. Pitääkin käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää pitää :-) Poikkea joskus Tikaussa, et varmasti lähde tyhjin käsin!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...