5.6.2013

Kerta se on ensimmäinenkin

Mulla on muutama valttikortti, joita olen säästellyt siltä varalta, että joudun joskus "En ole koskaan"-kilpailuun**. Kahta en taida paljastaa vieläkään - ihan kaiken varalta, ymmärrättehän- mutta yksi on se, etten ole koskaan mitannut autoni renkaiden ilmanpaineita. Teoriassa olen tiennyt, miten se tapahtuu, mutta jotenkin olen aina saanut miehen keploteltua hoitamaan homman. 

Eilen sitten jouduin siihen vastenmieliseen tilanteeseen, että auton näyttöön pärähti punainen varoitusvalo, joka kehoitti tarkastamaan välittömästi rengaspaineet. Ajelin kaikessa rauhassa (eihän niitä viestejä tarvitse niin vakavasti ottaa, vai mitä?) sinne tänne, mutta sitten auto alkoi tuntumaan hieman epävakaalta ja hermostuin sen verran, että oli pakko koukata huoltsikalle. 

Ensin en meinannut saada koko ilmaletkua irti siitä pömpelistä (miksi sen rullahässäkän pitää olla niin tiukka?!) ja sitten kun olin saanut sitä riivittyä esiin tarpeeksi pitkän pätkän, päästinkin vahingossa irti ja se lähti kamalalla voimalla kelautumaan takaisin melkein kolhien kovan onnen autoani.

Kaiken lisäksi mittarista irtosi juuri kriittisellä hetkellä pieni letkunpätkäliitin, ja sen sijaan, että olisin puhaltanut ilmaa mielettömällä paineella sinne renkaaseen, puhalsin ilmaa vain suoraan asvalttiin. Siitä lähti tosi kova ääni, mutta silti kesti aika kauan tajuta, ettei homma suju ihan toivotulla tavalla. Siinä vieressä hengailevat ja partaansa nauravat taksikuskit olivat varmaan tajunneet tilanteen aika paljon aikaisemmin, mutta halusivat pitää pienen hupihetkensä sen sijaan, että olisivat tulleet auttamaan... 

No, ei ollut turha keikka, sillä yksi renkaista oli tosiaan päässyt tyhjenemään ja minä osasin! Ihan itse! Kyllä on kuulkaa hieno tunne, kun oppii uusia asioita :-)

**Se on siis se "peli", jossa voittaa jos pystyy nimeämään jonkun sellaisen asian, mitä ei ole itse koskaan tehnyt, mutta kaikki muut ovat. 


Sitten taas shoppailuasioihin: tässä Zarasta ostamani toppi, jota en ole vielä näiden helteiden vuoksi pitänyt. Enkä ole mallaillut, minkä kanssa sen yhdistäisin. Boyfriend-farkut? Kynähame? Eiköhän jotakin sopivaa löydy.


Aloitimme eilen Homeland-sarjan (Isänmaan toivot) seuraamisen Netflixin kautta: kaverit kehuivat sitä kovasti, muttemme "ehtineet" sarjan alkuun silloin, kun se alkoi Maikkarilla. Varsin kätsää, kun voi katsoa aina useamman jakson kerrallaan, jos on aikaa. Olen muutenkin muuttanut tv:n katseluani aika paljon tässä parin viime vuoden aikana, ja niin Ruutu kuin Elisa Viihteen tallenteet ovat nykyään lähes yhtä usein käytössä kuin perinteinenkin telkkari. Lapsesta nyt puhumattakaan, hän ei edes tajua, että joskus oli ihan oikeasti olemassa vain Yle ja Maikkari :-) Joo, vähän vanhaksi tuntee itsensä...

8 kommenttia:

 1. Minäkään en ole koskaan mitannut noita ilmanpaineita. Ellei mittamiseksi lasketa sitä, että kun varoitusvalo syttyy, niin pysähdyn ja käyn potkimassa renkaita ja siinä se. Viimeksi yhdellä ABC:lla muutama mies näytti suhtautuvan tähän testiin melko huvittuneena... Korkkareissa ja pikkumustassa tepastelin auton ympäri, potkaisin jokaista rengasta ja hurautin pois paikalta, koska "kaikki oli ok". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olin aikaisemmin kunnostautunut nimenomaan renkaiden potkimiseen - korkkareilla ei kyllä oikein saa niin mojovaa potkua aikaiseksi, että erottaisi onko rengas täynnä vai puolityhjä, joten ihan yhtä tyhjän kanssa koko homma...

   Poista
 2. D:) - meillä muuten Isäntä ihan oikeasti onnistui sillä letkulla naarmuttamaan autonsa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En siis turhaan hätäillyt syöksyessäni itsestäänkelaavan letkun perään/päälle!

   Poista
 3. Minä olen ollut lukion jälkeen opiskeluiden alussa (siis yli 10 vuotta sitten) töissä huoltoasemalla. Silloin vielä työntekijät optettiin ihan kurssi käymällä vaihtamaan pyyhkijät ja mittamaan rengaspaineet ja vaihtamaan polttimot jne. Siitä saakka olen ne sitten osannut ja viimeksi eilen hämmästytin miestä toteamalla, että vaihdoin autoni polttimot kun toinen simahti.

  "Ai sä osaat vaihtaa ne?"
  "Osaan joo"
  "Miksi mä sitten olen tehnyt sen?"
  "Koska sä et käytä siihen yli puolta tuntia"

  :D Eli näin meillä, hippusen oli osaaminen ruosteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olisi KOSKAAN paljastanut tuollaisia taitoja miehelle! Mutta arvostan, että sulla on homma hanskassa.

   Poista
 4. Ihana tekstuuri ja värit tuossa paidassa!

  En minäkään ole mitannut ilmanpaineita, oikeastaan ainoa mitä olen autolle tehnyt on tankkaus. Ja sitäkin alle kymmenen kertaa. Nimim. hän jonka ajokorttikin meni vanhaksi vuonna 2008. Tosi autoilija siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä osasinkin jo tankata ja lisätä pissapoikaan vettä, Tosi Autoilija :-)

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...