7.2.2015

Uutta olkkariin

Tässä harvinaislaatuinen kuva harvinaislaatuisen siististä olohuoneestamme.


Kaikki perheen yhteinen aika vietetään käytännössä joko tässä tilassa tai ruokapöydän äärellä, ja tässä nykyisessä kalusteratkaisussa on yksi suuri puute: vain yksi aikuinen mahtuu kunnolla pötköttelemään sohvalla, ja me väännämme miehen kanssa harva se ilta kättä siitä, kumman sohvavuoro onkaan.

On tullut perinteisen kulmasohvan aika. Kuvan sohva siirtyy takkahuoneeseen (kuvasta vasemmalle), nojatuolin kohtaloa ei ole vielä päätetty. Musta jalkalamppu väistää nurkasta muualle (se on ihan lemppareitani, joten sille kyllä löytyy joku sopiva paikka), ja tadaa! uudelle sohvalle on paikka valmiina.

Ostoprosessini on toistaiseksi vasta aika alkuvaiheessa sikäli, etten ole ehtinyt vielä livenä kauppoihin. Sen sijaan olen yrittänyt kartoittaa tilannetta ja tarjontaa nettisivujen kautta, mutta vaikeahan näistä on sanoa ilman perusteellista koeistumista ja -makaamista.

Ylävasemmalta myötäpäivään: Isku/ Isku/ Isku/ Ikea

Molemmat sohvat Kuusilinnasta
Ja vielä Iskun Inkoo

Ihan pelkkä divaaniosa ei ratkaise löhöilyongelmaamme, vaan pitäisi olla ihan ehta kulmasohva. Olohuoneemme ei ole suuren suuri, enkä haluaisi kalustaa sitä ihan tukkoon, joten joku siro malli olisi toiveissa - en vain tiedä, löydänkö mistään sopivaa siron ja supermukavan yhdistelmää, onko sellaista olemassakaan?

Vastatrimmattu karvaturri - huomatkaa taidokkaasti pyöristetty hännänpää :-)

Haluaisin myös vaihtaa nykyisen beigeen taittavan värimaailman enemmän harmaan suntaan; musta ja tummanharmaa ovat valkoisen koiramme takia aivan mahdottomia ajatuksia, mutta joku vaaleanharmaa eläväpintainen kangas menisi jo ihan hyvin. Sohvapöytä saa myös lähteä vaihtoon, mutta sen suhteen ei voi tehdä mitään päätöksiä ennen kuin tiedän, minkälainen sohva meille tulee.

Elämme siis hyvin jännittäviä aikoja tänä keväänä - pysykää mukana, niin saatte jakaa kaikki jännittävät sohvanhankintahetket kanssani :-)

10 kommenttia:

 1. On muuten ihana koiruliini <3 Ja teillä on todellakin kaunis koti, niin harmoniset sävyt. Kyllä kelpaa viettää tuolla vapaa-aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista, kyllä me kotona hyvin viihdymmekin :-)

   Poista
 2. Mikä tuo teidän nykyinen sohva on? (salapoliisityötä siis hankaloitti se, että kuvissa ei näkynyt sohvan jalkoja:) Oletko kattonut miellyttäiskö Interfacen Nana? Siitä saa myös kulmavirityksiä. Sohva on aika ryhdikäs, että jos tykkää löhö-untuva -sohvasta, niin yks tsekattava on Adean Band. Siitä ei kyllä taida suvun mummot päästä ylös ilman apua. Meillä on Adean Camp ja se on todella ryhdikäs sohva, mutta hyvin ollaan pystytty elbaamaan vaakatasossa töllön ääressä. Camp on teille ehkä vähän iso ja se ei tod.ole siro. Kannattaa ehkä kuitenkin mittailla. Campin hyvä puoli on muunneltavuus. Moduulin osia voi kannella ympäri kämppää ja rahin sekä pöytäosien kanssa voi pelata vaikka kuinka (mies rakastaa tätä hommaa, not!). Matalan leveän käsinojan voi välillä peittää pöytäosalla ja välillä se leveä käsinoja on tarjolla istuskelijoille. Campin kanssa ei siis tarvii kilahtaa kotipartyissa, vaikka joku vieras istuiskin sohvan käsinojalla (normisohvan käsinoja ei välttämättä kestä ihan jokaisen vieraan painoa...). Rahin voi välillä peittää pöytäosien alle ja välillä peittää niillä pöytäosilla tai heivata rahi toiseen huoneeseen (toisen Camp-virityksen tykö) jne. Päällinen on irroitettava + pestävä. Meillä kangas on harmaa/ruskea. Imuroinnin voi unohtaa viikoiksi, sillä mikään harmaiden elukoiden karva ei sohvasta erotu. Tää tais olla Camp-oodi, hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyinen sohva on Interfacen Blues ja tuo nojatuoli on itse asiassa Adean Band -sarjaa. Band-sohva on mukavan ilmavan näköinen, mutta olen itse niin lyhyt, etten pysty istumaan siinä kunnolla muuten kuin seitsemän selän taakse asetetun tyynyn kanssa (olen koeistunut kavereilla) - ostaisin sen tulevaan kotiteatteri/man caveen tulevassa kodissamme sitten joskus, mutta tuohon tilaan se ei ole ihan optimi. Vähän sama tuomio Campille: ei juuri nyt ja juuri tähän tarpeeseen.

   Sen sijaan tuo ehdottomasi Nana näytti mielenkiintoiselta, ja se pääsi heti shortlistalle, joten kiitos paljon vinkistä!

   Poista
 3. Meillä on kanssa edessä kulmasohvan osto jossain vaiheessa. Ajattelin vielä jonkin aikaa himmailla, että kaikki oppivat varmasti sen, että siihen sohvan reunaan ei todellakaan pyyhitä likaisia käsiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä oppivatko nuo sitä koskaan, joten ehkä ei kannata odotella liian pitkään... meillä on nykyisessäkin sohvassa irrotettavat päälliset, tosin vielä (sohva on tainnut olla meillä parisen vuotta) en ole jaksanut ryhtyä pesuoperaatioon, sillä päällisten takaisin laittaminen on varsin tuskallinen ja kynnet tuhoava operaatio.

   Poista
 4. Meillä on sama pötköttelyongelma, kulmasohva on meilläkin hankintalistalla! Nyt olemme ratkaisseet sen niin, että iltaisin sohvasta selkänojatyynyt pois (-> enemmän tilaa syvyyssuunnassa) ja sitten pötkötellään yhdessä lusikka-asennossa :) Ja sitten väännetään kättä siitä, kumman vuoro olla etupuolella toisen paijatessa tukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas romanttista - älkää nyt ihmeessä vaihtako sohvaa, ettette menetä tuota hempeyttä!

   Poista
 5. Valkoinen nahkainen kulmasohva toimii taloudessa, jossa paljon lapsia ja monta koiraa. Tsekkaa tämä http://www.kruunukaluste.fi/tuote/b805-centa-sohva/ Ei ole hinnalla pilattu. Meillä myös Adean Band jättikokoisena ja suuremmalla istuinsyvyydellä. Se on enemmän sellainen " slouching" versio. Eli siinä ei istuta ollenkaan, löhötään vaan. Omalle porukalle ok, mutta kiusallinen kun on aikuisia vieraita, jotka eivät tiedä miten siinä olisivat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut paljon hyvää nahkasohvan kestävyydestä, mutta en kestä sitä, miltä nahka tuntuu paljaalla iholla, joten meille se ei ole vaihtoehto..

   Ja tunnistan ton "en tiedä, miten istuisin siististi Band-sohvalla" -ilmiön :-)

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...