14.2.2016

Ihmisen paras ystävä

huivi Maison Scotch/ mekko COS/ kengät Billi Bi/ laukku Mulberry
Minulla on kuvaussessioiden taustatukena lähes aina innokas apuri, jonka yleensä hätistelen pois jaloista tai vähintään rajaan pois kuvista. Tässä kuvassa koiramme on kuitenkin onnistunein kohta, sillä asupuoli jää aika lailla hänen varjoonsa.

Ja juuri ystävänpäivänä onkin hyvä huomioida myös se perheen [useimmiten] karvaisin kaveri, joka on aina iloinen, kun tulet töistä kotiin, joka on aina valmiina auttamaan keittiöhommissa ja joka jaksaa kirittää lenkillä säässä kuin säässä, eikä koskaan valita. Meidän koiramme on välillä sekä vihastuttava että ihastuttava, sillä terrierin luonne on maineensa veroinen - ja vaikka koiramme onkin perheen arvoasteikon alimpana, on se silti meille erittäin tärkeä ja rakas.

Ilman koiraa en todellakaan kävisi kävelemässä joka päivä (useimmiten ainakin pari kertaa), en tuntisi naapuruston väkeä (tosin vain muita koiranomistajia) tai olisi yhtä tietoinen vuodenaikojen vaihtelusta ja luonnossa tapahtuvista muutoksista, joita tulee huomioitua lähimetsissä samoillessa. Sitäpaitsi parempaa lämpöpatteria ei olekaan, kuin sylissä kerällä makaava koira, jolla on myös suoranaisia terveysvaikutuksia: säännöllisen ulkoilun lisäksi koira alentaa ihmistensä (tai siis alamaistensa) verenpainetta - vaikka välillä efekti tuntuukin olevan päinvastainen :-)

Meidän ystävänpäiväkukkasemme ovat siis koko perheen kimppu, koira mukaanlukien. Happy Valentine's Day!


13 kommenttia:

 1. Koira on todellakin ihmisen paras ystävä ♥ Jouduimme tekemään 2 viikkoa sitten päätöksen oman koiramme lopettamisestä ja päästimme pienen ystävämme koirien taivaaseen. Nyt huomaa sen, että kuinka paljon iloa siitä olikaan.
  Olemme keskustelleet russelikasvattajan kanssa ja jospa saisimme ennen kesää vielä perheeseemme pienen russelin.

  Näytin miehelle tuota sinun kuvaa ja sanoi, että näytät tuosta kulmasta aivan minulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, otan kovasti osaa! Olin aivan murtunut, kun edellinen koirani kuoli ja kotiin tuleminen oli aina ihan kamalaa, kun odotin näkeväni iloisen koiran ovella, ja vastassa olikin vain hiljaisuus.

   Toivottavasti uusi pentuu pian, jään odottelemaan suloisia pentukuvia!

   Ja se, mitä kuvasta ei näy, on että olisin aivan kääpiö sinun rinnallasi :-D

   Poista
 2. Voi tuota ihanuutta. Katselee sinua niin ihailevasti. Muistan aina kun meillä oli koira ja mä "lässytin" sille aina kun tulin töistä kotiin. Mieheni sanoi, että "et sä vaan mulla puhu tuolla tavalla kun tulen kotiin"... Minä sanoin, että et sinäkään tule hyppimään ja heiluttamaan häntääsi mun edessä ;) On ne vaan niin ihania ja uskollisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania on, mutta meidän koira on kyllä uskollinen aina sille, jolla on parhaat herkut kädessään - oli se sitten oma perheenjäsen tai ventovieras...

   Poista
 3. Kääk..koirakuumeeni pahenee, kun näen tuollaisia ihanuuksia. Lapsuuskodissa minulla oli terrieri ja mahtavampaa koiraa saa hakea. Nyt kun lapset ovat lähes lentäneet pesästä, on koirakuumeeni noussut taas pintaan. Guuglaan koirarotuja ja katselen kuvia, joissa aikuinen koira etsii uutta kotia. Harmi, kun tuttavillani ei ole koiria,joita voisin ulkoiluttaa/hoitaa.. Ääh, miksi minä nyt tälläistä lätisen...suloinen koirasi sai taas ajatukset rullaamaan.
  Hyvää ystävänpäivää niin karvaisille kuin karvattomille ystäville.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirakuumeeseen on valitettavasti vain yksi lääke, sen varmaan tiedätkin :-) Pennut ovat NIIN supersöpöjä, ettei niitä oikein voi vastustaa, vaikka olisikin menossa "vain katsomaan". Mutta joo, harmi ettei lähipiiristä löydy yhtään hoitokoiraa - niillä saa aika hyvin ainakin lykättyä sen oman hankintaa ja testattua, miten koira sopii omaan arkirytmiin.

   Poista
 4. Ihana koiruli! Meidän koira jouduttiin lopettamaan reilu vuosi sitten, ja edelleen välillä tulee ikävä sitä. On ne vaan niin ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti on ikävä, nehän ovat perheenjäseniä ja jättävät jälkeensä suuren aukon, kun aika niistä jättää!

   Poista
 5. Oi teillä on todella ihana koira. Me jouduimme luopumaan neljä vuotta sitten westiestä joka oli ihan huippu koira. Vanhus tuli, niinkuin meille kaikille aikanaan. Ikävä on häntä vieläkin kovasti. Ihanaa ystävänpäivää blogiystäväni näin vielä näin seuraavanakin päivänä =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurinta rakkautta on päästää eläin taivaaseen silloin kun sen aika koittaa <3

   Poista
 6. Onko tuo teidän koira jackrusselin terrieri? Olen vähän kiinnostunut siitä rodusta, mutta en tunne ketään, jolla on tuon rotuinen koira. Sopiiko se eka koiraksi, kokemusta ei ole, ikää sitäkin enemmän :)Näyttelyssä olen käynyt katsomassa ja siellä juttelin omistajien kanssa.
  t.Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Arja, se on parsonrussellinterrieri, eli jackrussellin serkku :-) Terrieri ei mielestäni ole ihan sieltä helpoimmasta päästä ekaksi koiraksi, ja etenkin nuo russellit ovat (nyt kyllä yleistän rajusti) aika tempperamenttisia tyyppejä... En siis ihan varauksetta suosittelisi, vaikka omastani kovasti tykkäänkin! Tämä on neljäs koirani (edelliset olleet muita rotuja), ja ylivoimaisesti haastavin.

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...