18.2.2014

Hiihtolomakuulumisia


Bonjour täältä Alpeilta!
Kuten aina lomalla, aika on kulunut tosi nopeasti. Sää on ollut lumien suhteen erittäin suotuisa, sitä nimittäin satoi ekat kaksi vuorokautta putkeen, ja saimme siis upean mahdollisuuden laskea syvässä, koskemattomassa puuterilumessa - sen hienompaa ei enää voi olla! Kuten kuvasta näkyy, ei ihan superaurinkoista ole, mutta kaikkea ei kai voi saada, ja kyllä lumi aina auringon voittaa.

Erittäin intensiivisen laskemisen varjopuoli on sitten se, että jouduin tänään jättämään päivän ihan puolitiehen ja makaan parhaillaan sängyllä jalka koholla (nilkan nivelsiteet?) ja polvet kylmäspraylla valeltuna. Muut ovat tietysti rinteessä, ja suoraan sanoen vituttaa. Syytän sitä mustaa kolmen kilsan (!) olympiakumpareikkoa, jonka laskimme eilen päivän päätteeksi - ihan mielipuolista touhua! Lapset olivat tietysti aivan elementissään (helppoahan se on sellaisilla suksentyngillä kääntyillä!), ja uhkailivat lähtevänsä samaan rinteeseen vielä toistamiseenkin, mutta yllättäen kukaan meistä vanhemmista ei ollut motivoitunut heitä sinne vahtimaan... Jos vielä pääsen rinteeseen, yritän kyllä välttää kumpareita ihan viimeiseen asti, ne ovat aina olleet mun mielestä ihan syvältä.

No, onneksi täällä on kaikkea muutakin kivaa puuhaa, kuten esimerkiksi ihan vieressä sijaitseva kylpylähenkinen uimahalli, jonne ajattelinkin lähteä kohta lilluttelemaan - vai pitäisikö odottaa lapsia?  Sisäänpääsy uimalaan sisältyy hissilipun hintaan, mikä on tosi jees. Ja illalla palaamme jo toistamiseen aivan ihanaan ravintolaan (La Ferme Des Trois Capucines), joka on kuuluisa siitä, että kaikki ruoka on luomua lähiruokaa - ja taivaallisen hyvää! Ja kuten kuvasta näkyy, ei tunnelmassakaan ole mitään valittamista.
(Pahoittelen muuten kännykkäräpsyjä, parempaa ei nyt ole tarjolla tässä vaiheessa)Tämä kuva on otettu hotellihuoneemme parvekkeelta, ja tuossa etualalla näkyy päähissi: ski in - ski out -lupaus piti siis paikkansa, ja on kieltämättä ollut erittäni mukavaa olla täysin vapaa skibussien aikatauluista ja pitkistä siirtymistä suksia kantaen (voi sitä lasten valittamisen määrää!). Harkitsemme jo vakavasti palaavamme tänne ensi vuonnakin, sillä kaikki on kylässä erittäin kätevästi ihan lähellä, ja rinteet ovat tosi jees ja sopivan tasoisia meidän porukalle. Offareita ei tarvitse lähteä etsimään oppaan kanssa, vaan heti rinteiden vieressä on paljon mahdollisuuksia vapaampaan laskuun, jos tuoretta lunta vain riittää. Tignes rules!

Pitäkää peukkuja, että pääsisin vielä nauttimaan jäljellä olevista laskupäivistä ja hienoa hiihtolomaa teillekin!

6 kommenttia:

 1. Ihan liian hienoja kuvia kännykälläkin saa; ovat omiaan herättelemään kaukokaipuuta;)
  Toivottavasti jalkasi vielä kestävät laskemistakin - mukavaa loppulomaa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kestivät puolikkaan lepopäivän jälkeen yllättävänkin hyvin. Oli upea loma :-)

   Poista
 2. Mukavaa loppulomaa! Sääli polvia ja kierrä kumpareikot kauempaa ;)

  Mulla näyttää pahasti siltä, että laskettelu- ja hiihtokilometrien summaksi tulee tällä kaudella nolla. Plääh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaapa vaan, joduimmeko vielä toistamiseenkin vahingossa kamalaan kumpareikkoon - siinä kyllä pääsi pari rumaa sanaa, kun tajusin tilanteen, mutta niistäkin selvisin ihan hissukseen laskemalla.

   Joo, sulla ei varmaan ole nyt paras hiihtokausi meneillään -mutta olet sitten ensi vuonna sitäkin tikimässä kunnossa!

   Poista
 3. Näyttää oikein ihanalta, tunnelmallista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Alpeilla on kyllä ihan oma Stimmung - vaikka oltaisiin Ranskan tai Italiankin puolella :-)

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...