1.2.2012

Lasipöytä, pöytäliina, kaitaliina...

Meillä on jo pitkään ollut sama ruokapöytä käytössä, LASIpöytä. Monelle ajatuskin lasisesta ruokapöydästä lapsiperheessä on aivan järkyttävä, mutta on siinä kuulkaa hyviäkin puolia: pöytä on tosi helppo puhdistaa (lasinpesuneste ja mikrokuituliina); tahrat, edes öljy, eivät pääse imeytymään ja pinttymään; lasi ei naarmuutu helposti; lasi on ilmava, jolloin tuntuu siltä että pienikään tila ei mene tukkoon, vaikka pöytä onkin suuri - tai ainakin riittävän kokoinen, kuten meillä.


Meillä oli ennen Ikean puunväriset pukkijalat ja etsin pitkään vähän ilmavampaa vaihtoehtoa - nämä Hayn jalat ovat mielestäni aivan mainiot! Tilasin ne nettikaupasta ja ne toimitettiin kotiovelle reilun viikon sisään. Yleisilmeestä tuli heti paljon kevyempi!

Pöytä vanhoilla jaloilla

En ole matto-, verho- tai pöytäliinaihminen. Ei minulla ole siis mitään niitä vastaan, mutta yleensä pidän enemmän pelkistetyistä tiloista, enkä osaa kuvitellakaan, että meillä olisi vaikka tässä ruokatilassa verhot sälekaihtimien lisäksi. Mattoakaan ei ole tullut hankittua, tosin se on estetiikan lisäksi osin käytännönkin syistä: lapsen ja koiran kanssa on helpompi pitää koti siistinä, kun voi aina tarttua rikkaharjaan ja kihveliin heti, kun roskan määrä lattialla käy häiritseväksi (eli usein...)

No, sain kuitenkin Nansolta tosi kauniin pöytäliinan, jota halusin kokeilla (kuva alla) Näyttääkö teidän silmäänne hassulta? Mietin juuri että ehkä en vain ole tottunut näkemään pöydällä liinaa ja se on siksi kummallisen näköinen - liina on kuitenkin muuten tosi kiva ja pidän kuosista (sain myös ostoskassin samaa kuosia, ja sitä olen käyttänyt varsin tiuhaan).... Jokin tässä mättää!

Palasin siis riisutumpaan versioon ja toin nyt kevättä ennakoiden orkideat pöydälle siinä toivossa, että ne virkoaisivat kukkimaan taas pienen tauon jälkeen.


Toivossa on hyvä elää näiden kasvien kanssa... kummallista kyllä orkideat ovat niitä harvoja kasveja, joita en ole onnistunut tappamaan rahapuun ja palmuvehkan (?) lisäksi - kaikki muut surkastuvat onnettoman ruskeiksi käppänöiksi alta vuoden.No mutta, mitäs tuumaatte - onko liina paikallaan, vai pitäisikö pysytellä kaitaliinoissa? Vai onko vain malli väärä, olisiko joku toisenlainen toimivampi?

2 kommenttia:

 1. Ihana pöytä! Mistä hankin noi tuolit? ovat hyvännäköiset!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostakin ihmeen syystä tämä viesti oli mennyt Roskapostin puolella ja huomasin nyt vasta (!), että sellainen on edes olemassa. Nöyrin pahoitteluni!

   Tuolit ovat Jacobsenin Seiska-tuolit - nyt jo muutaman vuoden vanhat, mutta edelleen tuntuvat juuri meille nappivalinnalta. Ja lapsiperheessä helposti pyyhkäistävät tuolit ovat kyllä todella kätsät.

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...