9.8.2013

Miten nahkaa silitetään!?


Näin jossakin muotikuvassa tämän Selectedin nahkahameen ja päätin heti haluavani samanlaisen. Kah, sieltä internetistähän niitä löytyi, ja tänään se toimitettiin.

On vain yksi ongelma: hameessa on lähetyksen ja viikattuna olemisen jäljiltä kamalat rypyt tai vekit - miten ihmeessä ne saisi siliämään?! Pistänkö vain hameen vyötäröltä henkariin ja annan sen silitä itsekseen, vai voiko sitä painella jollakin sileäksi? Tai siis Googlen mukaan voi, mutta olisi kiva kuulla, jos jollakin on omakohtaisia kokemuksia.

Malli on mielestäni joka tapauksessa hauska, vaikken välttämättä käytä hametta ennen kuin on paksujen sukkisten aika. Jotenkin nahka ja paljaat sääret tuntuu jotenkin...noh, sopimattomalta.

Ja malli on muuten ihan siveellisen polvipituinen, eikä suinkaan sellainen roisin lyhyt teiniversio!

Moni Milanon ostoksista on vielä esittelemättä, mutta näistä Pretty Ballerinan ballerinoista nappasin kuvan mallaillessani niitä tuon uuden hameen kanssa. Näin ne eläinkuosit alkavat pikkuhiljaa hiipimään vaatekaappini tällaisten maltillisempien versioiden kautta :-)

Sitten vielä loppuun tunnustus: meillä olisi ollut Flow-festareille ilmaiset liput, mutta väsytti niin paljon, että annoimme ne pois. Jos saan yhtään perustella, niin olin kaksi päivää työmatkalla, jossa etenkin iltaohjelma oli varsin kuluttavaa ja lisäksi huomenna olen menossa rapujuhliin - täytyyhän sitä jossakin välissä levätäkin? Näin vanhan näköjään täytyy!

Ensi viikolla alkaakin sitten ihan oikeasti tavallinen arki, kun uusi lukuvuosi alkaa - oikeastaan ihan kiva juttu! Edellisinä vuosina ekat viikot ovat olleet lapselle yllättävänkin rankkoja (vähän vielä kesärytmit, jännitys, läksyjä, innostus kavereiden kanssa olemisesta), joten siihen varaudun nytkin. Neljännelle luokalle sai valita uuden kielen, ja poikani koulussa oli tarjolla vain saksa - sillä siis mennään. Achtung!

14 kommenttia:

 1. Auts en uskalla antaa mitään neuvoja tuohon nahan silitykseen.

  Nahkahame on kaunis samoin uudet balleriinasi. Mieti juuri tuota samaa nahkahameen kanssa, tekisi mieli kokeilla hametta sandaalien kanssa mutta jotenkin sukkikset tuntuu kivemmalta vaihtoehdolta kuin paljaat sääret :)

  Toivottavasti Birkenstockit löytyy ennen talvea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birkenstockit ovat tehneet totaalisen katoamistempun, uskallan enää toivoa, että löytäisin ne ennen talven aurinkomatkaamme...

   Poista
 2. No nyt tuli eteen sellainen pulma, että en ole koskaan joutunut tuota miettimään.. Mutta näin äkkiseltään tulee mieleen, että onko se hameen nurjapuoli millaista? Voisiko sitä siltä puolelta silittää??

  Meilläkin on parhaillaan väsynyttä ja kiukkuista iltamenoa. Samaa oli viime syksynä päiväkodin alettua. Taas meni uusiksi sosiaaliset suhteet ja ryhmädynamiikka osan porukasta lähtiessä jo kouluun. Ja odotukset eskarivuodesta ovat saaneet mielettömät odotukset, neidin fiilikset menevät laidasta laitaan. Äitikin on ihan poikki. :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurjapuoli on nahan mokkapuoli; ehkä yritän alemman ohjeen mukaan varovasti painella sitä jonkun kankaan läpi.

   Eskarilainen on vielä aika pieni (kun tuo neljäsluokkalainenkin tuntuu vielä välillä NIIN pikkuiselta...), joten ymmärrän hyvin, että voi ottaa koville! Meillä eskarin aloitus oli vielä ihan jees, mutta sitten ekasta luokasta lähtien on ollut rankempaa - riippuu varmaan paljon myös eskarin päivärytmistä ja siitä, miten paljon siellä pitää jo jaksaa keskittyä ja kuunnella. Kyllä se kohta tasoittuu!

   Poista
 3. Laita rauta miedolle lämmölle ja laita nahan ja raudan väliin pyyhe tai sideharso ja silitä vielä ns. nurjalta puolelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on mun Plan B, jos ei parissä päivässä suorene henkarilla!

   Poista
 4. Ei oo tullut pieneen mieleenikään, että silittäisin nahkaa. Tästäkin oppi jotain uutta :)

  VastaaPoista
 5. Laita nahkavaate kosteaan elokuun yöhön tai pesuhuoneeseen saunan/suihkun jälkeen - rypyt oikenevat ja nahka tykkää muutenkin.
  Äitini on jo vuosikymmenet "kuivattanut" hieman kosteita lakanoita aina silloin sun tällöin nahkasohvan ja -tuolien päällä. Huonekalut ovat säilyneet vallan moitteettomina. Itse jatkan samalla linjalla. Kyllä ne äidit tietää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidit muuten _todellakin_ tietävät! Hmm...pitäisikö soittaa vielä omalle äidille :-)

   Poista
 6. Tahtoo nuo ballerinat, jostain syystä tuollainen kirkas pinkki on viehättänyt kovin viime aikoina. Ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tykästynyt noihin nyt erityisen paljon ja juuri suunnittelin laittavani huomenna jalkaan - voikin sitten muu asu olla täysmusta :-)

   Poista
 7. Nahan silittämiseen ei minulla ole vinkkejä, mutta aaaah miten ihana tuo hame on! Tuollaista polvimittaista yksilöä minäkin himoitsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tiedät, mistä niitä saa! En pahastu, vaikka oltaisiin virtuaalisamiksia.

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...