2.2.2014

Kalvavat Stockan Sorelit ja korjausniksi

Ostin syksyn Hulluilta päiviltä Sorelit, kun kerran halvalla sai (ja koska olin harkinnut niiden hankintaa jo hetken; sekä miehellä että lapsella on ollut pari talvea omansa, ja ovat selvästi erittäin kelvot kengät). Kävin ennen tilausta kyllä tsekkaamassa, että kyseinen malli ei ollut mikään ekstrahalpiskampanjakenkä, vaan ihan normaalivalikoimissa, mutta olisi kannattanut myös lukea arvosteluja samassa yhteydessä...
Sorel Winter Carnival

Onnelisen tietämättömänä laitoin kengät jalkaan heti ensimmäisten pikkupakkasten tultua, ja lähdin pitkälle lenkille koiran kanssa. Voi sitä tuskaa, kun huomasin joskus kilsan päästä, että perkele, miten nämä uudet, mukamas niin ihanat Sorelit hiertävät! Hoipertelin kotiin, mutta koska oli vaikea myöntää, että uudet kengät olisivat niin onnettoman huonot, syytin ensisisijaisesti huonoa sukkavalintaa (villasukat) ja päätin ottaa uuden yrityksen kunnon sukkien kanssa mahdollisimman pian.

No nyt te jo arvaatte, että huonosti kävi toisellakin lenkillä; sama tuska alkoi taas lyhyen kävelyn jälkeen, ja jouduin palaamaan mahdollisimman nopeasti [murjottuna ja pettyneenä] kotiin. Tämän jälkeen tajusin sitten vihdoinkin googlata kenkien saamia arvosteluja ja siellähän se totuus seisoi: todella moni nimittäin valitti samasta asiasta: kengät kalvavat akillesjänteen kohdalta todella kipeästi, rikkovat ihon vereslihalle ja tekevät käytön mahdottomaksi.

Tämä näyttää olevan vain tuon kyseisen mallin haaste, sillä muiden mallien arvosteluista en löytänyt mainintoja mistään vastaavasta. Ongelma johtuu väärin muotoillusta kantakupista; se on tosi kova, korkea ja liian paljon sisäänpäin kupera. Yritin ensin taivutella sitä (no luck) ja ajattelin jopa rikkoa sen kokonaan (smart!), mutten onneksi onnistunut kovasta yrityksestäni huolimatta. Sitten löysin jonkun fiksumman neuvon: sullo pumpulia ulko- ja sisäkenkien väliin juuri oikeaan kohtaan, ja ongelma on ratkaistu. Toimii! Mikä helpotus!

Vaahtomuovi olisi varmasti kestävämpi ratkaisu, mutta ei nyt heti ollut sopivan ohutta vaahtomuovia käsillä, ja pumpuli on pitänyt hyvin jo pari viikkoa. Ollaan taas kavereita Soreleiden kanssa, eikä harmita ollenkaan.

Loppuun seminolo tunnustus: olen niin kyllästynyt liukastelemaan jäisillä keleillä ja toisaalta niin vaikuttunut  Icebug-juoksukenkieni tuomasta huimasta askelluksen vakaudesta, että ostin kenkiin laitettavat mummonastat. Harkitsin ensin Icebugin varrellisia versioita, mutten meillä on eteinen jo niin täynnä kaikkia muita kenkiä (ei vain minun, voisi tuo mieskin nyt vähän hillitä kenkämaniaansa!), että tämä tuntui paremmalta ratkaisulta. En ole vielä päässyt kokeilemaan mummokävelyä, mutta jos ensi viikolla menee hetkeksi plussan puolelle ja sitten taas pakkaselle, en epäröi hetkeäkään, vaan viiletän nastoissani pitkin liukkaita ja jäisiä jalkakäytäviä!

Tsemppiä ja valoa alkavaan viikkoon!

26 kommenttia:

  1. Hyvä, että löytyi keino käyttää kenkiä - kyllä se harmittamaan olisi jäänyt, jos olisivat tuon takia jääneet käyttämättä. Kalvava kenkä on hirvitys!
    Ja mummoesteet ovat järkijuttu - minullakin sellaiset ovat jossain - anoppi aikoinaan osti ne minulle, mutta olen unohtanut, minne ne piilotin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voit varmasti kuvitella, miten älyttömästi harmitti! Mutta onneksi ratkaisui löytyi kylpäärin kaapista :-)
      Arvasin, etten olisi ihan ainoa, jolla on luuranko/nastat kaapissa!

      Poista
  2. Onpas harmi homma noiden kauniiden kenkien kohdalla, mutta icebugit pelittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vielä kun saisi itsensä lenkille, niin pääsisi käyttämäänkin niitä...

      Poista
  3. Ai monilla on tämä sama ongelma kuin mulla Sorelien kanssa :O Mulla toinen kenkä aloitti viime talvena hankaamaan rakkulalle koiven. Juuri mainitsemastasi kohtaa. Kokeilen ensimmäisen kerran tänä talvena hyvin pienen matkan tuossa toissapäivänä noita, ja edelleenhän ne hankas. Ajattelin, että joku Jeesusteippi-systeemi pitää sinne laitella, vanulapun kanssa.

    Tämä oli niin osuva postaus muutenkin. Hankin tänä talvena ensimmäiset mummonastani, ja Icebugin varrelliset kengät. Kenkiä ei ole vielä tarvinnut käyttää, mutta mummonastat oli muutaman päivän ennen lumia käytössä. Kyllä oli pätevät vehkeet. Miksi niitä ei aiemmin kehannut hankkia :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta hyvä, jos onnistuin tuomaan avun sinullekin! Olen kiitollinen sille kanadalaisnaiselle, joka jakoi alunperin vinkin netissä, sillä en vain olisi itse tajunnut noin yksinkertaista ratkaisua...


      Mummonastat rules :-D

      Poista
  4. Kävinkin saman tien korjaamassa. Oli hankannut sisäkengän vahvistenauhan rikki, ja laitoin Jesaria ja kaksipuoleista pehmoteippiä. Pehmoteippiä laitoin myös siihen ulkokengän sisäpuolen saumaan. Näkyi olevan joku kova pyöreä solmujutskauloke, mitä en saanut pois. Nyt ei hankaa enää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavan tehokasta toimintaa - ja hienoa, että auttoi!

      Poista
  5. Tehokasta tosiaan, kun viime talven kärsin päivittäin, ja nytkin korjasin vasta sen takia, kun eräs bloginpitäjä muistutti asiasta :D

    VastaaPoista
  6. Mä olen kokeillut useampaa Sorelin mallia, eikä toimi mulla mikään. Luksulla oli joku toinen Sorelin malli toissa vuonna mutta ei suostunut käyttämään juurikin samasta syystä. Ostin hänelle nuo samaiset Hullareiden Sorelit nyt tammikuussa alesta (hintaa jäi40 euroa) mutta ei pystynyt edes seisomaan ne jalassa saati kävelemään eli palautukseen meni. Meillä ei siis Soreleita käytetä, sinänsä harmi, koska meillä olisi niille käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos ei pysty seisomaankaan, on kenkä tosiaan kaikin puolin epäsopiva, eikä siinä paljon pumpulitoppaukset auta! Munkin mielestä ovat etelä-Suomessa oikein käyvät kengät, mutta onhan noita muitankin vastaavia tarjolla...

      Poista
  7. Ou nou, onneksi niksit kuitenkin auttoivat! Mä olen kyllä laittanut Sorelit myös hankintalistalle koiran ja lapsen kanssa kinoksissa rymyttyäni. Ja lapsen hankintalistalle myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä lasten Sorelit on erityisen söpöjä!

      Poista
  8. Mä en vieläkään tajua näitä Sorelleita. Ihan helvetin kylmät ja epämukavat. Onneksi ollaan sentään miehen kanssa yhtä iso/pieni-jalkaisia ja se on voinut vähemmän herkkänä omia Sorellit koiranpissatuskengiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmät?! Viime talvena 20 asteen pakkasessa viiletin niillä ilman sukkia koiraa pissattamaan, kun ovat niin lämpimät. Ja mulla on tosi tosi huono ääreisverenkierto.

      Poista
    2. Mullakaan ei ole jalat palelleet, mutta kyllä Uggit ovat aivan lyömättömät, jos pelkkä lämpöisyys on kriteerinä.

      Poista
  9. Onpa hyvä vinkki! Itseltäni jäi Sorellit ostamatta huonon istuvuuden takia, mutta olen kyllä ollut valtavan tyytyväinen Haltin Villach II:siin, täytyy kuitenkin pitää mielessä tämä niksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuota voi soveltaa varmaan moneen - ties mitä kaikkea tulevaisuudessa vielä korjataankaan HoB-pumpuliniksillä (näin omin sen itselleni, vaikka idea oli alunperin jonkun toisen...)!

      Poista
  10. Ei juma. No ei tullut mieleenkään pari vuotta sitten Sorelit hankittuani googlata, että onko muilla ollut ongelmia niiden kanssa. Tyhmä minä luulin vaan, että johtuu vaan mun omista luisista jaloistani! Mulla tosin kalvaa vaan toinen kenkä eikä sekään akillesjänteen vaan tuon ulkosivun "nuppiluun" kohdalta. Munkin pitää kokeilla tuo pumpulikikka!

    ISO KIITOS! :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos vinkistä! Ostin samat buutsit pojalle nyt puoleen hintaan Stockan alesta. Tulevat ensi vuonna köyttöön mutta olisivat jääneet kyllä käyttämättä jos en tätä olisi lukenut. Lähdenpä ostamaan vaahtomuovia ->

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas tämä yllättävän yleinen ongelma, hyvä että tuli kirjotettua aiheesta (mietin hetken, kiinnostaako tämä edes ketään)!

      Poista
    2. Meillä on tällä hetkellä käytössä kahdet yoot pacit ja niissä ei tätä ongelmaa ole. Eikä tytön, en nyt muista mikä malli, buutseissakaan. Mutta jos se n vain tuossa mallissa? Musta sorelit toimi pulkkamäessä, en mä niillä reippailemaan lähtisi. Laskin kyllä taanoin lumilaudalla soreleilla ;)

      Poista
  12. Joo, luovutin jo. Luksu on päättänyt ettei tykkää ja Inka ja mies ovat kollektiivisesti sitä mieltä, että noin rumia kenkiä tarvitse ostaakaan:)

    Oikeasti, jäin miettimään, että miksi näitä ostetaan, jos ovat niin huonot jalassa? Joskus pari-kolme talvea sitten kaikilla oli Sorelit jalassa, nyt niitä näkyy selkeästi vähemmän. Ei tietty mikään ihme, jos kaikilla sama ongelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mutta eihän _kaikilla_ ole, vaan tosi moni hehkuttaa, että on parhaat buutsit ikinä. Sitten on meitä vääräjalkaisia :-)

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...