23.8.2014

Vitosen liljat sekä kuinka kengät kruunaavat asun

Nappasin viime viikonloppuna Prismasta mukaani ainoan kelvolliselta näyttävän liljakimpun, koska kaipasin kipeästi leikkokukkia ylläpitämään vielä kesän tuntua kodissamme. Nyt, viikon kuluttua, ne näyttävät edelleen oikein hyviltä ja kestävät varmaan vielä melkein ensi viikonlopulle asti - aika hyvä vastine vitosen sijoitukselle!

Tosin tuo kukkien vähän viininpunaiseen taittuva väri viittaa jo syksyyn - mistä saankin hyvän aasinsillan ja muistutuksen itselleni mm. siitä kaapissa odottavasta viininpunaisesta laukusta, joka jäi viime vuonna hävettävän vähälle käytölle. Nyt tsemmppaan sen kanssa - sehän tuntuukin vielä aivan uudelta!

Muutenkin pitänee nyt pikkuhiljaa hyväksyä se, että syksy alkoi ja siirtyä suosiolla kohti lämpimämpää vaatepartta; haaveissani olisin vielä kipsutellut illan Cheekin keikalle lempparisandaaleissani, mutta kun katsoo ulos (sataa ihan kaatamalla), taidan joutua tekemään valinnan kumppareiden ja lenkkareiden välillä... No, olihan kesä poikkeuksellisen pitkä ja lämmin, joten aika aikaansa  kutakin, nyt alan odottamaan syksyn ja talven kohokohtia - lähinnä siis tulevia matkoja :-)

Sitten siihen kenkäaiheeseen: tässä taas todiste siitä, miten suuri merkitys kengillä on kokonaisvaikutelmaan: tennarilook on hyvinkin rento, kun taas korkkarit tuovat heti asuun (ja ihmiseen!) aivan eri tavalla ryhtiä ja jotenkin nuo käärityt farkunlahkeetkin näyttävät ihan eri tarkoituksella stailatuilta kuin tennareiden kanssa - vai mitä?

toppi H&M
farkut Theory
tennarit Sam Edelman/ korkkarit Ganni

Ja kyllä vain, kun kerrankin oli tukka suittu ja huulipunaakin laitetty, kelpuutin pari naamallista kuvaa mukaan toiveidenne mukaisesti :-)

Työpukeutumiseni helpottui nyt hurjasti sen osalta, että tajusin vihdoinkin kysellä autopaikkaa samasta rakennuksesta, kuin missä työskentelen: nyt voin siirtyä suoraan töistä kotiin lähes täysin säältä suojassa (etuovelta autokatokseen on n. 4 m matka, ja sen nyt loikkii vaikka varvastossuissa). Tietenkin täytyy sitten olla varma siitä, ettei joudu suoraan kotimatkalta vaikkapa jalkakentän laidalle seisomaan... Tai sitten alan pitämään kumppareita autossa aina varmuuden vuoksi!

Autopaikasta huolimatta olen tässä taas säiden muututtua ja ulkomaisia naistenlehtiä lukiessani havahtunut siihen, miten "kaikki" muotikuvat ja minuun vetoavat street style -kuvat perustuvat aina paljaan nilkan tai säären vilahdukseen - sukkiksista tulee helposti sellainen vähän tätimäinen ja turvallisuudenhakuinen* fiilis, mikä ei ole laisinkaan suotavaa. Ihan paksut sukkahousut ovat sitten asia erikseen, ne kun ovat sitten asuste itsessään, eivätkä vain sellainen epätoivoinen sään pakottama valinta. Brittinaisethan (etenkin nuoret) ovat tunnettuja siitä, että he kulkevat sääret paljaina vaikka pikkupakkasilla, enkä kyllä voi väittää senkään olevan kovin tyylikästä; Suomessa tulisi varmasti leimatuksi tyylitaiturin sijaan ihan perinteiseksi kylähulluksi, jos yrittäisi samaa! No, kohta on tämäkin välikausi ohi ja voin sitten kulkea mieleni kyllyydestä villahousuissa tai -sukkiksissa, eikä tarvitse enää murehtia tätäkään asiaa...
*kuuluvat samaan kategoriaan kuin ne mukamasnäkymättömät avokassukat, jotka kuitenkin vilkkuvat aina vähäsen sieltä kengän reunojen yli

Se kyllä vähän riipaisee, että tilasin sekä J.Crew'lta että &Other Storiesilta kesäisiä hepeniä, joita en nyt varmaankaan pääse käyttämään ennen ensi vuotta (paitsi ehkä joulun kaukomatkalla kerran); pari viikkoa sitten, kun naputtelin tilauksia sisään, oli vielä täydet hellekelit ja tuntui siltä, kuin ne jatkuisivat ikuisesti - niin sitä ihminen valehtelee itselleen: lakkaa varpaankynneet kauniin pinkeiksi, jotta näyttäisivät näteiltä sandaaleissa, levittelee ahkerasti itseruskettavaa, jotta kehtaisi kulkea lyhyissä shortseissa ja suunnittelee aurinkoisia veneretkiä kavereiden kanssa vielä vähintään lokakuun lopulle asti... Ja sitten on ihan shokissa, kun Foreca näyttää tuleville päiville pelkkää sadetta ja viimaa. Vaan onneksi on myös punaviini, kynttilät ja pari uutta neuletta odottamassa omaa kauttaan, joten ei tämä nyt ihan maailmanloppu sitten olekaan :-)

Tunnelmallista viikonloppua teillekin - minä taidankin nyt tehdä kynttiläinventaarion siltä varalta, että eksyisin lähiaikoina Ikean liepeille.

12 kommenttia:

  1. Aikamoisen eron tuovat korkkarit asuun :)
    Minä olen aikamoisen pettynyt, kun syksy iski vesisadetta ja kylmyyttä niskaan. Olin niin tottunut hyvään keliin ja mikä pettymys onkaan ollut: ei enää pihalla oleilua eikä edes t-paita kelejäkään. Plääh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tähän nyt kamalan tyytyväinen voi olla... Plääh tosiaan!

      Poista
  2. Voi kuinka kaunis kukkakimppu!

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja kestävä kimppu. Marketeista tekee monia löytöjä. Asujen vaihtelu on kiva, vaan kumpikin kokonaisuus mieleiseni. Minua hirvittää tulla ensi viikon lopulla takaisin Suomeen, lähdin sentään kesällä pois ja Irlannissa on edelleen lämmin. Taitaa olla sokki edessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei voi kieltää, etteikö varmasti tule paluushokki - koita kestää! Kyllä tähän sateeseen sitten taas tottuu... ja on tosiaan syksyssä niitä hyviäkin puolia :-)

      Poista
  4. Hurjan kivoja asuja molemmat ! Tykkään. Viime viikon sateet olivat kyllä aikamoinen koettelemus pukeutumiselle . . . viileä ilma ei niinkään haittaa mutta se vesi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaa tuo sade, loppuisi jo - eihän kauniin kuulaissa syyspäivissä ole mitään vikaa!

      Poista
  5. Hei!

    Olen jo tovin lukenut blogiasi, mutta en ole aiemmin kommentoinut. Elämäntilanteeni on melko erilainen kuin sinulla (olen lapseton ja sinua nuorempi vasta yliopistosta työelämään siirtynyt), mutta pidän tavastasi kirjoittaa ja valitsemistasi aiheista. Erityisesti pidän asuistasi! Pukeudut rennon tyylikkäästi (jos moinen kuvaus sallitaan) ja olen monesti saanut inspiraatiota oman vaatekaappini sisällön uudenlaiseen yhdistämiseen.

    Kiitos siis blogistasi ja siitä, että jaksat päivittää arkenakin muiden kiireiden keskellä.

    Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Heidi, kiitos kommentistasi - et uskokaan, miten paljon tsemppiä saakaan taas naputella näitä postauksia, kun tietää, että joku siellä toisessa päässä jaksaa lukea ja saa niistä jopa joskus ideoita! Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin ja loistokasta alkua työurallesi!

      Poista
  6. Hienosti taipuu asu moneen vain kenkiä vaihtamalla!

    Kiitos muuten muikkarista, omakin viime syksyinen viininpunainen Tory Burchin veska sai hävettävän vähän käyttökertoja. Nyt lähdetään heti kassejamme ulkoiluttamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mihin mennään? Kyllä viininpunaiset ansaitsevat oman iltansa :-D

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...