3.3.2015

5x5

Sain 5x5 -haasteen jo pari viikkoa sitten Caelia's Cup of Tea -blogin Caelialta (onhan blogi muuten tuttu, käykää tsekkaamassa!), ja olen suorastaan ylpeä itsestäni, kun olen "jo nyt" vastaamassa kysymyksiin - joista siis jokaiseen pitäisi listata viisi kohtaa!

1. Missä maissa tai kaupungeissa haluaisit käydä vuoden 2015 aikana?
Tiedän käyväni tässä kuussa Berliinissä ja Tallinnassa, sekä kevään aikana todennäköisesti Lontoossa ja Amsterdamissa; kesällä ehkä rohkenemme veneillä Tukholmaan asti. Haluaisin matkustaa Nykiin, Tokioon, Kapkaupunkiin, Dubaihin ja Nizzaan.


2. Tavoitteesi tai haaveesi vuodelle 2015?
Yhden ison haaveen ehdin jo toteuttamaan, kun (1) löysin itselleni vuokrahevosen, joten se on ihan pakko listata heti ensimmäiseksi, vaikka onkin jo toteutunut asia. Sen myötä toivoisin myös (2) kehittäväni hevosmiestaitojani ja kehittyväni ratsastajana, niihin satsaan tänä vuonna (myös rahaa...*huoh*). Samalla tavoitteeni on (3) pitää itseni kunnossa, enkä pistäisi pahakseni, jos vaikka laihtuisin muutaman kilon.
Lisäksi toivoisin, että (4) saisin tätä kämppää vähän parempaan järjestykseen, eli ylimääräistä tavaraa karsittua ja kierrätettyä oikein isolla kädellä - tarvetta nimittäin olisi! Tai hei, ehkä sittenkin löydämme vihdoinkin sen (5) unelmiemme kodin ja muutammekin isompaan :-D


3. Kaikkien aikojen lempparikappaleesi tai artistisi?
Hmm.... en todellakaan ole mikään musiikkkiconnoisseur, ja kun on niin paljon mahtavia artisteja, mistä valita, on tämä kaikista vaikein kysymys tässä haasteessa!

1) Sade: upeaääninen nainen, jota olen fanittanut noin 15-vuotiaasta lähtien; parhaan kaverini isosiskolla oli Saden levyjä, ja ostin kaikki CD:t itsellenikin (ja vuosien varrella lisää aina niiden ilmestyessä). Pari vuotta sitten näin vihdoinkin Saden livenä Helsingissä, ja kokemus oli huikea!
2) Adele: toinen vahvaääninen nainen, joka on niin ihanasti ja ylpeästi oma itsensä. Odotan kuumeisesti seuraavaa levyä, kunhan hän malttaisi palata äitiyslomaltaan.
3) Coldplay: bändi, jota fanitamme molemmat mieheni kanssa - tämä yhtye olisi mahtava nähdä keikalla, ja odotankin kovasti siihen sopivaa tilaisuutta (todennäköisesti joudumme matkustamaan Tuhkholmaan tai Köpikseen)
4) Haloo Helsinki! Uudempi tuttavuus, jonka keikalla olen ollut jo parikin kertaa. Biisejä, jotka ilahduttavat automatkalla, mutta rokkaavat erityisesti livenä.
5) Bachin Air: kappale, joka soi häissämme ja muutaman vuoden päästä isäni hautajaisissa. Tunnekuohu on heti ensisävelistä väistämätön, en kerta kaikkiaan pysty kuuntelemaan sitä kuivin silmin.


4. Näin kevään korvilla - lempipuuhasi keväällä?
Olen useampana keväänä aloittanut (1) lenkkeilyn lumien sulaessa, joten kai sen voisi listata ekaksi.
(2) Kevyempien vaatteiden esille kaivaminen - ja uusien, ihan pakollisten ostaminen - on myös kivaa puuhaa.
Myös (3) koiran kanssa lenkkeily alkaa olemaan paljon hauskempaa siinä vaiheessa, kun koko koiraa ei tarvitse pestä jokaisen lenkin jälkeen (sitä odotellessa!).
Saan valoisemmista illoista uutta puhtia yleensä (4) työntekoon, toivottavasti tänä vuonna myös tähän (5) bloggaamiseen, joka tosiaan on nyt vähän hiipunut...

5. Mukavimmat muistosi vuosien varrelta?
Saako olla todella tylsä ja aloittaa omilla häillä? Ne järjestettiin Katajanokan Kasinolla (vihkiminen oli Johanneksen kirkossa), ja päivä oli oikeasti aivan täydellinen; olin niin onnellinen ja fiiliksissä, ja vieraillakin tuntui olevan tosi hauskaa - siitäkin päätellen, että osa oli jatkanut biletystä vielä ihan pikkutunneille asti, mikä on mielestäni tosi hyvä merkki :-)

kuva täältä

Poikamme syntymä oli toinen - tietysti - ylivoimaisen hieno muisto. Hän syntyi keisarinleikkauksella, ja vaikka ensimmäiset päivät äitinä olivat itse asiassa jotenkin aika ahdistavia (en viihdy sairaaloissa), oli ainokaisen lapsen saaminen koko elämän mullistava ja kovasti odotettu asia.

Sitten ihan erilainen muisto on lapsuuden kesistä, jolloin saimme elää kuin pellossa: paras kaverini asui aivan naapurissa, ja me vain vetelehdimme, luimme, höpsöttelimme ja olimme. Välillä oli varmasti tosi tylsääkin, mutta aika on kullannut muistot, ja nyt pitkät kesäpäivät piirtyvät mieleeni lämpiminä ja raukeina. Aivan parasta!

Tämä kuva on jo muutaman vuoden takaa;
tuo pikkupoika on nykyään ananaspäinen esiteini... *snif*

Koiranpennun hakeminen perheeseen on aina sykähdyttävä ja suloinen hetki; minulla on nyt neljäs koirani tässä jalkojeni juuressa, ja jokainen koira on ollut aivan omanlaisensa tyyppi: perheenjäsen, joka osaa sekä ilahduttaa että vihastuttaa, kuten me kaikki muutkin.

Tämä kuva on oman saaremme rannasta, siitä kaikkein tutuimmasta ja rakkaimmasta paikasta. 

Juuri nyt muistelen lämmöllä myös kesäisiä veneretkiämme: Suomen saaristo on todella kaunis, ja veneillessä vietämme perheenä hyvinkin tiiviisti aikaa yhdessä - pääsääntöisesti ihan mukavissa tunnelmissa :-) Veneemme on ihan kohtuullisen kokoinen kolmelle hengelle (28-jalkainen), mutta haaveissa on kieltämättä vaihto vielä vähän isompaan, sillä olisi kiva että poika voisi jatkossa ottaa kaverinsakin mukaan osaksi aikaa - uskon, että saisimme sillä houkuteltua häntä vähän paremmin mukaan pidemmille reissuillemme.


No nyt pitäisi sitten keksiä uudet kysymykset ja haastaa viisi uutta tyyppiä! Lainaan osaa alkuperäisistä kysymyksistä, ja pistän pari uutta sekaan:

1) Mihin haluaisit matkustaa vuonna 2015 ja miksi?
2) Tavoitteesi tai haaveesi vuodelle 2015?
3) Mitkä huonekalut tai design-esineet haluaisit kotiisi?
4) Mitkä ovat parhaita luonteenpiirteitäsi (nyt saa kehua oikein kunnolla!)?
5) Lempparit tv-ohjelmasi kautta aikojen tai juuri nyt?

Haastan heitän *riikalle*, JohannaL:lle, Uraäidille, Annulle ja Marjolle&Miialle - toivottavasti ette ihan kaikki ainakaan ole olleet haastettuina ihan viime viikkoina!

14 kommenttia:

 1. Kiitokset haasteesta! Koitan tarttua tähän lähipäivinä! :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kun vastasit haasteeseen! Näitä on aina niin kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja oli ihan hauska vastatakin, kun oli noin oivat kysymykset :-)

   Poista
 3. Onko koiranne jack russell? Ihana ranta teillä.
  t.am


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein, se on parsonrussellinterrieri, vähän kuin jackrussellin serkku :-)

   Joo, ranta ja koko saarikin on aivan ihana - jos sinne pääsisi alle neljässä tunnissa (autolla), tulisi käytyä vähän useamminkin...

   Poista
 4. Kiitos kivasta haasteesta - yritän vastata parin viikon sisällä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ota asiasta stressiä ruuhkavuosiesi keskellä, mutta kiva :-)

   Poista
 5. Kiitos haasteesta. Olen tämän haasteen toteuttanut useamman kerran, joten jos et pahastu, jätän nyt väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään pahastu, tiedostin kyllä että tämä on kiertänyt jo aika tiuhaan...

   Poista
 6. Moi Hekku, kiitos kivasta haasteesta! Yritämme päästä aiheiden pariin loppuviikosta, joten joko Miia tai minä vastaamme haasteeseesi pian. T: Marjo

  VastaaPoista
 7. Kiitos Hekku kivasta haasteesta, koitan ehtiä lähipäivinä vastailemaan! Näitö on aina niin kiva lukea, mutta ehkä vähän haastavaa itse kirjoitella;)

  VastaaPoista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...