5.7.2012

Golf, koko perheen harrastus (ja yhden nöyryytys)

Maisemat ovat aina hyvät :-)
Tässä mies on lyönyt (taas) niin tajuttoman pitkän lyönnin, että pitää tosissaan katsoa, mihin se päätyi.

Aloitin golfin jo vuosia sitten, kun kyllästyin siihen, että mies oli aina pelaamassa - ja golfvaatteetkin olivat aika mukavan näköisiä :-) Kävin kurssin, sain green cardin, ostin varusteet, ja siihen se sitten melkein tyssäsikin, sillä kynnys lähteä pelaamaan itseään paljon parempien pelaajien kanssa oli tosi korkea. Pelkäsin (enkä suotta) olevani kaikkien muiden pelin hidasteena, ja niinpä pelailin vain harvakseltaan niiden parin ystäväni kanssa, jotka lajia harrastivat. 

Lapsen kasvaessa jäi enemmän aikaa itsellekin, mutten ole koskaan tainnut pelata viittätoista kierrosta enempää yhdessä kesässä - en siis ole kamalasti kehittynyt, tai ainakaan rakettimaisen nopeasti. Lisäksi olen ollut laiska ottamaan tunteja, eli kertaan nyt koko ajan kerran opittuja virheitä sen sijaan, että oppisin niistä pois - mutta kun se rangella (harjoitusalueella) pallojen lätkiminen ei ole yhtään niin hauskaa kuin kunnon kentän pelaaminen!

Olen aika äkkipikainen luonne, mutta koska kentällä ei saa (kuuluvasti) kiroilla tai tuittuilla, olen oppinut valtavasti itsehillintää :-) Ja jos mahdollista, vielä enemmän olen oppinut nöyryydestä, sillä vaikka olisin ja olen tosi kilpailuhenkinen, on vain ollut ihan pakko nöyrtyä hyväksymään se, että 99,5% muista pelaajista on minua taitavampia, eikä oma kehitykseni ole ollut mitenkään päätähuimaavaa. Pelaan täti-ihmisen tasoituksella 36; osaan säännöt ja olen aika reipas pelaaja, joka silloin tällöin lyö onnistuneen hienon ja pitkän lyönnin, mutta siihen se sitten jääkin.

Silti jotenkin tykkään lajista: siinä saa olla ulkona monta tuntia ja nauttia erinomaisen hienoista maisemista ja yleensä tosi mukavien ihmisten seurasta,  ja kaiken lisäksi golfvaatteet ovat muuttuneet entistä tyylikkäämmiksi JA rennommiksi (etiketti ei enää ole niin tiukka kuin ennen). Lempikenttiäni ovat mm. Kytäjä, Hirsala ja Master Golf - näillä kaikilla on huipputason kenttien lisäksi myös vimpan päälle saunatilat ja ravintolat, joten liikunnan lisäksi golfpäivään kuuluu aina myös saunahetki ja hyvä ruoka :-) 

Nyt myös poikamme on pikkuhiljaa innostumassa lajista; hän sai ekat mailansa jo 3-vuotiaana, mutta on tähän asti halunnut vain chippailla takapihalla isänsä kanssa, emmekä ole painostaneet häntä (kamalasti) sen vakavampaan pelaamiseen. Tänään hän kysyi ensimmäiseksi aamulla, että voimmeko tänään mennä pelaamaan, joten muutos asenteessa on selvästi tapahtunut! Näen jo merkittäviä muutoksia esim. lomiemme suhteen tulevaisuudessa...

Pelaako joku muukin? Ihan tosissankin (hyvällä tasoituksella)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...