8.1.2014

Lux Helsinki

Sain kunnian osallistua Helsingin kaupunginjohtajan Jussi Pajusen kutsusta opastetulle Lux Helsinki -kävelykierrokselle, ja kyllä kannatti lähteä, vaikka olinkin puolipäiväisen joryn jälkeen niin puhki, että olisi siinä vaiheessa tehnyt paljon enemmän mieli ajaa vain suorinta tietä kotiin - en vain kehdannut jättää menemättä, koska olin kerran ilmoittautunut.

Tässä muutamia kuvia kierrokselta; ihan koko rundia emme ehtineet tekemään, mutta näissäkin oli ihailtavaa yllin kyllin!


Tämä Agatha Ruiz de la Pradan "Corazón" oli lempparini kaikista teoksista. Näistä kuvista saa jonkinlaisen käsityksen sen vaikuttavuudesta - aivan huikea!


Seuraavaksi leikkimielisiin fiiliksiin Uudelle ylioppilastalolle:

CT Light Concept: "Flipper". 
Kansalaistorilla (Sanomatalon ja Musiikkitalon välissä) olisi ollut tulishow, mutta sitä emme valitettavasti ehtineet jäädä katsomaan. Harmi, sillä sitä hehkutettiin jo Facebookissa!


Tämä teos oli sijoitettu Kansallismuseon sisäpihalle. Jari Haanperän "Fyr"-majakka oli rakennettu yli kahdestasadasta myrskylyhdystä.


Philipp Artus: "Snailtrail"
Tässä teoksessa seurattiin ensin hitaasti, mutta kiihtyvällä vauhdilla ympäri sylinteriä kiertävän etanan (näkyy kuvassa valoblööbinä) kiertokulkua. Teos kuvasti elämän alkua ja kehittymistä nykyajan kiihkeäksi elämänmenoksi (näin vapaasti opastamme lainaten :-D).

Matkamme jatkui Hesperian puistoon, joka oli koristeltu 150 lyhdyllä. Puiston koristelu on jo monivuotinen Lux-perinne; uudet, tänä vuonna tuodut teokset olivat maan tasalla ja aikaisempien vuosien lyhdyt oli ripustettu puihin. Puisto oli upean näköinen - nämä kuvat eivät millään muotoa tee todellisuudelle oikeutta!Ja vielä Hakasalmen huvilalle, jossa Mika Haarasen "Unen äänet" valloitti useammankin seinäpinnan (tässä niistä vain kaksi).Puolentoista tunnin jälkeen oli ihana päästä samaiseen Hakasalmen huvilaan sisälle lämmittelemään käsiä ja sisuksia kuumalla glögintapaisella. En ollut koskaan käynytkään siellä; esillä oli tosi mielenkiintoinen 1950-luvun Helsinkiä käsittelevä valokuvanäyttely, jonka voisi vaikka käydä katsomassa uudestaankin ajan kanssa. Suosittelen muillekin, jos olette hoodeilla!What a sight for sore eyes - or just a really hungry person :-)
Lux Helsinki päättyi tänään, joten tässä vaiheessa ei enää kannata kehottaa sitä katsomaan - mutta ensi vuonna ehdottomasti! Ja minä voisin houkutella koko perheen mukaan, sillä olen varma, että noin hienoja teoksia jaksaa katsella nuorempikin polvi. Huomasin muuten juuri, että täältä Lux Helsingin saitilta löytyy ammattilaisen ottamia valokuvia aimo liuta (+ ihan kaikki teokset), joten olisin voinut suosiolla jättää kameran kotiin... No, ite tein :-)

Sellainen ilta minulla tänään, mitäs te olette puuhailleet?

8 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja mahtavaa, että pääsit tuollaiselle kierrokselle! Itse kävin tänään vain pikaisesti katsomassa tuon Corazón ja otin siitä itseasiassa ihan samalla asettelulla kuvan Instaan :)

  VastaaPoista
 2. Mua niin harmittaa että tänä vuonna en ehtinyt Luxia katsomaan :(
  Onneksi sentään teidän muiden blogeissa on näkynyt upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kandee käydä myös tuolla Luxin sivuilla, siellä on kaikista teoksista hienot kuvat! Tänä vuonna ei ollut kovin kylmäkään - jotakin hyötyä tästä säästä :-)

   Poista
 3. Kiitos Hekku, että jaoit tämän kanssamme. Luin tänään valoratikasta ja jäin pohtimaan, miksi aina matkustaa merta edemmäs kalaan, kun meillä olisi näin hienoja teoksia nähtävillä kotimaassakin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My pleasure! Lux on kyllä niin hieno juttu, että sitä kannattaa tulla katsomaan vähän kauempaakin Helsingin ulkopuolelta; turisteja oli liikenteessä tosi paljon, mikä ilahdutti erityisesti kaupunginjohtajaa :-)

   Poista
 4. Hienoja kuvia ja nyt mua alkoi harmittaa kun en saanut itsestäni irti sen vertaa että oltais käyty tuolla, ja oisin vielä vienyt pojatkin. Laiskaa kaduttaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua harmittaa, etten ole käynyt koskaan aikaisemmin (ei tosin kaupunginjohtaja ole aikaisemmin kutsunutkaan :-D), sillä en osannut arvata, miten hieno juttu tuo on!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...