15.1.2013

[Hyvin lyhyt] digilehtiopas 1.0

Lupasin kertoa lyhyesti siitä, miten iPadilla voi lukea aikakauslehtien digiversioita. Olen naistenlehtien suurkuluttaja; muistan, kuinka jo lukioikäisenä Vogue oli (täysin saavuttamattomilta tuntuvien) unelmien muotiraamattu ja siitä huolimatta,että meille tulee nykyisin oikeastaan kaikki Suomen aikakauslehdet ilmaiskappaleina, olen silti päätynyt tilaamaan aika monta ulkomaistakin aikkaria niiden rinnalle.

Tässä nyt lyhyesti, miten homma toimii:


Muistaakseni rekisteröidyin ihan ekaksi zinio.com-sivulla käyttäjäksi. Lehden voi ostaa ja sen voi myös lukea läppärinkin kautta, tästä on erikseen ohjeet saitilla (vaatii lukijaohjelman lataamisen koneelle). Mutta siis minimissään  rekisteröityminen.


Sen jälkeen iPadille Zinio-applikaatio iStoren kautta. Löytyy zinio-hakusanalla heti ekana, eikä maksa mitään.

Sitten vain Zinio auki ja selailemaan! Kuten kuvan alareunasta näkyy, ollaan tässä jo Osta-osiossa, mistä valitaan haluttu aihealue (tässä tapauksessa Nainen).


Lehtiä on tosi paljon, ja valitettavasti ne ovat täysin käsittämättömässä järjestyksessä, joten esim. kaikki kieliversiot ovat sikin sokin. Kun löydät kiinnostavan lehden, valitse se klikkaamalla. Tässä valittu Glamour.


Hintatiedot aukeavat uuteen ikkunaan, ja voit valita joko yksittäisen numeron ostamisen koemielessä tai sitten kestotilauksen. Aika paljon halvempaa kuin R:ltä ostettuna, vai mitä?


Sitten ollaankin jo Lue-osiosta löytyvässä omassa kirjastossa, ja lukuhetkesi voi alkaa :-) Lehdet säilyvät kirjastossi niin kauan kuin itse haluat,vaikka ei niitä vanhoja lehtiä tule digimuotoisenakaan lueskeltua...

Ja kyllä, olen tosiaan tilannut itselleni viisi eri lehteä. Niin paljon kätsämpää esim. matkustaessa, kuin varsin painavien paperiversioiden raahaaminen! Ihaninta on, kuten ihan "oikeidenkin" lehtien kanssa, se kun tuore lehti ilmestyy (saan siitä sähköposti-ilmoituksen) ja pääsen illalla selailemaan sitä kaikessa rauhassa - ehkä pienen viinilasillisen kera :-)

Suomalaisten lehtien digiversioita on vielä yllättävän heikosti saatavilla, ja esim. MeNaiset ja Anna ovat saatavilla vain omien, erillisten applikaatioidensa kautta (Oliviaa tai Trendiä en löytänyt pikahaulla ollenkaan). Tulevat varmasti perässä!

Kyselkää lisää, jos jokin jäi selittämättä. Ja mielelläni kuulisin, mitä digilehtiä te suosittelisitte: vielä mahtuisi muutama uusikin joukkoon mukaan :-)

8 kommenttia:

 1. Loistava vinkki. Mitä lehtiä suosittelet? löytyyköhän tuolta esi. Elle UK decoration?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy, joo: vuosikerta 44,99€ ja irtonumero 5,49€.

   Poista
 2. Tämähän näyttää ihan loistavalta, kiitos tästä!! Ihan pakko koittaa löytää aikaa rauhassa tutustua asiaan. Mä olin jotenkin kuvitellut, että tuo on kamalan hankalaa ja kallista. Mutta todellakin, aika paljon edukkaampaa kuin lähiÄrrältä haettuna (meillä se sitäpaitsi on noin 20km päässä..) ja huomattavasti kätevämmin saatavilla, kun tulee aikaa ja inspiraatio:) PItääkin mennä heti testailemaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että oli hyötyä sulle - ei tosiaan ole vaikeaa ollenkaan! Se piti vielä mainita, että tuolla Zinion Tutustu-osiossa on tosi paljon ilmaisia artikkeleita, joita lukemalla voi ensin fiilistellä, tykkääkö koko digilehtikonseptista - sieltä kannattaa siis aloittaa!

   Poista
 3. Tosi hyvä muistutus, kiitos!
  Peruin juuri viime vuoden lopulla Harpersin kun en koskaan ehtinyt lukemaan sitä. iPad versiot voisivat olla ratkaisu, vaikka hiukan kyllä mietin tuleeko ne sieltäkään luettua..

  Olen jotenkin ihan kyllästynyt ulkomaisten lehtien sisällön puutteeseen ja mainoksien määrään, mutta jos suomalaiset lehdet lähtevät suuremmassa määrin mukaan tähän, niin ehkä jonkun tilauksen voisinkin vaihtaa tällaiseen versioon. Nyt kotiin tulee Gloria, Kauneus ja Terveys, Meidän Perhe ja vaihtelevasti joko Anna tai Me Naiset erilaisina tarjoustilauksina. Hesarin vaihdoin jo nettilehti + viikonlopun lehdet versioon ja siltikin viikonlopun lehdet jäävät melkein aina lukematta.Sen lisäksi ostelen kyllä melkein kaikki muutkin naistenlehdet työreissulle ajanvietteeksi, joten nuo iPad tilaukset tulisivat kyllä huomattavasti edullisemmaksi. Tosin, kaikki Sanoma Magazinen tilaukset saan jo -50% hinnalla perhealennuksen takia.

  BTW - Paljon kiitoksia pirteästä muistikirjasta!! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että muistikirja löysi perille!

   Ja joo, mä ostin joka kuukausi useamman noista kv-lehdistä joka tapauksessa, joten tämä oli ihan taloudellinen ratkaisu (mun sumealla talouslogiikalla). Sisältö toistaa itseään lehdestä ja vuodesta toiseen, mutta olen silti niihin niin koukussa, etten osaa olla ilman...

   Poista
 4. Loistava vinkki! Vielä kun saisi lisää suomalaisia lehtiä digiversioiksi, esim olivia, niin matkalaukku olisi huomattavasti kevyempi kantaankoiin suomessa käydessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on mielenkiintoista, etteivät suomalaiset kustantajat ole vielä siirtyneet täysin digiaikaan!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...