6.1.2013

Uusi vuosi, uusi elämä.

Tästä se lähti: inspiraatiokuvia Pinterestissä ja pikkuhiljaa oman mallin hakemista. Ja ylipäätänsä ajatukseen tottumista, sillä vaikka olen ollut ihan lyhyttukkainen aikaisemminkin, oli jo ehtinyt tottumaan pitkiin hiuksiin tässä viimeisten vuosien aikana.


Luotan kuitenkin kampaajaani, joten näytin hänelle nämä kuvat ja sanoin sitten ne kuuluisat sanat, joiden jälkeen ei ole enää paluuta: "päätä sinä, mikä sopii parhaiten!".

Ihan hurjalta tuntui katsella, kun hiuksia alkoi tippumaan lattialle tukoittain - lopulta kasa oli niin suuri, että se näytti kuolleelta (mutta tosi söpöltä ja pehmoiselta!) eläimeltä! Ei silti kaduttanut tai tuntunut väärältä, ennemminkin jännitti silleen hyvällä tavalla :-)

Ja tässä se lopputulos nyt on, Uusi Minä!Otsis on vielä aika pitkä, seuraavalla kerralla varmaan mennään lähemmäksi tuota Pinterestin ylärivin mustavalkoista kuvaa  tai sen vierellä oikealla näkvyää Michelle Williamsin kuvaa. Vähän - tai siis tosi -  hassulta tuntuu nyt näyttää pärstänsä täällä blogissa, mutta ei tästä muutoksesta oikein saanut pelkällä kirjallisella kuvauksella tarpeeksi dramaattista... (se Ennen-kuva löytyy edellisestä Thaimaa-postauksesta).

Uusi vuosi tuo tullesaan myös lisää muutoksia, tai ainakin asioiden pohdiskelua, sillä osallistun elämäntapavalmennukseen. Kyseessä ei ole ihan virallinen valmennus, sillä valmentajani on vielä opiskeluvaiheessa ja minä olen hänen koekaniininsa :-) Tapaamme kevään aikana neljä kertaa, ja niiden välissä minun pitäisi itse työstää "asioita" (eli valittuja teemoja tai painopistealueita) ihan omin voimin eteenpäin.

En ole ihan vielä päättänyt, minkälaista muutosta haluaisin tai minkälaisia tavoitteita haluaisin saavuttaa, sillä ne voivat olla hyvin suurista "haluaisin asua ulkomailla ja löytää elämääni hengellisyyttä" paljon pienempiin ja konkreettisempiin "haluaisin syödä enemmän kasviksia ja laihtua 2 kg". Jotakin ajatuksia toki on, mutta en ihan vielä ainakaan ole valmis jakamaan niitä täällä...täytyy ensin konsultoida elämäntapavalmentajani kanssa, you know.

Että sellaista, uusi look ja uusi suunta :-)

20 kommenttia:

 1. Wautsi, tuo hiusmalli sopii sinulle kyllä tosi kivasti. :)

  VastaaPoista
 2. Siis todella hyvä! Minä lyhythiuksisena aina vaan saan kikcsejä hyvinleikatiista hiuksisra, olkoon ne sitten pitkät tai lyhyet ja kampaajasi on kyllä onnistunut tosi hienosti! Ja jos saan sanoa, niin lyhyt tukka nuorensi sinua huimasti! Olis vielä kivanähdä väri, kun sekin näyttää tosi elävältä? Sorry nämä kirjoitusvirheet, joita välillä tulee..kirjoitan tällä tabletilla ja tämä on vielä hakusessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saa sanoa, eikä tässä iässä pistä pientä nuorennusta yhtään pahakseen :-) Väri on punaruskea, mutta nyt tähän hätään mulla ei ole kuvaa -maybe later.

   Mä olen muuten aivan tuskastunut Bloggeriin iPadilla, sillä viesteihin vastaaminen on lähes mahdotonta. Jäi joulunakin moni kommentti kirjoittamatta siitä syystä, vaikka blogeja lueskelinkin.

   Poista
 3. Kiva kampaus.

  Itselläni polkkatukka hävisi yhdellä kampaajareissulla ihan ex-tempore. Kampaaja sanoi, että eiköhän me leikata tämä pois ja minä vaan nyökyttelin. Olen ollut tyytyväinen, vaikka tätä pitäisi laittaa jotenkin. Ainoa huono puoli on, että malli kasvaa 4 vkossa ulos :( ja pitäisi taas ehtiä kampaajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi huoltoväli on ehdottomasti suurin miinus lyhyessä tukassa, miten sitä oikein ehtikään...

   Poista
 4. Uusi hiusmalli on kaunis,kävin kurkkaamassa vanhan mallin :) Moni kampaaja on minulle ehdotellut lyhyttä mallia mutten ole uskaltanut,tykkään nostaa hiukset yös tai sipaista ponnarille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ponnaria tulee varmasti ikävä vielä monta kerta, ja onhan ihan kunnon kampaus (ammattilaisen tekemä, siis) valtavan hieno juttu - sen tason iltatilaisuuksia on kuitenkin vain muutama vuodessa, joten en "jaksanut" pitää pitkää tukkaa vain niitä harvoja kertoja varten...

   Poista
 5. Toi sopii sulle tosi hyvin!

  T.Hanna

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva malli! Mä en voi harkitakaan lyhyitä hiuksia, kun en koskaan tee hiuksilleni mitään. Ja tuo huoltovälikin on hieman liian pitkä:( Tuota poikaakin pitäisi käyttää parturissa kolmen viikon välein, että pehko pysyisi kuosissa. En tietenkään saa aikaiseksi, joten malli on ylikasvanut koko ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Tämä lyhyt on just siitä kätsä, ettei sille tarvitse tehdä juuri mitään: wash, wax and go! Huoltoväli onkin sitten eri asia...

   Ja näkisit poikani tukan, siinä vasta pehko! Suomalaiset parturikampaajat eivät muuten oikein osaa leikata kuin ihan lyhyen tukan pojalle; nyt kun tuo oma haluaisi pitää vähän pidempää mallia, on se mielestäni aina vähän kummallisesti leikattu.

   Poista
 7. Tosi kivat hiukset.

  VastaaPoista
 8. Onpas hyvä hiusmalli! Ukkonen huomauttelee minulle aika ajoin, että on mennyt naimisiin lyhyttukkaisen naisen kanssa, mutta sen jälkeen sitä ei oo näkynyt :). Ehkä joku päivä...

  Wau, elämäntapavalmentaja! Toivottavasti uskallat joskus paljastaa tuloksista ja kokemuksesta vähän lisääkin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelinkin, että jonkun mies on jopa kysellyt lyhyen tukan perään - harvinainen tapaus tuo sinun Ukkosesi!

   Joo, kerron ehdottomasti siitä elämäntapavalmennuksesta vielä lisää, aika jänskää sekin!

   Poista
 9. Kiva tukka! Ja kiva saada sulle kasvot. :) Ihastelin kyllä myös sitä "ennen"-kuvaakin, olet siinäkin tosi nätti ja hiukset on kivat. Ehkä se on se kun itsellä ollut iät ajat lyhyet, niin kaikki pitkähiuksiset kiehtoo. Eiks se mene niin että pitäis olla aina just sitä mitä ei oo. ;)

  Hienoa kun uskalsit leikkauttaa. Ja vähänkö olen kade jos tuo mitä laitoit kaimalle, pitää paikkaansa, ettei sun tarvitse laittaa lyhyttä tukkaa! Täällä ei moisesta toivoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä vieläkään kaduta yhtään, että leikkasin, vaihtelu todella virkistää! Mutta vielä sitä ponnaria kaipaan, se on varma - ja seuraavissa juhlissa ihastelen pitkätukkaisten hienoja kampauksia...

   Poista
 10. Komppaus kaikkiin yllä oleviin! Ehdottomasti onnistunut leikkaus!
  Ja samaa mieltä siitäkin, että otsis teki susta jotenkin nuoremman näköisen. Ei sillä, että olisit ollut vanhan näköinen aikaisemminkaan! :-D

  Mullahan oli myös naimisiin mennessä lyhyt tukka (+ punainen) ja monta vuotta sen jälkeenkin. Mulla on vaan niin vahvoja pyöreitä, että paljon enemmän jouduin laittamaan lyhyttä tukkaa kuin nykyistä. Ei puhettakaan, että olisin voinut aamulla lähteä laittamatta päätä, kun hiukset olivat aivan laonneet takaraivolta ja edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä mä tän joudun aamulla kastelemaan, mutta sen jälkeen vain pörhötän sormin ja annan kuivua ja kuivaan tukkaan sitten nypin vähän vahaa. PALJON helpompaa, kuin luonnontaipuisan pitkän tukan föönaaminen tai suoristus.

   Ja kiitos vielä kehuista (ihan teille kaikille!), johan tässä punastuu mielihyvästä :-)

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...