12.1.2013

COS-trikoota; älä koskaan yhdistä mustaa ja tummansinistä!

COSin paketissa oli kolme trikoopaitaa, jotka jäivät kaappiini, tässä niistä kaksi raitaista. Se kolmaskin oli tummansininen t-paita: pellavainen, ja sellainen rennon väljä - tulette varmasti näkemään täällä, kunhan kelit lämpenevät (huomattavasti)!

Ekassa nahkaiset hihat ja paita on itse asiassa aika tiivistä ja paksua puuvillaneulosta, ei siis ohutta trikoota ollenkaan. (Huijasin otsikossa, joo.)

Otsikon jälkimmäinen osa viittasi muuten siihen vanhaan yleissääntöön, jonka mukaan ei saisi koskaan yhdistellä pukeutumisessa tummansinistä ja mustaa - ja jota olen ihan vaistomaisesti aina noudattanut tähän päivään asti. Nyt yhtäkkiä juuri noiden kahden sävyn yhdistelmä tuntuukin tosi freesiltä ja kivalta!




Sitten ihan superperuspaita, mutta kivan mallinen ja tosi käyttis. Tämä on materiaaliltaankin ihan sitä, miltä näyttää. Ja vähän ryppyinen - ollaan valitettavasti vielä kovin kaukana siitä hetkestä, että silittäisin vaatteet ennen kuin kuvaan ne blogia varten...
















Molempien kanssa pidän tätä oikealla näkyvää (sori ihan paska kuva, en saanut käsittelemälläkään paremmaksi) Tigerin villahuivia, jonka saa ihanan muhkeaksi kasaksi kaulan ympärille. 

****

Meillä on pojan kanssa jatkuvaa vääntöä hiusten pituudesta, sillä hän haluaisi pitää ne puolipitkinä, mutta kun valitettavasti näin talvisaikaan ne lyttääntyvät pipon alla ihan kamalaksi takkukasaksi, jota nuorukainen ei kaiken lisäksi ole mitenkään kovin innostunut harjaamaan ja selvittämään... Niinpä pakotin suostuttelin hänet tänään parturiin ja lupasin, että siistitään vain vähäsen. 

Annoin ohjeeksi, että niskan saa ottaa lyhyeksi ja korvat saa leikata näkyviin, mutta että päälle pitäisi jättää reilusti pituutta, jotta tukkaan jäisi kuitenkin pidempää fiilistä. Näytin vielä pari mallikuvaakin varmuuden vuoksi, koska tiesin, että tämä on lapselle tosi tärkeä asia. Jäin siihen viereen pyöriskelemään ja lukemaan lehtiä, mutta niin siinä vain kävi, että kun puhuin hetken puhelimessa, oli kampaaja vetäissyt ihan hujauksessa tukan myös päältä aivan megalyhyeksi. 

En viitsinyt siinä alkaa tilittämään asiasta, koska olisin vain pahentanut huultaan purevan lapsen pahaa mieltä, vaan päinvastoin kehuin, miten kivalta näyttää. Poika alkoi itkemään heti kun päästiin ovesta ulos (9-vuotias ei enää hevillä itke julkisilla paikoilla!) ja on nyt ollut aivan maansa myynyt koko päivän :-( Joo, on aika herkkä tyyppi, mutta kyllä silti tuntuu pahalta toisen puolesta ja harmittaa, ettei varsin tarkkoja ohjeitani kuultu ollenkaan. Kyllä muakin ketuttaisi, jos omat hiukset leikattaisiin ihan eri tavalla, kuin mitä olin ajatellut! Lapsi uhkasi pitää pipoa päässä myös koulussa koko ensi viikon; täytyy huomenna vähän keskustella asiasta vielä ennen kouluviikkoa...

Nyt täytyy valmistella Herkkuperunat (chilillä maustettuja ohuita perunaviipaleita), jotta saan ne uuniin ajoissa. Mies lähti ison poikakatraan kanssa luistelemaan, ja kohta sieltä saapuu varsin nälkäisiä ruokailijoita! 

Heips!

8 kommenttia:

  1. Kivoilta näyttävät paidat sinisen ja mustan yhdistelmästä huolimatta;) En ole tajunnutkaan, että COSilta voi tilata vaatteita, kävin syksyllä siellä Hesassa liikkeessä ja pari juttua jäi vähän kummittelemaan, pitääkin tutustua tuohon nettikauppaan!
    Blogissani on sinulle haaste napattavaksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaste otettu vastaan ja laitettu eteenpäin, kiitos vain!

      Ja joo, COSin nettikauppa on mun suursuosikkejani - muista katsoa myös lastenvaatteet, jos kokojen puolesta vielä menee!

      Poista
  2. No olipas tosi törkeästi tehty parturilta, ei ihme että itketti. Toivottavasti poika unohtaa pian harmituksen ja onneksi hiukset aina kasvaa takaisin.
    Kivoja paitoja, toi sinisen ja mustan yhdistelmä on tosiaan aika raikas.

    T.Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän lapsukainen tuosta toivu - yritti jo käyttää tilannetta hyväkseen neuvottelemalla ekstrapeliaikaa itselleen ;-)
      (Ei saanut!)

      Poista
  3. Kiva, että COSin paketistakin jäi jotain pidettävää!
    En ollutkaan (juntti mikä juntti..) kuullut moisesta värisäännöstä, mutta enpä kyllä ole tullut yhdistäneeksi noita värejä minäkään. Noissa paidoissa värit sopivat oikein hyvin yhteen!

    Ja voi ei tuota kampaajaa... :( Tosi tylsä juttu, ymmärrän hyvin, että kyllä 9-vuotiaallakin on jo oma tyyli jonka haluaisi pitää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä verkkarihemmo tuosta tokenee, ei sentään nukkunut pipo päässä :-)

      Ja rakkaussuhteeni COSiin siis jatkuu, sillä löydän sieltä aina jotakin kivaa kohtuuhintaan - laatukin on ollut tosi hyvä niissä vaatteissa, jotka ovat jääneet käyttöön.

      Poista
  4. Voi tota fledajuttua. Tosi yleistä, että pikkukundeille leikataan "mitä sattuu". Hyvä, että on toipunut;) Luksulla on ollut sama parturi jo kolme vuotta. On tosi taitava ja tietää miten pojan tukka käyttäytyy. Ja tietty on vuosien aikana tutustunut poikaan, niin tietää mitä voi leikata ja mitä ei.

    L on jo ilmoittanut, että aikoo mennä ensi kesänä itsekseen parturiin, kun olen niin laiska viemään häntä sinne;)

    COS:lla on yllättävän hyvä hinta-laatusuhde ainakin niiden parin vaatteen perusteella, joista on kokemusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin haluaisin löytää jonkun luottotyypin, mielellään kuitenkin jostakin tästä aika läheltä. Episodi ei ole vielä täysin ohi, sillä tänään poika oli äänestyttänyt koko luokalla oliko vanha vai uusi tukka parempi. Vanha oli valitettavasti saanut murskavoiton...

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...