25.10.2013

How not to do casual Friday

Postasin tämän kuvan aamulla Instagramiin: Casual Friday ihan äärimmilleen vietynä, koska jälleen kerran tiedossa oli vain sisäisiä paltsuja ja kaiken lisäksi tavallista lyhyempi työpäivä, koska mulla oli iltapäivällä renkaidenvaihto.

Kaikki meni hyvin siihen asti, kunnes lupasin "käydä pyörähtämässä" hoitamassa erään asian johdon kerroksessa. Noissa vaatteissa. No, ajattelin ettei siellä kuitenkaan ole kukaan paikalla, sillä jos minä pidän itseäni kiireisenä ei konsernijohto voi käydä edes vessassa ilman, että joku assari on merkinnyt asian kalenteriin ja ottaa vielä tyypin puhelimen hoteisiinsa siksi aikaa. Ei siis hätää!

How wrong can you be: kaikki isot hefet olivat paikalla, ja heillä jokaisella tuntui olevan aikaa vaihtaa kanssani pari sanaa. Noissa vaatteissa. Piinallisia minuutteja. Täytyy vain toivoa, että loisteliaat työtulokseni puhuvat puolestaan, sillä antamani yleisvaikutelma oli kyllä vähintäänkin epäammattimainen ja rönttyinen. Yritin pelastaa tilanteen katsomalla oikein syvälle silmiin (jotta kenenkään katse ei vahingossakaan harhautuisi vaatteisiini), puristamalla kättä oikein kivuliaan kovaa ja puhumalla vähän tavallista äänekkäämmin. Auttoi varmaan tosi paljon.

Taidankin tästä lähteä ostamaan itselleni ison kasan uusia, särmiä työvaatteita; häpeä korventaa sisintäni. Siihen auttanee vain cava.

19 kommenttia:

 1. Ou nou, mä tiedän niin tuon tunteen. Itse olin alkuviikosta pommiin nukkumisen seurauksena töissä tukka likaisena suttunutturalla, farkut ja conssit jalassa vanha neule päällä. Ja olin autuaasti unohtanut että pari yhteistyökumppania tulossa käymään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös kerran ollut haastattelemassa meille hakenutta tyyppiä vähän vastaavissa kuteissa, mutta silloin ei ollutkaan MUN ura kyseessä ja ajattelin, että olipahan vähän rennompi fiilis sillä hakijallakin :-)

   Poista
 2. Cava on oikein hyvä ja miten aistin tästä rivien välistä, että hyvä "tekosyy" antautua shoppailuhurmokseen...Eikös perjantaina voi olla hieman kasuaalimmin pukeutunut ;)....Ja hei, et näytä kyllä rönttyiseltä!

  Rentoa perjantai- iltaa Hekku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, cava auttaa onneksi kaikkeen!

   Poista
 3. Nooh, kerrankos sitä. Ja olihan kuitenkin perjantai. Maanantaina tuo olisi voinut nostattaa muutamia kulmakarvoja. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa, olenko maanantaina vimpan päällä tälläytyneenä mekossa ja korkkareissa hengailemassa siellä samassa mestassa toimittamassa jotakin aivan olematonta asiaa...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olihan toi lohduttava ja sympaattinen hymiö? Vähän osaa ottava?

   Poista
 5. Tiedän miltä susta tuntui... Sen kerran, kun laitoin ne ihanan risat muotifarkut töihin, KUN EI OLLUT MITÄÄN SOVITTUA, tietenkin oli talossa vierailulla se ulkomaalainen asiakas tummassa puvussaan, joka halusi tavata ostopäällikön henkilökohtaisesti... Jösses, että mä häpesin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, edes joku kokenut saman häpeän tunteen. Kiitos!

   Poista
 6. Tiedän miltä susta tuntui... Sen kerran, kun laitoin ne ihanan risat muotifarkut töihin, KUN EI OLLUT MITÄÄN SOVITTUA, tietenkin oli talossa vierailulla se ulkomaalainen asiakas tummassa puvussaan, joka halusi tavata ostopäällikön henkilökohtaisesti... Jösses, että mä häpesin...

  VastaaPoista
 7. Joo, tuttu tunne. Sen kerran kun oikein vapaa-aika rennossa menet niin eikös sitä isompaa herraa pukkaa paikalle vaikka muille jakaa. Siitä lähtien mun casual on ollut rönttöisimmillään siisti neule ja farkut (ja jakku on aina töissä varalta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että munkin pitää nyt vähän skarpata...

   Poista
 8. Vinkkinä: pidän aina varalla töissä ainakin yhtä siistiä jakkua, jonka vetäisen röntsyjen päälle hätätilassa. Kiitos kivasta blogista, olen seurannut jo pitkään, mutta ei ole tullut kommentoitua! MrsMK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiva että olet siellä ja mukavaa, että kommentoit :-)

   Mulla oli ennen töissä siistimmät varakengät (mustat kitten heel -korkkarit), ja ne olisivat jo tehneet tuohon asuun paljon. Toin ne kuitenkin juuri vähän aikaa sitten kotiin, kun olivat olleet turhan panttina niin pitkään - juuri minun tuuriani... Jakkua en oikein saa säilytettyä missään, koska meillä on sellainen ultramoderni toimisto, jossa omaa säilytystilaa on suorastaan uskomattoman vähän.

   Poista
 9. Ja todennäköisesti olet itse kiinnittänyt eniten tilanteessa huomiota vaatteisiisi ;) Vastapuoli ehkä huomannut huolettoman lookkisi, mutta varmaan jo tunnin päästä autuaasti unohtanut asian. Pätee moneen muuhunkin asiaan, itse ainakin tunnun kehittelevän ns. noloissa tilanteissa asioista suurempia kuin ne ovat olleetkaan ja jälkikäteen huomaan, että asia on ollut täysin olankohautuksen arvoinen muille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti niinkin - oli vain kerrankin NIIN epämukava olo omissa vaatteissani, mikä on kuitenkin aika harvinaista. Ja valitettavasti uskon, että se epämukava olo myös paistoi läpi...

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...