19.5.2013

Virallisen päivän asu

Ei varmaankaan ole jäänyt epäselväksi, että olen alalla ja firmassa, jossa voi pukeutua lähes juuri niin vapaasti kuin haluaa; narutopit ja varvastossut jäävät omien henkilökohtaisten tyylirajojeni ulkopuolelle,   enkä muistaakseni ole käynyt shortseissakaan töissä (ehkä saatoin lomalla käydä hyväksymässä laskuja konttorilla jopa niissä).

Mekko Jaeger
kengät Rizzo
Aina joskus on toisaalta sitten niitä päiviä, jolloin pitää ja haluaakin pukeutua arvokkaammin; joko ulkomaisia tai muuten arvokkaita vieraita kunnioittaakseen, tai esiintyessään suuremman ja vieraamman yleisön edesssä tai kun tietää tapaavansa konsernin ylempää johtoa. Appearance is everything :-)

Tässä nyt yksi asu sieltä virallisemmasta päästä - hyvä mekko toimii aina! Eikä sitä aina tietenkään edes tarvitse mitään erityistä syytä pukeutua mekkoon tai vaikka bleiseriin, joskus vain on enemmän tälläytymisolo ja silloin on kiva, että kaapista löytyy siihenkin sopivia vaatteita.

Juuri nyt on tällinki aika kaukana, sillä iltapäivän ohjelmaan kuuluu koiran ulkoilutuksen lisäksi pyykki- ja silityshommia - mun inhokkeja. Koiraosiotakin yritän juuri ulkoistaa lapselle, mutta jostakin syystä kiristykseni ja uhkailuni maanitteluni ei nyt tunnu tehoavan. Missä on auktoriteettini, kyselee laiskanpulskea äiti sohvan uumenista?!

Päivän juoksulenkki on sentään hoidettu, sillä rankkasateen pelossa säntäsin lenkille jo ennen aamiaista. Tuli taas todistettua, että tyhjällä vatsalla juokseminen ei ole mun juttuni, niin raskaalta askeltaminen tuntui - toki kotiin päästyä oli sitten jo ihan voittajafiilis, sillä moinen suoritus on jo aikalailla oman tahdonvoimani äärirajoilla. Ja nyt muistan uhonneeni suunnitelleeni ääneen aamuisia juokselenkkejä koiran kanssa heti kun kelit paranevat, "kun pitää se joka tapauksessa aamulla pissittää". Hahaha, ikään kuin niillä kahdella asialla olisi mitään tekemistä toistensa kanssa; raahustan aamulla koiran kanssa vielä puoliunessa hyvän matkaa, kunnes alan pikkuhiljaa heräilemään ja tajuamaan, missä olen ja mihin menossa. Viimeistään aina silloin pitää skarpata, kun tulee joku tuttu vastaan :-) Totuus on siis aika kaukana siitä haavekuvasta, jossa energinen koiranomistaja poukkoaa sängystä suoraan juoksukenkiinsä ja lähtee kevyesti hymyillen sprinttaamaan yhtä iloisen koiransa kanssa reippaalle kolmen vartin pikkupyrähdykselle...

Ehkä näin sunnuntain kunniaksi voisin kuitenkin ottaa ensin pikkupäikkärit ja ryhtyä sitten vasta hommiin - nythän on Ison Kirjan mukaan lepopäivä! Joo, hyvä idea :-)

16 kommenttia:

 1. Kaunis mekko! Pitkään pidin työpaikalla varavaatteena mekkoa - täytyykin taas viedä, edellisen pesuuntuonnin jälkeen unohtui kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on vain varakorkkarit töissä - niilläkin saa jo muutettua asun ilmettä aika paljon, jos on tarpeen.

   Poista
 2. Meillä ei myöskään ole minkään valtakunnan pukeutumiskoodia, joten olisi aivan sama, vaikka menisin verkkareissa töihin. Yritän kuitenkin etes vähän siistimmin pukeutua, mutta jos menisin vastaavassa mekossa töihin, kun sinulla kuvassa, niin saattaisi vanhemmat rouvat tippua penkiltä.
  Kaunis mekko, ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, me joskus vitsaillaan pukuun pukeutuville miehille, että asun perusteella voisi päätellä, että taitaa olla työhaastattelu päivän ohjelmassa ;-D

   Poista
 3. Kaunis mekko.
  meillä ei ole normi toimistopäivänä sen kummempia vaatimuksia pukeutumiselle. Välillä on smart casual päiviä. Mun tulkinta smart casualista on täysin erilainen kuin firman, jonka mukaan se on tumma puku, mutta ei ole pakko olla kravaattia. Mulla se tarkoittaa tarkoittaa yleensä jotain tummaa alaosaa ja että ei bleiseriä :) Mekko on siitä hyvä, että siihen ei tarvitse enää tumpata mitään päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pukukoodit on vähän hankalia etenkin Suomessa, sillä täällä ei mielestäni noudateta niitä kovin hyvin - mikä on omiaan aiheuttamaan vielä enemmän hämmennysta... Olen kerran ollut iltapukugaalassa lähes ainoa _oikeasti_ iltapukuun pukeutunut, mikä oli jokseenkin kiusallista.

   Poista
 4. Kuanis mekko ja koiran kanssa ulkoilu on tuoreessa muistossa kun koirani vielä elin niin lenkkeiltiin useamman kerran päivässä. Aamuisin sitä heräsi viimeistään lenkkeillessä karvakamun kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikä se ole yhtään hullumpi tapa herätä uuteen päivään - etenkään näin kesän kynnyksellä :-)

   Poista
 5. Tyylikäs mekko ja näyttää juuri niin mukavalta ja luotettavan tyylikkäältä kuin sanoitkin. Mun luottoasu on Zaran pidempi hieman moterni valkoinen takki, jonka heitän päälle mustien housujen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Mulla on monta luottomekkoa, niissä tunnen itseni oloni sekä kotoisaksi että vakuuttavaksi.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, se olikin vähän unohtunut tuonne muiden varjoon :-)

   Poista
 7. Mä en kyllä ole aamulenkkeilijä yhtään, ne kerrat kun olen kokeillut, niin tosi tuskaista on ollut. Illalla sitten vain, kulkee paremmin. Mutta Nykissä ajattelin kokeilla aamulenkkiä Central Parkissa, josko siellä juoksu maistuisi aamullakin :)?

  Mekko on tosi kiva, like, like, like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Central Parkissa lenkkeilyssä on NIIN oma hohtonsa, että siellä juoksu kulkee varmaan keskiyölläkin :-) Kadekadekade, haluun kans!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...