14.3.2013

Makaronilaatikkoa ja cavaa (yh:n torstai-ilta)

En voi vaipua kamalaan itsesääliin, koska olin itsekin juuri koko viikonlopun harrastusteni parissa, mutta on siis minun vuoroni pyörittää tätä huushollia parin päivän ajan ihan omatoimisesti. Eka ilta (eli tänään) alkoi erittäin väsyneen ja nälkäisen lapsen itkuisella läksysessiolla sillä välin kun minä tein makaronilaatikkoa yhdellä ja luin sähköposteja toisella kädellä. Miten muuten jakolaskut ja etenkin -kulmat voivatkin niin tuntua niin kovin kaukaisilta asioilta?! (Liittyy siis läksyihin ei sähköposteihin.)

No, makaronilaatikko käänsi onneksi meidän molempien mutrusuut hymyyn (olen muuten oikeasti ihan ässä tekemään makaronilaatikkoa äitini reseptiä mukaillen!) ja meillä on ollut lapsen kanssa tosi kiva ilta. Miten muuten yh:na aina intoudunkin siivoamaan, puunaamaan ja järkkäilemään ihan eri tavalla, kuin normaalisti? Raivasin nimittäin heti aamutuimaan (miehen lähdettyä) eteishallin, jonka lattiaa ei ole näkynyt kokonaisuudessaan viikkoihin ja tiskasin jo kaikki tiskit, kun niitä yleensä "jää likoamaan" vähintään seuraavalle päivälle... Vessaan vaihdoin puhtaat käsipyyhkeet ja tökin neulalla auki pumppusaippuan suuttimen, joka roiski saippuaa pitkin seiniä. Mutta ei, urheilemaan en ehtinyt, vaikka toki käytiin koiran kanssa iltakävelyllä.

Loppuun vielä pieni, mutta kätsä uusi hankinta: Eva Solon teräksiset teepussit. Meillä oli ennen tuollainen perinteinen, tiukkasaranainen pallurahässäkkä - teekuula, näköjään (hain nimen ja kuvan Ikean sivuilta). Erittäin epäergonominen ja epäkätevä.Vaan nyt, ah ja ihanuus: tilasin Dinersin pisteillä - ja muutamalla hassulla eurolla - peräti kaksi kappaletta näitä Eva Solon virityksiä, joita on paljon mukavampi käyttää.

Pohjassa on silikonitulppa, mitä kautta teelehdet saa tötsän sisään ja rei'itys on tarpeeksi pientä, jotta tee oikeasti myös pysyy aloillaan, eikä valu kupin pohjalle. Näitäkin joutuu kyllä sormella koukkimaan pestessä - mikä käytetyissä teelehdissä onkaan niin ällöä?!

*****

Ai niin, se cava: sitä suon itselleni lasillisen n. 22 minuutin päästä siinä vaiheessa, kun lapsi on huutanut viimeiset hyvän yön toivotuksensa yläkerrasta ja minä olen lösähtänyt sohvalle läppäri sylissäni ja kauko-ohjain kainalossani. Mukavaa löhöilyiltaa teillekin!

8 kommenttia:

 1. Meillä on aina ollut noita teepussukoita (tai mikä tuo lusikan näköinen juttu onkaan) ja siis ihan halpoja ne on olleet (ei mitään Eva Soloa) ja toimivat hyvin. Mä en ole koskaan tykännyt teekuulista kun ne on niin hankalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä taas etsin tuollaista modernimpaa versiota vaikka kuinka pitkään. Teekuulat ovat muuten jo sitten ihan vitsi (sellainenkin meiltä löytyy, taidanpa käydä heittämässä roskikseen)!

   Poista
 2. Hey, c'mon... eikö sulla ole yksi lapsi joka on siis koululainen? Sitä minä vain, että monet pyörittää yksin tuota samaa settiä useammalla pienellä lapsella. Joten en nyt oikein näe tilanteen rankkuutta tässä. :) Harvemmin kuulee muuten miehistä, jotka pystyy samaan, munkin mies luikkii aina lasten kanssa vanhempiensa luokse kun olen työmatkoilla.
  Tänään on perjantai, joten pistän myös cavat kehiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en mä oikeasti mitään surkuttele, vaan ihan ilomielin suon miehelle nuo omat menonsa, koska olen itsekin niin usein jossakin!

   Mun miehelle täytyy kyllä nostaa hattua näin julkisesti, sillä on aina "pärjännyt" lapsen kanssa mainiosti ihan kaksin, jo silloin kun poika oli ihan pieni ja minä olin työmatkoilla vähintään kerran kuukaudessa useamman päivän kerrallaan. Nurinaa kyllä oli, mutta niin olisin minäkin nurissut... Kaveripiiristä löytyy kyllä paljon niitä miehiä, joiden äidit olivat ja ovat AINA apuna, jos täytyy yksikin ilta viettää lapsen/lasten kanssa, mikä jaksaa ihmetyttää.

   Cavapoks!

   Poista
 3. Kyllä toi sun siivoaminenkin ihan urheilusta käy! Ja kiitos vaan, nyt pitää mennä kaivelemaan kuoharipulloa täälläkin, tosin se on nyt prosecco-ilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoaminen pitää enemmän mielenterveyttä kuin kuntoa yllä :-) Cavapoks sullekin!

   Poista
 4. Anonyymi; ehkä et lukenut oikein (rivien välistä myös), eihän tässä mitään surkuteltu kuin otsikossa... aina löytyy niitä joilla on huonompi tilanne kuin itsellä, ajattele vaikka afrikan lapsia jos haluat. Ei se silti poista ihmisen omaa kokemusta tilanteestaan.

  Hekulle; nauti cavasta ja omasta rauhasta!

  -Tuulis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täällä on kaikki hienosti ja on kivakin viettää kahdestaan aikaa pojan kanssa pitkästä aikaa - kun ei nyt katoaisi kavereille koko illaksi! Kohta katsotaan The Voice of Finland ja nautiskellaan :-)

   Ja kiitos, kivaa iltaa sinullekin!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...