24.3.2013

The truth, the whole truth and nothing but the truth

(amerikkalaista oikeussalijargonia lainaten).

Olen joskus - oman kodin sekasortoon tuskastuneena - kysynyt pojaltani, onko kenenkään muun kotona yhtä sekaista kuin meillä. Kuulemma "ainakin melkein". Just.

Minkäs minä sille voin, että joku jättää tavarat juuri siihen, mihin on ne kädestään laskenut, eikä kukaan tunnu olevan tarpeeksi motivoitunut pitämään tätä kotia siinä kunnossa, että sen voisi esitellä sisustuslehdissä koska tahansa. (Mervin koti on sellainen, piikki minun lihassani - ja silti ja juuri siksi Moderni puutalo -bloginne on niin ihana!)

Aloitan kuitenkin sillä ihannekuvalla, koska kyllä meillä aina hetken ajan on tämän näköistä. Lisäksi haluan retostella uudella Anno-kaitaliinallani, joka on mielestäni aivan ihq. Pyörittelin pitkään eri värivaihtoehtoja käsissäni, mutta otin sitten tyylilleni uskollisena tämän hillityn harmaan. Pelkäsin myös, että esim. limenvihreä olisi riidellyt aika äänekkäästi tuon maton kanssa.


Sitten niihin haastekuviin...Näitä sotkukeskittymiä meillä riittäisi,enkä edes uskaltanut jaksanut lähteä yläkertaan kuvailemaan.

"Mutku äiti, mä tarviin noita ihan just, en mä jaksa koko ajan vaan siivota!"

Aika paha, myönnän. Antakaas, kun selitän: saappaat ovat tuossa, koska vaihdoin juuri takapihalla pariin kukkaruukkuun kevätmultia (!); kahvakuulaa käytin vasta eilen, ja sen on pakko olla jossakin silmieni alla, jotta edes joskus tarttuisin siihen. Kukkarukku odottaa vuoroaan ja uutta kasvia. Sorsa, no sen tarinan te tiedättekin! Golfmailasta ei mitään hajua, nyt vasta tajusin sen olevan tuossa. 

Keittiön nurkassa: banaanit eivät mahtuneet hedelmäkulhoon. En raaskinut heittää käsivoidetta roskiin,  koska siinä voi olla vielä parin pumppauksen verran tavaraa jäljellä. Sen takana olevassa kipossa on koiran ruoat. Muista tavaroista en osaa kertoa mitään (paitsi että kynttilät löysivät jo lopulliset sijoituskohteensa ruokapöydän lyhdyistä).

Aamiaisen jälkeen.

Ylimäräinen kahvikone odottaa varastointia.Voisin lyödä rahaa sen puolesta, että se seisoo tuossa kesään asti. Eteinen on kaaoksessa, mutta onneksi te ette näe sitä nyt kokonaisuudessaan. Lapsen kumppareita soviteltiin aikaisemmin päivällä, kun aprikoin pitäisikö hankkia uudet.

Katsokaa, mikä ihana auringonvalo!
No okei, pöydällä on pari Macia, muutamat kuulokkeet, puhelimia, kaukosäätimiä  ja ohjaimia. Ihan normisettiä meillä (ja kolmasosa noista on mun).
Eiköhän tämä riitä, you get the picture. Kuuulen jo viuh!-ääniä, kun lukijoita katoaa vinhaa vauhtia... Anteeksi.

Haaste lähti alunperin Irinan White&Fresh -blogista, tavallaan siis kiitos hänelle :-) En jatka haastetta eteenpäin - paitsi, jos joku on niin rohkea, että uskaltaa pistää vielä paremmaksi!

Nyt unohtakaa näkemänne ja keskittykää tämän viimeisen kuvan harmoniaan ja rauhaan. Aurinkoa ja iloa sunnuntaihinne!


12 kommenttia:

 1. Aika vaatimatonta sotkua meidän talouteen verrattuna. Vaihtaisin anytime.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistäisitkö siis vielä paremmaksi? Tartu vain haasteeseen :-)

   Poista
 2. No ei tuo pahalta näytä :D Meillä on keksitty ikiliikkuja. Nimittäin sellainen sotkuliikkuja. Toisesta päästä kun saa siistiksi, nii toisessa päässä savuaa jo. Jep, eli turhaa työtä...huutaminen ja pää punaisena huutaminen ei nosta kuin oman adrenaliinitason huippuunsa. Loppu perheestä katsoo sitä hetken ja jatkaa tyynenä omia hommiaan. Uhkailusta ja kirustyksestä huolimatta. Lahjonta tehoaa joskus.
  Enpä tiedä, uskallanko tarttua tähän haasteeseen. Jää vielä todistusaineistoa tuleville polville kuvien muodossa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulisi helpottuneempi olo, jos jollakin olisi samanlaista (tai vielä pahempaa, nyt rehellisesti vain kaikki mukaan avautumaan!). Ja kyllähän tuosta hyvän siivousinspiraation saa itselleen hetkellisen häpeän lisäksi :-)

   Poista
 3. Minusta tuo on ennemmänkin kodikasta kuin sotkuista. Meillä seistä kököttää kolme Ikea kassia nojaamassa kauniin ruskeiden lipastojen edessä, koska onhan kirpparipöytävaraukseen kuukausi aikaa niin pitää olla tavarat valmiina. Ruokapöydällä on ihan aina pino jossa on hyvä sekoitus naisten lehtiä, Aku Ankkoja ja tekniikkalehtiä. Kahvikupit seisovat kahvinkeittimen edessä vaikka yllä olevaan kaappiinkin mahtuisi ja muutenkaan en hyvällä tahdollakaan voi sanoa, että meillä olisi sisustuslehti siistiä melkein ikinä (paitsi jos anoppi tulee kylään :P).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan positiviisesti sanottu: meillä on panostettu kodikkuuteen ;-) En kyllä kerro tuota miehelle, koska pelkään että kodikkuus olisi hänen ykkösargumenttinsa aika usein, kun ehdottaisin siivoamista... (tosin kyllä hänkin kehui tänään, miten kivannäköistä on, kun on siistiä).

   Poista
 4. Mun mittapuussa teillä on erittäin hallittua ja siistiä :)

  VastaaPoista
 5. Mä en kyllä uskalla tähän haasteeseen vastata! Tuo yksi neiti sotkee samaa tahtia (tai nopeamminkin) kuin minä ehdin (lue jaksan) siivota. Ehkä meillä taas parin vuoden päästä on joskus siistiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä valitettavasti yhtä paha sotkija kuin kaikki muutkin perheenjäsenet :-(

   Poista
 6. Kiva, että tää haaste on levinnyt näin hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin kulovalkea! Tämä on haaste, jonka lähes jokainen varmaan pystyy toteuttamaan...

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...