24.7.2015

Kesätauon jälkeen

Moi kaikki, mitä kuuluu? Tuli pidettyä vähän pidempi tauko, kun kesä ja saaristo veivät mennessään (enkä ole tykästynyt Bloggerin käyttöön iPadillä, en sitten millään). Kolme viikkoa vierähti veneillessä suorastaan pelottavan nopeasti: meillä oli kymmenisen pysähdystä eri satamissa ja omassa saaressakin, vaihdellen yhden yön pikavisiiteistä Maarianhaminan viiteen yöhön. Moni paikka oli jo entuudestaan tuttu, mutta uskalsimme sentään rikkoa kaavoja ja uusia kohteita tänä vuonna olivat mm. Helsingholmen, Naantalin Kultaranta sekä kesän hypesatama Örö, jonne oli tulijoita ihan jonoksi asti. Mekään emme enää klo 11:20 löytäneet laituripaikkaa, mutta saimme onneksi veneen kylkikiinnitykseen toiseen veneeseen - ja kaverimme vene parkkeerasi sitten vielä meidän kainaloomme :-) 

Tässä Helsinholmenin idyllinen satama


Maarianhaminan iltaidylliä

Reissussa tuli syötyä ja juotua hyvin, valvottua pitkään, löhöiltyä autuaan tietämättömänä kellonajasta tai edes viikonpäivästä. Kuljimme luonnossa, poimimme mustikoita ja mansikoita, paistoimme lettuja, kalastimme (no, miehet hoitivat sen homman), luimme ihan oikeita kirjoja, näimme kavereita, uimme ja saunoimme. Ihan paras kesä, taas kerran!


Nyt on vielä viikon verran lomaa jäljellä (melkein viikko ollaan jo oltu kotona), mutta täällä kotioloissa on se paha puoli, että sitä alkaa näkemään kaikenlaisia parannus- ja ehostusprojekteja vähän joka puolella. Eilen pesin vihdoinkin ikkunat (hyvä minä!), viikonloppuna pitäisi käydä ostamassa uusi astianpesukone (ihan parasta sadepäivän puuhaa), ja ulkovarasto odottaa siivousta jo ties kuinka monetta vuotta... Eniten rassaa kuitenkin kämppään jemmatun krääsän määrä, siitä pitäisi päästä eroon! On vanhaa kännykkää, lapsen risoja leluja ja liian pieniä vaatteita, eripariastioita, "mökkilakanoita", laturipiuhoja, ja vaikka mitä. Kaapissa roikkuu sellaisia kyllämätätäjoskusehkävieläkäytän-vaatteita ja ihan liikaa miehen golfkisoissa voittamia melkein sopivia golftakkeja. AAAAARRRRGGGGHHHH! 

Sen verran paljon tuo kaikki ylimääräinen materia nyt meikäläistä syö, että uskoisin asialle myös tapahtuvan jotakin tässä syksyn aikana. Helpointa olisi tietysti heivata kaikki roskiin (ja osa sinne joutaakin), mutta tuntuu ihan hullulta heittää hyvää ja käyttistavaraa pois, kun niistä voisi olla jollekin toiselle vielä iloa. Silti kirppisprojekti hankalan nettihinnoittelun ja muun säädön kanssa tuntuu aivan ylivoimaiselta.... Voi, kun joku tulisi putsaamaan (ei kuitenkaan silleen rikollisella tavalla) tämän kämpän meidän puolesta!

Hieman paradoksaalisesti esittelen sitten heti seuraavassa postauksessa uuden, ihanan käsilaukkuni - mutta kun tänne kyllä mahtuisi muutama laatuinvestointi vielä lisääkin, jos vain saisin välttämättömät tavarat organisoitua ja kaiken tarpeettoman kiertoon. Ehkä tässä on turha kaataa pahaa oloa tänne teidänkin angstiksi, kun voisi jo samantien tarttua tuumasta toimeen? Taidan aloittaa eteisen kaapista, sillä ajattelin putsata yhden peilikaapin ylätason, jotta saisin laukkuni jatkossa sinne siististi talteen. Kaikkea sitä tosiaan ehtikin siellä veneillessä suunnittelemaan :-D

Palataan siis laukkuasioihin pikaisesti, oikein mukavaa päivänjatkoa just sulle!

8 kommenttia:

  1. Kuulosti kyllä aivan mielettömän kivalta lomalta! Paljon olette ehtineet näkemään ja kokemaan.
    Minulla toimi krääsänvähennykseen loistavasti muutto - laitoin surutta kaikkea mahdollista kiertoon ja rikkinäistä roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli mahtava loma!

      Mua taas vähäsen ahdistaa ajatus mahdollisesta muutosta, sillä siihen pitäisi varata ainakin puoli vuotta aikaa, jotta saisin kaiken hoitumaan... kieltämättä siinä olisi pakko ryhdistäytyä!

      Poista
  2. Ihania kuvia ja kuullostaa tosi mahtavalta reissulta.

    Meilläkin on krääsän vähennys menossa samalla kun ollaan remontoitu. Nuoremman tytön huoneesta lähti 10 pussia tavaraa roskiin ja 3 Ikean kassillista kirpparille tai kierrätykseen. Riippuu siitä jaksanko hinnoitella vai en.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti helpointa on viedä tavarat kierrätykseen, siinä olet oikeassa! Olen kuitenkin niin pihi, että otan mielelläni ne muutamat kympit tai sataset kirpparilta, vaikka jos ihan rehellisiä ollaan, en kyllä tarvitse niitä rahoja... ihan hullua, siis!

      Poista
  3. Mitä ihmettä, sinulla on aurinkoisia ja poutapilvisiä kuvia. Minulla on vaan sellaisia, joissa tummat pilvet roikkuvat melkein maassa.

    Olen kärsinyt tavara-ahdistuksesta myös :( Kirpparikamaa on kasseittain, mutta se myyntirutistus puuttuu vieläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä oli tosi hyvä tuuri kelien suhteen! Toki joukkoon mahtui sadepäiviäkin, mutta olimme onneksi juuri silloin saaressa, ja siinä vaiheessa osasi arvostaa kattoa päänsä päällä :-)

      On lohduttavaa kuulla, etten ole ihan yksin tämän tavara-ahdistukseni kanssa, mutta kyllähän meidän pitäisi tehdä asialle jotakin!?

      Poista
  4. Örö on upea paikka, mutta osaatko sanoa, miksi juuri se on hype-paikka tänä kesänä? Minun on pakko olla lomalla pois kotoa, sillä muuten kaikki aikani kuluu siivoiluun sun muuhun. Välillä siitäkin on hyvä päästä irti. :)
    Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Örö avattiin vasta tänä kesänä - ainakin laajemmin - tavallisen kansan käyttöön, ja siksi jengi halusi sinne ensimmäisten joukossa. Saari on aika iso, joten siellä voi vaikka fillaroida ympäriinsä, ja siellä on harvinaisen monimuotoinen luonto: jos oikein muistan, siellä mm. esiintyy yli 50 eri perhoslajia. Olihan siellä tosi kaunista, mutta porukkaa oli minun makuuni ihan liikaa - mennään joskus pari vuoden päästä uudestaan, eiköhän se suurin ryysis ole siihen mennessä kaikonnut :-D

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...