23.1.2012

Terveisiä Barcelonasta!

Käväisin pikareissulla Espanjassa, aina yhtä elämäniloisessa ja kauniissa Barcelonassa. Oli mukavaa vaihtelua nähdä taas sininen taivas ja paistatella paitahihasillaan auringossa (lasi cavaa kädessä, of course) - jouduin jopa ostamaan aurinkolasit, kun en toopena ollut tajunnut ottaa omia mukaan.
(Ostin Ray-Banin pilotit)

Shoppailuista lisää myöhemmin, mutta nyt pari sanaa Parés Baltàn viinitilasta, jossa pääsin vierailemaan.Yhtä (ainakin) tämän tilan cavaa myydään Alkossa, ja olin jopa parikin kertaa ostanut sitä aikaisemmin - olin siis aivan fiiliksissä siitä, että pääsin juuri tänne käymään! Tilaa pyörittää perhe, joista lähes kaikki perheenjäsenet tekevät eri töitä viiniensä parissa; viinejä oli nimetty mm. perheen pienimpien lastenlasten mukaan, kuten Blanca Cusiné -cava. Viinit ovat olleet perheessä jo pitkään - ja jopa naimakaupat olivat onnistuneet tuomaan perheeseen uutta osaamista, sillä yksi veljeksistä oli nainut kemistin ja toinen apteekkarin :-)

Meille kerrottiin viinien kasvattamisesta, valmistuksesta ja kypysttämisestä - todella mielenkiintoista! Kävelimme köynnösten välissä haistelemassa multaa, könysimme maan alle kypsytyskellariin ja lopulta maistelimme talon viinejä - löysin ehdottomasti oman suosikkini, tämän Selectio -cavan, jota ostin mukaan kotiinkin. Viinitila on kaiken lisäksi luomutuotannollinen, siitä iso plussa!


Illalla cavaa nautittiin ihan erilaisessa ympäristössä, mutta se onkin sitten toinen tarina se...


Shoppailinkin vähäsen, mutta niistä kirjoittelen myöhemmin -kunhan joskus olisi sen verran päivänvaloa, että pääsisin kuvamaan hankintojani (farkut, huiveja, kengät...)!

2 kommenttia:

  1. voi miten kivalta paikalta tämä vaikuttaa! Cava tosiaan maistui ihan hyvälle.:) Missä päin tämä viinitila oli, ts miten menit sinne Barcelonasta?

    VastaaPoista
  2. Moi Alma,
    paikka oli n. tunnin ajomatkan päässä kaupungista, eli sinne pitää mennä jollakin moottorisoidulla ajoneuvolla :-) Minä avasin juuri tilan Selecion -cavan, kippis!
    HMH

    VastaaPoista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...