22.2.2014

Hiihtoloman yhteenveto

Kotona ollaan taas! Olisin voinut hyvinkin jäädä vielä vaikka viikonlopun yli nauttimaan aurinkokeleistä ja hienoista rinteistä, mutta oli sitten ihan kiva tulla kotiinkin. Tässä vielä pari kuvaa [rinteistä] - ihan jo itsellekin muistoksi mahtavasta viikosta.

Tällä päähissillä lähdimme aina aamulla mäkeen (huom! ei jonoja!). Taustalla näkyy vain kylään tuova rinne, varsinainen laskettelualue on tuolla huippujen takana. Hotellimme oli ihan vieressä, mikä teki aamuista ihanan stressittömät (ei siis skibusseille kävelyä ja aikatalujen kyttäämistä).

Meillä oli pari oikein aurinkoisen ihanaa päivää.

Tämä on itselleni tärkeä kuva, sillä laskin edellisenä päivänä tuolta keskeltä alas syvässä lumessa - mieletön kokemus!
Tästä se offarireitti lähti: ensin piti kiivetä tuonne kivien väliin, se oli yksi rankimpia osuuksia, koska olimme lähes 3000 metrissä.

Ei mikään turha varoitus: jäätiköllä on jäärailoja, ja niihin voi ihan aikuisten oikeasti pudota, jos laskee hoidettujen rinteiden ulkopuolella. 

Ihan aina ei ollut yhtä hyvä näkyvyys - ja silloin pitikin komentaa lapsia laskemaan letkassa meidän aikuisten välissä, jottei kukaan olisi laskenut harhaan joko väärää reittiä tai pahimmassa tapauksessa rinteen ulkopuolelle.
Alueella oli erilaisten hissien lisäksi parikin junaa, joilla pääsi nopeasti korkealle. Tämä on Val d'Iseren puolella, missä tuli laskettua paljon.
Tämän tyypin kanssa otettiin tiukkaa skabaa - vielä olin nopeampi, mutten pitkään... Ensi vuodeksi täytyy hankkia uuden kypärän lisäksi selkäpanssari, sillä sekä offarit että street parkit (temppuradat) kiinnostavat jo vähän liikakin.
Olimme lomalla ystäväperheemme kanssa, mutta heistä en nyt laita kuvia ilman lupaa. He kuitenkin tekivät viikosta vielä hauskemman ja sujuvamman, kuin jo olisimme olleet ihan vain perheen kesken. Minun on tietenkin helppo hehkuttaa, miten hienoa on viettää viikko parhaan kaverini kanssa, mutta lapsemme tulevat myös aivan erinomaisesti juttuun, miehistä puhumattakaan. Oli myös kätevää hajaantua välillä laskemaan vähän eri reittejä - ja istuimmepa eräänä aurinkopäivänä naisvoimin "vähän" pidemmän lounastauon hyvällä omatunnolla :-)

Hotellista en nyt tajunnut ottaa yhtään kuvia, mutta se oli varsin tyypillinen alppityylinen ja oikein mukava hotla. Parasta oli sijainti - tosin Tignesin kylä oli niin hienosti suunniteltu, että vähän pidemmällekin pääsi laskemaan ja jopa aamulla nousemaan hissillä kylän keskustaan.

Ei liene kysymystäkään siitä, ettemmekö lähtisi ensi vuonnakin uudestaan samalla porukalla reissuun. Itse voisin lähteä Tignesiin toistamiseen, mutta mies haluaisi vaihteeksi Itävaltaan. Meillä on siis vain hyviä vaihtoehtoja tarjolla, mutta voisimme kyllä varata loman jo vähän aikaisemmin, jotta valinnan varaa olisi enemmän - pitäisi siis varmaan järkätä 2015 loman suunnitteluiltama jo viimeistään kesällä.

Juteltiin myös lomalla siitä, mitä odotettavaa on nyt, kun hiihtoreissu on tehty. Meillä seuraava suurempi kohokohta on näillä näkymin veneen lasku vesille, mutta se tuskin tapahtuu ennen toukokuun loppua - jotakin pitäisi siis keksiä vielä tähän väliin...hmm...

Tämä viikonloppu sujuu nyt pyykinpesun ja muiden arkisten askareiden parissa; kaikki kassitkin odottavat vielä purkamattomina tuossa eteisen lattialla. Onneksi on myös uusi House of Cardsin kausi Netflixissä ja monta lempparisarjaa boksille tallennettuna, jottei mene ihan suorittamisen puolelle. Leppoisaa lauantaita teillekin!

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä - välillä tällaiselle korkeanpaikankammoiselle jopa vähän liian huikeita ;-)

      Poista
  2. Tervetuloa takaisin :)

    Ihan mielettömiä maisemia! Minä en ole ikinä kokeillut laskettelua (en osaa edes hiihtää), laudalla mennyt peri kertaa. Olisikohan tuolla jotain pulkkamäkiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä oli paljon pulkkailijoitakin (lähinnä sellaisia taaperoikäisiä) - mutta kyllä meilläkin oli hotellista pulkka lainassa, kun lähdimme vähän pidemmälle dinnerille.

      Poista
  3. Upeita maisemia ! Näitä katsellessa laskuvarvasta alkaa kutittaa - olen ollut tänä talvena suksilla nolla kertaa. =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassua, että mun laskuvarvasta kutittelee edelleen :-D Ja siis kamalaa, sun pitää nyt äkkiä suunnitella joku rinnereissu vielä kun ehtii!

      Poista
  4. Upeita kuvia ! Kiva, että lomanne sujui hyvin :)

    Rentoa viikonlopun jatkoa !

    VastaaPoista
  5. OOooooooooo! 8-O Ihanan näköistä! '
    Voi kunpa mekin jossain vaiheessa uskaltautuisimme lähteä kokeilemaan muutakin kuin näitä kotimaisia. Mutta kun 2/3 perheestä on vielä ihan aloittelijoita, niin pikkuisen kauhistuttaa vielä.

    Joko jalkasi on toipunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne vain, ei se sen kummempaa ole kuin Lapissa laskeminen! Kohteissakin on eroja, osa on tunnettu nimenomaan loivista ja helpommista vihreistä/ sinisistä rinteistä, joten siellä kyllä ainakin pärjää ihan aloittelijakin!

      Kiitos, jalka parani ihmeellisesti puolen päivän levolla, ja pääsin vikoiksi päiviksi laskemaan ihan 100%, vaikka pelkäsin paljon pahempaa. Mutta huomaa kyllä, ettei ikä tule yksin...

      Poista
  6. Upeita kuvia ja maisemia. Toivottavasti teillä oli ihana loma!
    Olisi kyllä kiva kokea alppimaisematkin joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli älyttömän onnistunut loma kaikinpuolin! Ja Alpit kannattaa tosiaan käydä ainakin kerran elämässään katsastamassa, oli sitten laskettelija tai ei - maisemat ovat henkeäsalpaavat (myös kesällä), ruoka on hyvää ja kaikenlaista tekemistä riittää. Sinne vain!

      Poista
  7. Kiitos reissuraportista, kylläpä kuullosti tutulta ;) Paaaaljon ihanan pehmeää uutta lunta ja sopivasti aurinkoa seassa, niistä on ihan paras loma tehty! Ja pakko röyhistää rintaani ylpeydestä, opetin meidän ekaluokkalaiset kaksoset laskemaan syvässä lumessa ja kunnostautuivat niin että ansaitsivat arvonimet Puuteri-Pirkot! Jes!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että Puuteri-Pirkot - varo vain, niin suhaavat hetken päästä ohi niin haipakkaa, ettet meinaa perässä pysyä (vaikka olisit kuinka hyvä laskija) :-D Mä jouduin jo antamaan kumpareikossa periksi, kun ne pienet sukset kääntyivät näköjään paljon sutjakammin kuin omani...

      Olen kyllä todella onnellinen siitä, että meillä on noita koko perheen yhteisiä harrastuksia, ja uskon, että muutaman vuoden päästä niistä vasta iloa onkin!

      Poista
    2. Just niin, ihanaa kun voi oikeasti harrastaa perheenä ilman että joku värjöttelee kentänlaidalla tms.Hiihto on muuten ainoita asioita, joita teini-neitimme suostuu meidän kanssamme vielä julkisella paikalla tekemään -hyvissä ravintoloissa käymisen lisäksi. Ja parhaalla hiihtoreissullahan nämä yhdistyvät, joten eikun uutta reissua varaamaan!

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...