4.2.2014

Matkavalmisteluja

Uudet arskat. Check.
Uusi kypärä. Check.
Sukset huollettu. Check.
Koiralle hoitopaikka. Check. 
Uusi tosi lyhyt tukka. Check.


Uutta lasketteluasua vielä kaipailisin, tai vähintään -housuja, sillä noi mun muutaman vuoden takaiset olivat kutistuneet kesäsäilössä! Aika huonolaatuiset! 

Valikoimaa on vain tosi nihkeästi, mikä kyllä johtuu etupäässä itsestäni, sillä mulle ei kelpaa juuri mikään ja Peakin hinnat taas saa mut kiristelemään hampaita... Olisin kiitollinen kaikista vinkeistä: haussa tyylikäs ja sporttinen brändi, jolla olisi sopivan armelias mitoitus :-)

Muuten ollaankin aika lailla valmiita ensi viikon (lähdemme siis torstaina) alppimatkaan, jota odotamme suurella innolla ja nyt jo ihan fiiliksissä! Laskimme kaksi edellistä hiihtolomaa Chamonix'ssa, mutta suuntaamme nyt ihan tuntemattomaan kylään nimeltä Tignes. Tiedämme siitä vain sen, että siellä pitäisi olla ihmisen hyvä olla ja lasketella. Hotellista pääsee suoraan rinteeseen ja toisesta ovesta suoraan kylään, ja kylässä on jopa jonkinmoinen kylpylä siltä varalta, että joku ilta olisi ylimääräistä polskutteluenergiaa (epäilen suuresti). 

Miten sitä voikin olla taas näin kovasti loman tarpeessa?! Ja onneksi olimme niin kaukaa viisaita, että varasimme matkan tänäkin vuonna, vaikka silloin syksyllä olikin aikamoinen härdelli ja kirpaisi vähän kukkarossakin. Nyt ei harmita enää yhtään :-)

Entäs te, mitäs te teette hiihtolomalla, jos sellaistä pääsette/ joudutte viettämään?

13 kommenttia:

  1. Nyt mä oon kyllä kateellinen. En ole kertaakaan käynyt tänä talvena rinteessä ja näillä näkymin seuraava yritys sijoittunee maalis-huhtikuun vaihteeseen. Mä olisin niin lasketteluloman tarpeessa.

    Minulla ei ole tänäkään vuonna hiihtolomaa. Sanon aivan samaa kuin viime vuonna, että ehkä sitten ensi vuonna...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän oli ihan pakko käydä vähän hakemassa tuntumaa täällä kotimaassa, jotta voisimme lähteä ulkomaille :-) Mulle kelpaisi kieltämättä ihan mikä tahansa loma, mutta kyllä laskettelu tuntuu nyt erityisen kiehtovalta. Ensi vuonna VAADIT sulle hiihtoloman, sehän on ihan ihmisen perusoikeus!

      Poista
  2. On se merkillistä, miten tämä kuiva huoneilma noihin vaatteisiin vaikuttaa;)
    Kuulostaa kyllä hienolta paikalta tuo teidän matkakohteenne - jos lasketella haluaa, niin voikos sitä enempää oikein toivoakaan?
    Itsellä on muutama päivä talvilomaa, mutta pidän ne vasta pääsiäisen tienoilla - kun ei enää hiihtolomalaisia ole perheessä, niin päätin siirtää vähän kauemmas. Ja kun pidin aika pitkän joululoman, niin ajattelin, että hyvin jaksaa. No, kyllä minä lomalle jäisin ihan justiinsa, jos se mahdollista olisi;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, ihan yllärinä tuli tuo kutistumishomma! Ja joo, toiveet ja odotukset on tosi korkealla ton loman suhteen - meillä on ollut aina niin hienoa, että alkaa olla vaikea pistää paremmaksi.

      Mäkin ajattelin joulun etelänloman jälkeen, että tällä pötkitään pitkälle ja kai sitä pakon edessä niin tekisikin, mutta kummasti sitä on ehtinyt jo rehkimään itsensä ihan väsyksiin.

      Poista
  3. Ihanalta kuulostaa talvilomasuunnitelmat! Oma talvilomani on vasta maaliskuun lopussa, kun lähden äiskän kanssa Berliiniin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliini on tosi kiva kaupunki, sitä jaksaa odottaakin!

      Poista
  4. Voi kuulostaa ihanalta talvilomasuunnitelmalta! Meillä toivottiin lomat maaliskuun loppuun, viimeisellä viikolla lähdemme sitten Prahaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole sinnekään kamalan pitkä aika - ja odotushan on osa matkaa, vai mitä?

      Poista
  5. Melkein samat suunnitelmat; lauantaina viikoksi Alpeille ja Ranskaan myöskin, mutta toiseen kylään. Val Thorens, täältä tullaan!

    Koko meidän 6 hlö pesue on niiiin innoissaan lähdössä, kaikki rakastavat intohimoisesti talvea ja lunta. Kummasti vain viime vuosina tuntuu olevan "in" vihata kaikkea talveen viittaavaakaan (...jatkuvat some/blogi-kommentit valkoisesta paskasta...) ettei reissua ja hiihtoa uskalla edes kaikille hehkuttaa?!?!

    Itse nautin täysillä siitä, että meillä on perheessä kouluikäisiä vielä ainakin 10 vuotta niin onpahan syy pitää hiihtoloma ajallaan ja lähteä mäkeen :)

    Hyvää reissua, nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Val Thorens ei ole mulle tuttu muuta kuin nimeltä, mutta mahtavaa on varmasti sielläkin - lucky us!

      Minäkin pidän lumesta ja sen sivuilmiöistä (mm. laskettelu ja puhdas koira ulkoilun jälkeen), enkä ymmärrä myöskään tuota ihmeellistä talven dissaamista. Et siis ole yksin!

      Samoin teille mitä hienointa laskettelumatkaa - tule kertomaan millaista siellä Val Thorensissa oli!

      Poista
  6. Oi Tignes. Se on ainakin rauhallisempi kuin Nix. Tai mikä mä oon mitään sanomaan yhden Tignes-päivän perusteella. Siitäkin on jo... no reilu 15 vuotta...

    Omat asuni ovat pääsääntöisesti Peak:a ja Kari Traa:ta. Norronasta tosiaan haaveilen, mutta se vasta meneekin jopa hampaiden kirskutteluksi... Tosin käytän osaa laskukamoista päivittäin koirien ulkoilutukseen.

    Me ollaan kerrankin Suomessa koko hiihtoloma ja mennään "yllätys" Rukalle. Ehkä se meidän hiihtomajahaave vihdoin alkaa konkretisoitumaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta tottakai sä olet käynyt siellä, ei ollenkaan yllättävää :-) Ja mä lähden Lappiin maaliskuussa (muistaakseni), tosin Leville.

      Löysin muuten uudet pöksyt jo tänään (Peakin, Intersportilta), joten nyt on hyvä lähteä matkaan! Hienoa matkaa teillekin!

      Poista
    2. Ööö.... Nuo vuodet tuli koluttua about kaikki Euroopan hiihtokeskukset. Almost skibumlife...Those were the days ja nyt mä oon vanha ja meen vaan Rukalle :D.

      Hyvä, kun asu alkaa olla jo koossa!

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...