3.11.2016

Sisustusstartti

Olen tuskaillut ja tännekin kirjoitellut olohuoneemme sisustushaasteista (esim. täällä), mutta ollut samalla täysin saamaton edistämään tilanteen ratkaisemista sekä näkemyksen* että ajan puutteen takia. Sain onneksi sen verran tässä taannoin itseäni niskasta kiinni, että varasin ajan Vepsäläisen sisustussuunnittelijalle, ja koko vyyhti lähti hienosti purkautumaan tapaamisemme myötä.

*ja näkemyserojen - miehelläni on aivan liikaa mielipiteitä sisustukseen liittyen!

Olin valmistautunut pohtimalla nykysisustuksen haasteita, ja varustaunut valokuvien ja pohjapiirrustuksen kera, ja niillä pääsikin hyvin alkuun. (toimitin kyllä vielä jälkikäteenkin usempia kuvia, niitä ei varmaan koskaan voi olla liikaa, jos suunnittelija ei pääse itse käymään kohteessa)

Ensin pääsin tilittämään kaikkia mahdollisia sisustuksellisia ja niistä seuraavia sosiaalisia ongelmiamme suunnittelijan kuunnellessa kärsivällisesti sekavaa monimuotoista briefiäni, jonka kulmakivinä oli nämä kaksi toivetta:
  1. koko perheen, tai ainakin molempien vanhempien pitäisi päästä oikaisemaan makuuasentoon sarjamaratonin ajaksi, eli tuntikausiksi  (nyt tappelemme kilpailemme sohvapaikasta alituiseen)
  2. vieraille pitäisi olla enemmän istumapaikkoja (nyt ruokapöydän seiskatuoleihin jumittuu aina joku luuseri, yleensä minä, koko illaksi)
Lisäksi sanelin erilaisia käytännön reunaehtoja:
  • näkymää kohti olohuonetta (eli käytännössä keskilattiaa) ei voi tukkia liian massiviisilla huonekaluilla ja sama pätee kulkuun kohti takkahuonetta
  • koko alakerta on käytännössä yhtenäistä tilaa, joten sävy- ja tyylimaailman pitää olla riittävän yhtenäinen
  • valkoinen koiramme, josta lähtee karvaa saman verran kuin kaikista edellisistä koiristani yhteensä, sanelee värimaailman melko vaaleaksi
  • säilytettäviä huonekaluja oli muutama: takkahuoneen perintösenkit ja Tynellin valaisimet, mielellään pitäisin myös olohuoneen nykyisen sohvan 
Kaivelin arkistoista kuvia olohuoneen nykytilasta; kuvakulma on aika kamala, mutta tästä hahmottaa sen, miten takkahuone on suoraan yhteydessä olkkariin (eli se jää kuvassa vasemmalle). Lisäksi alakulmasta pilkottaa kivasti ruokapyöydän tuoli, eli kuva on napattu pöydän takaa: erkkeri jatkuu kuvasta oikealle.


Ruokatila näyttää tältä, siihen olen ihan tyytyväinen:


Tämä oli siis lähtökohta. Eihän tuo olohuone minun silmääni mitenkaan täysin epäkelpo ole, mutta kun nuo kaksi arjen haastetta (löhöily- ja istumatilan puute) alkoivat tarpeeksi ärsyttämään, oli todellakin korkea aika tehdä asialle jotakin! Olin suorastaan helpottunut, kun sain kaataa tämän problematiikan ratkaisun ammattilaisen hoidettavaksi - enhän minä itse leikkaa hiuksianikaan :-D

Tämä oli siis projektin startti, ja palaan ratkaisuun seuraavassa postauksessa. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...