23.12.2015

Korealaisilta lainattua kauneusoppia

Aasialaisilla on paljon mielenkiintoisia kauneudenhoidon innovaatioita: mustapäälaastarit, blotting-paperit ja BB-voiteet ainakin nyt näin ulkomuistista lueteltuna. Aikoinaan Koreassa opiskellut ystäväni kertoi ihastelleensa paikallisten erittäin perusteellisia ja monivaiheisia ihonpuhdistus- ja hoitorituaaleja - ja onhan heillä valtavan kaunis ja tasainen iho!

Luin hoitovesistä ekan kerran jo jonkin aikaa sitten, mutta nyt vasta tuli hankittua sellainen täältä Thaimaasta. Brändi ja sarja, eli Vichyn Idealia ovatkin tuttua tavaraa - jos olisi ollut enemmän aikaa, olisin varmaan etsinyt jonkin paikallisen tai siis ainakin aasialaisen hoitoveden, mutta koska oli pakko toimia nopeasti (taksikuski ja kärsimätön perhe hoputtivat lasin takana), oli tämä helppo valinta.


Miten hoitovettä sitten oikein käytetään? Jotkut suosittelevat sitä seerumin sijaan kevyempänä vaihtoehtona, mutta yleisempi suositus näyttäisi olevan se, että tämä on vielä uusi vaihe heti ihonpuhdistuksen jälkeen (kts. uudestaan ekan kappaleen "perusteelliset ja monivaiheiset ihonpuhdistus- ja hoitorituaalit").

Minulla on käytössä Idealia-sarjan seerumi, ja se on paksumpi ja paljon voidemaisempi kuin tämä tuote, joka on ennemminkin kuin todella juoksevaa geeliä - tai seerumia...mutta ei kuitenkaan tuntuisi oikealta levittää sitä vanulapulla iholle, vaan kaadan pienen määrän (viisisenttisen kolikon verran) kämmenelle, ja levitän siitä sormin kasvoille.

Elän täällä nyt tietysti aivan poikkeuksellisissa ilmasto-olosuhteissa, koska ilma on kosteaa ja kuumaa - ja koska tärkein ihotuotteeni on Vichyn 50 SPF aurinkovoide :-) Sen alle hoitovesi on kuitenkin sopinut tosi hyvin, ja samoin olen turvautunut siihen iltapäiväsuihkun jälkeen ennen happy hour- ja päivälliskuvioita. Muutoin en ole meikkeihin juurikaan koskenut; ripsenpidennyksistä on ollut suuri ilo ja nekin ovat kestäneet näissä olosuhteissa yllättävän hyvin (naamaan tullut pallo vesipoolon tuoksinassa taisi tosin kiskaista pari räpsyä siltä seisomalta...).

Hyvin minimillä siis mennään, ja hoitovesikin pääsee tositestiin vasta Suomessa, jolloin nähdään, lunastaako se paikkansa vakkarituotteena, vai jääkö joidenkin muiden tuotteiden kanssa peilikaappiin pölyttymään...

Kauneusreportterinne päättää kirjoituksensa tähän, over and out.

2 kommenttia:

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...