27.12.2016

Uudistettu olkkari uudelle vuodelle!

No nyt, kerrankin minulla oli mielestäni hyvä syy ja oikeutus käyttää otsikossa huutomerkkiä, sillä kyseessä on meidän perheen mittakaavasssa varsin monumentaalinen saavutus: olkkariin on saatu uusi järjestys ja uudet huonekalut! Hahaa!

Jos joku haluaa virkistää muistiaan, vanhaa settiä löytyy täältä. Uusi näyttää tältä:


Muutos toteutettiin siis Vepsäläisen sisustusuunnittelija Sanna Pänkäläisen avustuksella (koti-hakusanalla löytyy lisää aikaisempia blogipostuaksia aiheesta), ja toivoin olkkariin ennen kaikkea  enemmän istuma- ja löhöilypaikkoja (koska nyt, kun poika on jo 13, meillä katsotaan paljon etenkin sarjoja koko perheen voimin).  Vanhan sohvan ja nojatuolin tilalle tuli sohva+divaani -combo (Adean C-sarjaa), joka toimii mielestäni erinomaisesti - testausta on takana jo melkein viikon verran, eikä reklamaatioita ole kuulunut.


Tässä kuvassa näette silmäteräni, Fritz Hansenin PK22-tuolit, joista olin haaveillut tosi pitkään. Alkuperäisessä ehdotuksessa tuoleja oli vain yksi, ja yhden kävin ensin ostamassakin, mutta sitten tajusin, että koska tämä malli on Fritz Hansenin 60-vuotisjuhlamalli, en kovin helpolla saa samanlaista toista ostettua enää myöhemmin, jos vaikka joskus muutamme isompaan taloon - jos muutamme, on siinä ehdottomasti suurempi ja väljempi olohuone kuin tässä! Pinterestin lähes kaikissa kuvissa nämä tuolit esiintyvät nimenomaan parittain, joten tämä tuntui suorastaan fiksulta vedolta.

Sohvapöytä on Swedesen Breeze-malli; arvoimme valkoisen ja mustan välillä, mutta nyt tuntuu siltä, että valkoinen istuu tuohon ihan hyvin. Toisaalta musta toisi nurkassa seisovan Tynellin valaisimen paremmin esiin, joten siinäkin olisi puolensa... kumman sinä valitsisit? (Vielä voi nimittäin vaihtaa)


Vanha sohva siirtyi takkahuoneeseen, se pilkottaa kuvassa kuusen takana. Takkahuoneen entinen sohva lähti kuljetusfirman mukana kaatopaikalle: se oli vanha ja rikkinäinen,  enkä kehdannut antaa sitä edes ilmaiseksi eteenpäin. Vanha nojatuoli (sekin muuten Adean) on tällä hetkellä vähän hassussa paikassa yläkerran aulassa; en ole vielä päättänyt, pidänkö vain myynkö sen (mietin taas sitä mahdollista muuttoa: jos neliömme tuplaantuvat, löytyy yhdelle nojatuolille helposti sopiva nurkka).

Kuten näkyy, kodissamme on vielä joulu - mutta kunhan saamme kuusen ja koristeet pois, täytyy tosissaan pohtia, millä saisin vähän lisää särmää nyt vähän pliisuun yleisilmeeseen. Olisiko tummansininen  hyvä tehosteväri? Entä minkälainen matto tuohon sopisi?


Pientä tuunausta on siis vielä luvassa, mutta isot linjat ja valinnat on nyt tehty! Jee! Ihan - tai itse asiassa läheskään - kaikkia Sannan tekemiä ehdotuksia emme toteuttaneet, mutta oli silti tosi kiva saada kattava pläni, josta pääsimme valitsemaan ne meille tärkeimmät ja sopivimmat jutut. Omin neuvoin en olisi koskaan tajunnut esimerkiksi tuota divaania, joten suosittelen lämpimästi ammattilaisen puoleen kääntymistä vähänkään suuremman muutosprojektin kanssa - itse ainakin olen jo päättänyt toimia niin jatkossakin, sillä eihän tämä varmaan tähän jää :-D

10 kommenttia:

 1. Kivalta ja tyylikkäältä näyttää - ja löhöpaikkoja on aina hyvä olla olemassa;)
  Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :-) Hyvää loppuvuotta - ja jo tuota uuttakin - myös sinulle!

   Poista
 2. Oikein kivalta näyttää ! Itse olisin varmaan valinnut mustan pöydän ( mulla nyt musta kausi myös sisustuksessa ), mutta valkoinen on varmasti ajattomampi. Ammattilaisista on kyllä apua :)

  Kivaa loppuvuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Sara!

   Ja joo, on kyllä harvinaisen vaikea päätös miettiä kumpi pöydän väri olisi parempi...

   Poista
 3. Hei,

  Mietin tuota pöydän väriä, mutta musta pomppaisi voimakkaasti esille muusta sisustuksesta. Hiilenharmaa/hiilen musta matto antaisi särmää ja sitoisi lampun muuhun sisustukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Me päädyimme tuoho valkoiseen pöytään, vaikka olisihan se mustakin varmaan ollut kiva...

   Ja olen NIIN samaa mieltä siitä, että tummanharmaa matto sopisi hienosti: meidän valkoisesta koirasta lähtee vain valitettavasti niin paljon karvaa, että maton on pakko olla vaalea (sitä pitäisi imuroida päivittäin, minkä tiedän olevan mahdoton tavoite).

   Poista
 4. Kivalta näyttää! Mites olisi Saanan& Ollin "koko iäksi" -matto t ai saman tyylinen vaalea, jossa tummaa kuviointia? Se sitoisi lampun ja kuviointi toisi särmää. Pöydän värinä kävisi kumpi vaan.
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - hyvä idea (olen tutkaillut Beni Ourain-mattoja, mutta tuohan menee samaan kategoriaan tyylillisesti)! Täytyykin tsekata, minkä kokoisina niitä saa, sillä haluaisin nykyistä suuremman maton sitomaan koko setin yhteen.

   Poista
 5. Moikka! Kiva kuulla, että olit tyytyväinen huonekaluvalintoihin! :) Hyvältä näyttää! Itsekin vaihtaisin vielä tuon maton, vaikka johonkin musta-valkoiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, matto pitää vielä miettiä uusiksi! Mutta sen kanssa on nyt aikaa pohtia, joku napakymppi tulee toivottavasti vastaan kevään aikana :-)

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...