16.6.2013

Aletilaus Jaegerilta ja viikonlopun veneilyjä

Tilasin juuri Jaegerin alesta kaksi vaatekappaletta, joista toista tulen käyttämään varmaan aika paljonkin ja toista vain erittäin harvakseltaan:

Mallilla on myös aivan
mielettömän upeat hiukset,
mutta mun pisamaiseen kuontaloon
iso NO-NO :-( 
Tämä on se jakku, jonka jo kerran tilasin, mutta joka oli liian suuri. Nyt se tulee S-kokoisena, ja pidän sormet ristissä, että se olisi oikean kokoinen, koska se on edelleen mielestäni erittäin viehättävä! Tälle povaan siis aktiivista käyttöä viileinä kesäiltoina takin ominaisuudessa ja syksyllä toimistokäytössä hameen (upea tuo kuvan yhdistelmä, vai mitä?!) tai farkkujen kaverina.
Tämä mekko taas on ihan uusi löytö, mutta mielestäni niin äärettömän elegantti, että sille tulee varmasti käyttöä - ja malli on (nyt vallitsevasta pitsibuumista huolimatta) niin ajaton, etten varmaan vielä parin vuoden päästä tunne olevani ihan passée, jos puen sen päälleni.

Toivotaan, että koko natsaa, sillä tuon pitäisi istua kuin hansikas, ei yhtään liian tiukasti, muttei siinä kyllä saisi olla yhtään ylimääräistäkään...

Ja taas on uusi paketti, jota odottaa sen vielä matkalla olevan Cosin tilauksen lisäksi. Jaeger toimittaa DHL:n kautta, joten ei tarvitse suunnitella uutta Matkahuolto-pysähdystä ensi viikon kalenteriin :-)

**
Sitten siihen veneilyhommaan, johon olemme hakeneet viikonlopun aikana tuntumaa niin auringonpaisteessa kuin rankkasateessakin. Ihan raakileita emme merillä ole, sillä meillähän on saari, jossa vietämme joka kesä aikaa ja suhailemme saaristoa ees' taas; lisäksi mieheni on käynyt laivaston. Paljon on silti vielä opittavaa, ja etenkin siitä, miten noinkin isoa venettä käsitellään; suoraan ajaminen merkittyä väylää pitkin on se helppo osuus, mutta sitten se pitäisi osata myös taiteilla erilaisiin pieniin laituripaikkoihin etu- ja takaperin, mikä ei sitten olekaan ihan niin helppo rasti. Koska mies on ratin/ruorin takana, minä hoidan köysipuolen - ja huomasin heti tänään, että ykköshankintani ei suinkaan ole se ankkurikuvioinen t-paita (à la Malene Birger), vaan veneilyhanskat, joilla saan nailonköydestäkin kunnon otteen polttamatta kämmeniäni puhki.

Ja vaikka merimerkit ovat jo tuttu juttu, ei varmaan olisi pahitteeksi käydä jonkinlaista saaristo- tai rannikkolaivurikurssia (mitä eroa niillä muuten on?!), jottei jäisi mitään isoja aukkoja oppeihin. Taidan joutua talvella koulun penkille!

Hauskaa hommaa se veneily kuitenkin on, ja törmäsimme jopa tuttuihin heti ekassa pysähdyspaikassa, mikä oli mukava sattuma. Poikakin tuntuu olevan - toistaiseksi - varsin innostunut, ja auttoi hienosti rantautumisessa ja lähdöissä. Veneessä on onneksi makuupaikka kaverillekin, joten hän voi kutsua lyhyemmille reissuille kaveriseuraa mukaan. Toivotaan, että innostus kestää mahdollisimman pitkään - ja täytyy yrittää keksiä kaikkea pientä kivaa erityisesti satamiin (hyviä vinkkejä otetaan vastaan!); nyt on jo ainakin sovittu, että tennismailat pakataan mukaan, jotta isä ja poika pääsevät treenaamaan kesälläkin.

Tämä kovin aktiivinen viikonloppu huipentui tunti sitten päättyneeseen Lana del Reyn konserttiin. Lana oli kyllä ihana ja eteerisen kaunis, mutta musiikki ei jättänyt lähtemätöntä vaikutusta (myönnän kyllä, etten tiennyt etukäteen kuin muutaman kappaleen, joten se vaikutti varmasti asiaan).  Eturivin teiniyleisö lopettaisi välittömästi blogini seuraamisen tai harkitsisi autoni kivittämistä, jos näkisi tuon edellisen lauseen, sillä tosifanien hysteria oli jotakin aivan uskomatona - en ole varmaan koskaan kuullut vastavaa kirkumista (ja ei, en ollut Justin Bieberin konsertissa, joten en pysty vertaamaan) joka kerta kun Lana astui askeleen kohti katsomoa tai vilkutti faneilleen. Ja ymmärrän hyvin, miksi sekä H&M että Mulberry ovat halunneet tehdä yhteistyötä Lanan kanssa, sillä hän oli kaupallisesti varsin täydellisen oloinen paketti. Ja ihan herttaisen oloinen ;-)

Nyt täytyy nopsaan laittautua unten maille, sillä tiedän jo nyt, että aamulla V Ä S Y T T Ä Ä... Hyvää yötä ja mukavaa uutta viikkoa teille!

10 kommenttia:

 1. Todella kaunis tuo pitsinen pikkumusta, toivotaan että koko oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormet kyynärpäitä myöten ristissä :-)

   Poista
 2. Onko teillä uusi vene? Heti kun selkänsä kääntää:)

  Saaristolaivurikurssi on se perustaso, sen jälkeen voi käydä rannikkolaivurikurssin. Avomerilaivurikurssi on sitten vähän vaativampi, itse en ole saanut aikaiseksi sitä tutkintoa hankkia. Ja junnuillekin on omia kursseja, niitä kannattaa bongailla syksyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vene oli kieltämättä aika nopea juttu - muutaman vuoden verkkaisen harkinnan jälkeen, siis.

   Saaristolaivurikurssi on siis aloituspisteeni, kiitos opastuksesta. Kyselen sulta varmaan kaikkea muutakin tulevaisuudessa - tai sitten nähdään jossakin satamassa, kun olen juuri molskahtanut veteen tai pakittanut veneen päin laituria/toista venettä/bensistä. Minkälaisella paatilla te liikutte?

   Poista
 3. Oletpa tehnyt kauniita ostoksia, etenkin tuo pikkumusta on kerrassaan hurmaava.Täällä pidetään sormet ristissä, että olisivat sopivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ekstra henkinen tuki on varmasti tarpeen!

   Poista
 4. Oih, onpa kaunis tuo pitsimekko. Toivottavasti saapuu heti oikea koko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kohta nähdään onko mekossa mun nimi niskalapussa :-)

   Poista
 5. Apua, tuo pitsimekko on mun unelmien mekko! Ja hitsi, ei kokoja jäljellä.. Vinkkaa pliis mulle jos tuo ei sovi sulle, ja vois olla mun kokoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lupaan vinkata! Niitä voi myös tulla vielä palautuksina Jaegerin nettikauppaankin - niin kävi sen himoitsemani Malene Birgerin hameenkin kanssa (tilasin tänään).

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...