23.6.2013

Vieläkin keinuttaa ja maakravun valmistautumista veneilyyn

Heippa kaikki, toivottavasti teidän juhannuksenne on ollut...
mukava
rentouttava
vauhdikas
aurinkoinen
hauska

Kuten edellisestä postauksesta näkyi, me uskaltauduimme vähän pidemmälle saaristokierrokselle, ja nyt on ensimmäinen veneessä yövytty viikonloppureissu takana, huh! Kaikenlaista jännitystä siihen sisältyy, kuten navigointi, rantautumiset ja lähdöt (niistä selvittiin yllättävän hienosti, vaikka aattoiltana oli aika kova tuuli), kokkaaminen megapienessä tilassa, koiran kanssa säätäminen (olisi niin kovin innokas tekemään tuttavuutta ihan kaikkien kanssa...) ja etenkin keinuvassa veneeessä nukkuminen :-) Vieläkin tosiaan keinuttaa.

Suurin veneessä elämiseen liittyvä haaste on säilytystilojen niukkuus, mistä johtuen jokainen veneeseen vietävä tavara täytyy miettiä aika tarkkaan: missä sitä säilytetään, onko se tarpeeksi monikäyttöinen ja helposti pestävä. Kristalliset samppanjalasit eivät täyttäneet käytännöllisen keittiötuotteen kriteerejä ollenkaan, ja roudasin ne jo takaisin kotiin. Haussa olisi kokoontaittuva leikkuulauta ja missä ihmeessä pitäisi säilyttää veitsiä, kun hytistä (vai kajuutasta? sieltä alhaalta kuitenkin!) ei löydy ainuttakaan vetolaatikkoa?!

Kävin tänään Stockalla tekemässä pari varsin pakollista hankintaa viikon päästä alkavaa pidempää reissuamme silmällä pitäen:

Peakin shortsit kantisalesta, Roxyn laituriuskottavat varvastossut kesäalesta.

Tapiolan Stockan alessa oli muuten vaikka miten paljon kaikkea hyvää vielä jäljellä, mm. Tiger of Swedenin, Furlan ja Longhcampin tosi hienoja nahkalaukkuja, Peakin urheiluvaatteita ja tosi nätti Peakin tummansininen parka; en edes käynyt naisteosastolla, koska pelkään että itsehillintäni olisi pettänyt täysin, eikä nyt ole varaa sellaiseen (kun pitää hankkia veneeseen kaiken maailman köysiä ja ankkureita, huoh!). Kannattaa siis käydä ja jos suinkin ehdin, ajattelin poiketa vielä siinä vaiheessa, kun alen loppurysäys alkaa - jätin pari hankintaa vielä odottelemaan :-)
Jännä juttu, että vaikka mulla on kaapit täynnä erilaisia purnukoita ja putiloita, en löytänyt yhtäkään päivävoidetta tai silmänympärysvoidetta, joissa olisi SPF mukana. Onneksi Stockalta löytyi, tosin tuo Cliniquen silmänympärysvoide oli ihan ainoa vaihtoehto.

Nämähän eivät tietenkään anna riittävää suojaa aurinkoisella kelillä, mutta huomasin lauantaina, että vaikka oli pilvistä ja sumuista, oli pisamien määrä kasvoillani taas kasvanut (miten se on enää mahdollistakaan?!)... Kaikissa BB- ja CC-voiteissa olisi ollut SPF, mutta vierastan ajatusta siitä, että käytän retkiolosuhteissa (hahaaa, veneessä on vessa, jossa on lämmin juokseva vesi) meikkituotteita - jos nyt kuitenkin joskus jää iltapesu väliin, on BB:t sitten pitkin ihan uutta ja vartavasten veneeseen ostettua tyynyliinaa, yäk!

Tämän kuvan taustalla pilkottaa myös uusi Esprit'n bikini, joka oli ihan pakko hankkia, vaikka noin lähtökohtaisesti meitsi bikineissä ei ole sellainen koko kansan näky. Vaan pakko on jossakin asussa uida, ja kokopuku on niin tukahduttavan kuuma. Samaan hengenvetoon totean kuitenkin, että olen laihtunut nyt muutaman kilon, vaikka edelleenkään en laihduta :-) Siitä appsista on ollut tosi suuri apu: hahmotan paljon paremmin, miten paljon ja usein voin syödä - ja mitä kannattaa jättää väliin ainakin lähes joka kerta (jäätelö, suklaakonvehdit, keksit, intialainen/nepalilainen ruoka noin kategorisesti). Sitten kun herkuttelee, niin tekee sitten senkin tietoisesti, eikä vain napsi nälkäänsä kaikkea kaapista löytyvää, kuten minulla oli tapana tehdä.

Kohta tiedostavasta syömisestä tulee paljon haasteellisempaa, kun syömme lomalla koko perhe samaa ruokaa - ja tosi paljon ravintoloissa... En jaksa ottaa asiasta sen suurempaa stressiä, vaan palaan sitten taas syksyllä ruotuun uudella innolla, jos tarve vaatii - minusta löytyy niin paljon nautiskelijaa, että kovin kurinalaista elämää en tule koskaan viettämään, vaikka olisikin muutama kilo ylimääräistä painolastia!

Ja nyt alankin laittamaan ruokaa, jotta hiljentäisin kurnivan vatsani hetkeksi. Aurinkoista sunnuntaipäivää kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tuosta laihduttamisesta, samassa veneessä sun kanssa olen :) Sain keväällä tippumaan 5 kiloa, mutta siinä se on ollut sen 2 kuukautta. Ei yhtään enempää, onneksi ei sentään ole takas tullut. Mutta onko se niin vaarallista, jos ei ole juuri mallimittainen? Sitä paitsi, nythän on todettu, että pieni ylipaino ei ole pahasta. Ei mulla sitä ole, niinkuin ei sullakaan, joten nou hätä ja nautitaan kesästä. Syksyllä sitten jatkoa, eiks niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just katselin sun farkkukuvaa, ei todellakaan ole ongelmaa (kummallakaan meistä)! Enemmän onkin varmaan kyse siitä, minkälaisissa mitoissa sitä itse tuntee olonsa kotoisaksi. Mun elämä ei todellakaan kaadu pariin kiloon, kunhan ei nyt kuitenkaan enempää tulisi painolastia...

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...