27.10.2013

Männäviikon asua vielä ja heppa-asiaa

Tässäkin asukuva viime viikolta, vähän siistimpi ja uskottavampi ainakin ammatillisesti kuin perjantain #epicfail. Josta en enää tämän jälkeen puhu koskaan, lupaan sen. I'm over it.

Mulla on ristiriitainen suhde Esprit-brändiin, huomaan sen taas: sekä tuo toppi että housut ovat nimittäin Esprit'n, ja tykkään niistä kovasti. Ja selvästi löydän merkilta minulle sopivia (sekä tyylillisesti että istuvuudeltaan) vaatteita, kun niitä kerran olen ostanut. Silti brändistä puuttuu se joku je ne sais quoi, sillä se ole mielestäni yhtään houkutteleva tai hot. Jos menen Esprit'n liikkeeseen, on se yleensä sellainen hätävara, kun mistään muualta ei ole löytynyt mitään ja on vähän pakko vielä etsiä; nettikauppaa en koskaan selaile ihan huvin vuoksi (asukuvatkin ovat niin boring), enkä todellakaan koe mitään riemua siitä, että saan kantaa kotiin jotakin juuri Esprit-merkkisessä punaisessa muovikassissa...

Plussapuolella taas erittäin kohtuullinen hintataso sekä laaja mallisto työssäkäyvälle ihmiselle suunniteltuja helppoja vaatteita. Vähän tylsiä vain.
Joo, on mullakin ongelmat!

***
Tämä viikonloppu on ollut täynnä kaikenlaista mukavaa tekemistä: eilen olimme miehen kanssa syömässä sushia Ainoan uudessa Sumossa (eleettömän tylsä paikka, kohtuuhyvät sushit) ja sen jälkeen PMMP:n Viimeisellä keikalla (no, teknisesti tokavika) Helsingin jäähallissa. Oli huikean energinen ja näyttävä setti; Paula ja Mira eivät todellakaan säästelleet yhtään missään, ja lopettivat erinomaisen kunniakkaasti ja näyttävästi uskomattoman hienon yhteisen uransa! Jännä nähdä, mitä PMMP:n tilalle tulee, ts. minkälaisia projekteja mimmit (tai muijat, kuten he itse toisiaan kehuivat) kehittelevät - niin luovat tyypit eivät takuulla ainakaan lopeta musahommia kuin seinään, sanokaa mun sanoneen!

Tänään olin sitten ihan eri hommissa haastamassa itseäni, nimittäin istuntakurssilla ratsastuskoulu Equstomissa Nurmijärvellä. Olen kuullut tallista aikaisemminkin paljon hyvää, enkä suotta. Meillä oli ensin Sanna Siekkisen pitämä 1,5 h luento anatomiasta/ fysiologiasta ja erityisesti istuntaan vaikuttavista seikoista, minkä jälkeen meille jaettiin hevoset ja pääsimme kokeilemaan opittua ihan livenä.

Keskityimme ihan muutamaan perusasiaan (mm. rennot jalat, lonkan avaaminen käännöksessä), mutta että osasikin olla vaikeaa! Olimme kaikki varsin kokeneita ratsastajia -mikä tarkoittaa myös sitä, että kaikki pahat tavat ja virheasennot ovat myös ehtineet juurtumaan tosi syvälle :-( Olen kyllä tiennyt istuvani toispuoleisesti, mutta tänään se konkretisoitui ikävän hyvin: superhevoseni nimittäin kääntyi voltille ihan pelkästään lonkkaa avaamalla/ koukistamalla, mutta vain toiseen suntaan. Toiseen suuntaan vain jäkitin ja kiristin, mikä huononsi heti koko istunnan ja hepparaukka oli aivan kuutamolla siitä, mitä siltä pyydettin. Tunnin harjoittelemisen jälkeen olin edistynyt asiassa piirun verran, mutta täytyy yrittää pitää istunta ihan erityisessä fokuksessa vakkaritunneillakin, jotta hyvät opit eivät unohtuisi, vaan päinvastoin pystyisin tietoisesti vaikuttamaan siihen ja ehkä muuttamaankin edes joitakin pieniä asioita niin, että niistä tulisi luontaisia, uusia liikeratoja ja asentoja. Ja olisi myös kiva päästä tehostetunnille Equstomiin vielä toistamiseen; talli oli kiva, hevoset hienoja (joskin osa aika vaativan oloisia ratsastettavia, koska olivat niin herkkiä istunnalle tai ratsastajan jännittämiselle) ja opettaja oikein miellyttävä ja tehokas erilaisten mielikuvaharjoitteidensa kanssa.

Tallilla on myös ratsastussimulaattori, ja senkin kokeilu houkuttelisi, sillä siinä pääse ikään kuin laboratorio-olosuhteissa kartoittamaan oman istuntansa toimivat ja kehitystä vaativat osa-alueet, sekä opettelemaan uusia liikeratoja täysin vakaissa olosuhteissa (mekaaninen hevonen ei pillastu, hidastele tai riko rytmiään, vaan paahtaa vakaasti eteenpäin, kunnes toisin ohjataan). Kun miettii, miten "helposti" sitä hassaa satasen vaikka mihin höttöön, ei hinta tunnukaan niin pahalta suhteessa siihen, mitä siitä (toivottavasti) saa irti!

7 kommenttia:

 1. Espritin isoksi plussaksi on sanottava se, että sieltä löytyy tälläiselle pitkäkoipiselle ihmiselle housuja, joten jonkin verran ostan Espritiltä vaatteita.

  Mun istunta on kanssa ihan toispuoleista. Erityisen hyvin huomaan sen pohkeenväistössä vasemmalle. Oikealle on helpompi. Toisaalta se ei ole ongelma nyt, kun edelleenkään en saa itseäni patistettua hevosen selkään. Taitaa se kaatuminen viime syksynä kuitenkin kaivella takaraivossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaikki on helpompaa toiseen suuntaan: laukat, taivutukset, väistöt, you name it. Tiesin kyllä olevani toispuoleinen, mutta että noin selvästi!

   Sun pitäisi nyt ehdottomasti päästä ratsastamaan jollakin superluotettavalla hevosella, ettei pelko pääse pahemmaksi! Kaatumiset ja kieltäytymiset jäävät helposti kummittelemaan mieleen, ja kasvavatkin siellä vielä alkuperäistä isommiksi möröiksi...

   Poista
 2. Hei,

  Kysyisin muutamaa asiaa Akseli-kirppiksestä, tosi ystävällistä jos saisin vastauksia:)
  Onko tarpeellista käydä siistimässä pöytää joka päivä?
  hävisikö paljon tavaraa?
  Minkä kokoiset on hylly ja rekki, mahtuuko niihin mitään?
  Luuletko että poikien 150cm vaatteet menevät kaupaksi?
  Entä pienet naisten vaatteet? mm. espritin hätäratkaisuja:D
  Riittääkö viikko myyntiajaksi jos kamaa on monta ikeapussilista? toki menekki vaikuttanee asiaan:)

  Sori kauhea kysymystulva en siis itse ole koskaan käynyt paikan päällä mutta yläkerran aula pursuaa pusseja eli jotain on tehtävä ja PIAN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa vain!
   Tässä muutama vastaus, lisäilkää muutkin, jos jätin jotakin oleellista pois tai olette ihan eri mieltä:
   - ihan joka päivä ei tarvitse käydä siistimässä pöytää, mutta joka toinen päivä kuitenkin (miten jengi onkin niin välinpitämätöntä muiden omaisuutta kohtaan?!)
   - hävikkiä on jonkun verran: en itse laskenut tuotteiden määrää, mikä olisi varmaan ainoa tapa saada selville todellinen hävikki, mutta ihan mutuna olisi pitänyt saada enemmän rahaa kuin mitä loppujen lopuksi mulle tilitettiin
   - hylly ja rekki ovat ehkä n. metrin kumpikin, eli kyllä niihin mahtuu...itse taisin viedä kolme ikea-kassillista vaatteita, yhden kenkiä/ saappaita ja sitten vielä kirjoja ja lehtiä pari pientä kangaskassillista
   - kaikki hyväkuntoinen menee varmasti kaupan, jos hinnat on kohdallaan (eli tarpeeksi halpaa)
   - Espritin hätäratkaisuja suorastaan jonotetaan :-D Kandee laittaa joku lappu hyllyn reunaan, jossa kerrotaan, mitä kokoja sulla on tarjolla (en ole itse muistanut koskaan tehdä niin, mutta luulisi siitä olevan ohikulkijoille hyötyä)
   - mulla on aikaisemmin ollut pöytä kaksi viikkoa, mutta vuokrat ovat nousseet niin törkeän korkeiksi, etten ole raaskinut enää ottaa kuin viikon - enkä ole myöskään ollut varma, että saisin sitten tarpeeksi kamaa haalittua kasaan kahta viikkoa varten...

   Hyvää myyntionnea, ja tule vinkkaamaan, kun menet, jotta voin tulla nappaamaan parhaat 150 cm poikien vaatteet päältä pois :-)

   Poista
  2. Mahtavaa! kiitos!:)

   Poista
 3. Minulle taas Esprit on se, josta lähden melkein ensimmäisenä etsimään! Sopiva hjinta, istuva laatu, löydän hyvin usein, Sopivia tulee hyvin vastaan ja vaikka nyt en varsinaisesti koe suurempaa riemua kassista (harvemmin muistakaan elleivät ne sisällä laukkuja!) niin mielelläni sieltä perus vaatteita kotiutan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kotiutan vaatteita mielelläni ihan mistä vain, ei siinä mitään, mutta silti joku hohto tuosta Espritistä puuttuu. Tai sanotaan niin päin, että jos saisivat lisää hohtoa brändiin, voisin (tyhmänä kuluttajana ja mainonnan uhrina ) maksaakin vielä vähän lisää :-)

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...