29.8.2014

Normcore - I can do this!

Normcore tuntuu nyt olevan tyylisuuntausten kuumin peruna, koska se on niin [näennäisen] helppo toteuttaa: pukeudu kuin Pomarkussa pukeutuva äitisi pukeutuisi lähtiessään torstai-iltana Alepaan ruokaostoksille. Tai Lapuan lauantaitorille. Ei liikaa yritystä, ei näkyviä brändejä, tyköistuvia tai erityisen huomiotaherättäviä vaatteita, vaan päinvastoin simppeliä, sleekiä, huomaamatonta ja hillittyä. Steve Jobs oli normcoren ruumiillistuma, ja kuka tahansa suomalainen politikko Pori Jazzeilla lienee myös aika lähellä ideaalia - ei kuitenkaan millään hyvällä tavalla...

Kuvat löydetty googlaamalla "normcore style", poimin ne tyylikkäimmät tähän ja jätin Jobsin ja Jerry Seinfeldin omaan arvoonsa

Paitsi että, jos et sittenkään halua näyttää äidiltäsi/isoäidiltäsi, pitää asuihin kuitenkin löytää se joku ironinen pieni twisti: ne juuri oikeanmerkkiset kengät (stansmithit, Addun sliderit tai Birkenstockit), nerokkaasti leikattu hame tai hyvin istuvat, vaikkain snadisti lököttävät housut. Sen lisäksi vaatteet pitää osata pukea ja kantaa juuri oikein, jotta muut hengenheimolaisesi tajuaisivat, että vaikka näytät siltä, että ettet todellakaan ole suonut vaatteillesi hetkenkään ajatusta, oletkin itse asiassa juuri niin ironisen kantaaottavasti stailattu, että suorastaan tihkut sitä ja oletkin siten aivan tyylitrendien aallonharjalla.

Say what?

Hetken ajan kuvittelin olevani itse normcoren mallioppilas, koska yrityksistäni huolimatta en osaa hullutella asusteilla tai edes väreillä, vaan olen yleensä varsin suoraviivaisesti stailattu. Mutta noita kuvia katsellessani huomaan jääneni kuitenkin tämän(kin) tyylin suhteen puolitiehen, sillä ei tullut mielenkään pukea sukkia Birkenstockieni kanssa ja olen muutenkin sen verran huomionhakuinen, että olisi ja onkin kiva, että joku aina joskus noteeraa sen, miten olen pukeutunut, minkä koen arvostukseksi vaivannäköäni kohtaan. En halua jäädä seinäruusuksi, mikäs se sellainen muotitrendi oikein onkaan?!

Juu ei, jatkan valitsemallani tiellä, ja yritän vain olla lipsumatta liiaksi torikansa-lookin puolelle... En pysty sittenkään.

kuva löydetty googlaamalla "torikansa";
huomatkaa väljät, suoralinjaiset vaatteet ja asianmukaiset kengät

2 kommenttia:

  1. No mutta minähän menen sujuvasti tuohon torikansan joukkoon - ja normcore -trendistä uupuvat enää en merkkikengät tai muut pienet lisät;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun itseironia on ainoa normcoreksi hyväksyttävä asia :-D

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...