4.11.2012

DIY 1.0

Tiedän, että tällä luomuksella ei täällä blogimaailmassa paljon auttaisi kehuskella, mutta uskokaa pois, että tämä on henkilökohtaisella tasolla varsin suuri saavutus - ja kyllä ainakin eiliset synttärivieraat osasivat pistää asian oikeaan perspektiiviin ("oho, en olisi susta uskonut, sähän nyt olet vallan innostunut!").


Meille tulee sekä oman että miehen työn takia lähes kaikki Suomessa julkaistavat aikakauslehdet (Alibi ja Apu on sentään rajattu pois), joten roudaan niitä joka viikko kilokaupalla kierrätykseen -ja annan lähtölahjaksi ihan kaikille meillä käyville vieraille. Siksi oli erityisen hauska keksiä juuri niitä hyödyntävä DIY-proggis - ja yllätävän helposti löytyi tarpeeksi suuria ja abstrakteja kuvia, joiden päällä ei ollut mitään tekstejä. Lapsen mielestä oli hauskaa, että tunnistettaviakin hahmoja pääsi kuviin mukaan - löydätkö kuvista Geisha-tytön?

Lahjat olivat päivänsankarille mieluisia, mm. Tatu ja Patu, vitsi- sekä Aku Ankka -kirjoja, Alga Science -sarjaa, rahaa ja uusi tennismaila. Me vanhemmat annoimme lahjaksi Wiin, ja sitä olemme pelanneet eilisestä koko perheen voimin; oli sitten onlinepeli tai the real thing, onnistun aina reväyttämään pakarani keilailussa :-O (Ja ehkä joskus yksin kotona ollessani rohkaistun kokeilemaan zumbaa!)


Ja Avaruus-Aappa-lakanat olivat erityisesti minun mieleeni - täytyykin heti pyöräyttää ne koneessa, jotta voin jo illaksi pedata ne pojalle! Samaan hengenvetoon petivaatteista: tajusin eilen, miten paljon liikaa meillä niitä on, kun viikkasimme miehen kanssa about puolen vuoden lakanapyykit kerralla. Samanlaisia sinisiä lakanoita oli esimerkiksi seitsemän (ja liinavaatekaapissa lisää) - eihän meillä ole kun yksi käyttäjä niille!

Pussilakanasettejä oli pestynä viisi, ja niitäkin kaapeissa lisää. Aivan älytön määrä kun ottaa huomioon sen, että laitan ne aina pesun jälkeen kuivausrumpuun, eli pärjäisin periaatteella vaikka yhdellä setillä, jos olisi pakko. Tottakai vaihtelu virkistää, mutta tästä lähtien satsaan kyllä vielä enemmään laatuun ja estetiikkaan ja alan pikkuhiljaa luopumaan niistä B-luokan seteistä. Mökkielämää varten pitää jättää pari ylimääräistä, mutta ei enempää. Tämä oli lupaus!

Eiliseltä jäi onneksi sen verran ruokaa, ettei tänään tarvitse laittaa mitään. Kotikin on vielä erinomaisen siisti ja hyvässä järjestyksessä, joten tänään voi todella pyhittää lepopäivän ja ottaa rennosti - onneksi mulla onkin pari hyvää tv-ohjelmaa odottamassa sopivaa katsomishetkeä :-) Leppoisaa sunnuntaita kaikille teillekin!

12 kommenttia:

 1. Hieno viirinauha :) Kannattaa olla kuitenkin varovainen näpertelyn kanssa, koska siihen voi jäädä koukkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, miten ihmisillä on riittävästi aikaa käsitöihin ja askarteluun, mutta kaipa se on priorisointiasia. Itse mielummin luen tai katselen tv:tä, toiset näpertelevät :-)

   Poista
 2. No oli kyllä hyvin keksitty tuo viirinauha! :-D
  Ja myöhästyneet onnittelut sankarillekin!

  Ja noista lakanoista. Samaa olen minäkin huomannut, että kolmen hengen taloudessa ei tarvittaisi kovin montaa settiä lakanoita. Jotenkin niitä vaan tulee lisää eikä niistä vanhemmista tule luovuttua yhtä helposti. Täytyykin muuten taas muistutella sukulaisia, että ei kiitos mitään joululahjoja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 9 ja 1/365 -vuotias kiittää onnitteluista!

   Poista
 3. Oi vautsi, kuinka kivan viirinauhan olette tehneet, tosi hauska idea! Aappa on täälläkin suosikki, pojalla on ne vaaleanturkoosit ja pidän kuosista paljon. Noita avaruus-Aappoja en ole nähnytkään ennen. Kivaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin - sullakin oli näköjään varsin mukava viikonloppu!

   Poista
 4. Hienot askartelupaskartelut!! Entisessä kodissani postipoika kerran huomautti, että voisi noita lehtiä tilata vaikka postilokeroonkin! Ei kärsinyt ennen kuun vaihdetta olla reissussa, kun kahden päivän postit eivät taloyhtiön designlaatikoihin mahtuneet! Yritä siinä selittää, etten oo yhtä ainoaa tilannut itse...
  Ukkosen kanssa yhteen muuttaessamme valitsimme molemmat 4 paria pussilakanoita omistamme. Siitä seurasi siis 16 kpl pussilakanoita!! Molempien äidit ovat jälkikasvuilleen ostaneet laadukkaita pussilakanoita ja ne eivät kulu millään. Mitä me tehdään tuolla määrällä?? Huh sinne teillekin :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noita aikkareita tulee tosiaan ihan ongelmaksi asti - vaikka onhan se kiva, että melkein aina on tuoretta luettavaa, jos tekemisenpuute iskee!

   Noista petivaatteistakin saisi aikaiseksi hyvän yhteiskampanjan: jokainen sitoutuu vähentämään vuoden aikana vaikka -25% kokonaismäärästä :-)

   Poista
 5. Sama meillä, vuodevaatteita aivan liikaa ja lisää on tänäkin jouluna tulossa. Tarvittaisiin joku avustuskohde, jonne voisi vanhoja, ehjiä ja hyviä settejä lahjoittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyväntekeväisyys, siinäpä oiva lisämotivaatio kaappien tyhjennykseen. Loistoidea! (Vielä kun löytäisi sen kohteen...)

   Poista
  2. Joskus lahjoitin ylimääräisiä peittoja Karjalaan. Taitavat ottaa lakanoitakin: http://www.karjalanapu.net/avustus.htm

   Ja Ensi- ja turvakodit ottivat jossain vaiheessa myös vastaan.

   Poista
  3. Kiitos paljon tiedosta - täytyypä katsoa missä ja koska on keräys ja pistää hösseliksi!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...