13.4.2013

Optimistinen yrttitarhuri

Olen jo pitkään himoinnut vaikka sellaista Zengrow'n kotipuutarhaa keittiöömme, mutta sille ei oikein ole paikkaa, enkä sitten kuitenkaan ole varma, haluanko investoida pari sataa juuri tuohon, kun koko maailma on vielä täynnä kenkiä, joita en ole ehtinyt/pystynyt vielä hankkimaan....

Tämä Sagaformin yrttiruukku tuntui sopivan helpolta, kokoiselta ja hintaiselta kompromissilta, jossa ei kamalasti voisi hävitä.  Koko konseptikin kuulosti ilahduttavan simppeliltä: ruukku sisään ja vähän vettä joka päivä, that's it.

Viisitoista euroa Prismaan ja ruukku mulle, kätsästi ruokaostosten yhteydessä - ja muistin jopa ostaa rucolankin "istutettavaksi" samalla reissulla.
Prisman reissusta on jo pari viikkoa aikaa, ja uskomatonta kyllä, tässä se rucola edelleen sinnittelee!

Kyllä kyllä, osa lehdistä on vähän keltaisia ja osa nuutuneita, ja aina välillä puska on vielä vähnän nuutuneempi, mutta edelleen siitä saa napsittua ihanan tuoreita lehtiä vaikka ruisleivän päälle, eikä se osoita minkäänlaisia totaalikuihtumisen merkkejä. Pieni ihme!

Yrtin voi siis tuikata ihan siinä muovikipossa ruukkuun, ei tarvitse istuttaa ja sottailla mullan kanssa. Kastelen joka päivä tuossa ylemmässä kuvassa näkyvän pienen aukon kautta - ja yrtistä tosiaan huomaa heti, jos joku kastelu on jäänyt väliin :-) 

Ei vie paljon tilaa, ja maksoikin vain viisitoista euroa, joten en voisi olla tyytyväisempi! Kaupan päälle vielä se omahyväinen tunne, kun kerrankin saan yrtin elämään pidempään kuin kaksi päivää.

Tästä rohkaistuneena istutin ihan oikeaan multaan keittiön laatikosta löytyneitä siemeniä. Ne olivat ruskeassa paperipussissa ilman mitään etikettiä tai tarkempaa tuotetietoa, joten en yhtään tiedä, mistä on kyse; oletan kyseessä olevan jonkun yrtin, koska olin jemmannut ne juuri keittiöön. Kohta nähdään, sillä pienet vihreät versot taistelevat jo vahvasti elintilastaan - tuonkin ne kuva-arvoituksena tänne blogiin asiantuntevampien ihmisten analysoitavaksi!

Nyt alkaa meidän perheen Suuri Kaupunkikierros, joten heipat teille!

10 kommenttia:

 1. Mulla ei mikään noista kaupan ruukuista kasva kotona :( Vaikka muistaisinkin kastella. Pitää varmaan kokeilla tuollaista ja multaan istutusta.

  Mä laitan kesäisin romainea ja rucolaa kukkapenkin reunaan, kasvaa hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kokemuksen perusteella uskallan suositella - pihalla taas en ole koskaan kasvattanut mitään, mutta ehkä tänä kesänä ryhdyn siihenkin!

   Poista
 2. Mä olen laittanut yrttiruukun isoon kahvikuppiin ja kastellut kun muistan tai sitten taas välillä varmaan liiankin usein. Pisimmillään basilika on säilynyt hengissä viikon. Olen miettinyt tuota samaa Sagaformin ruukkua tai sitä isompaa versiota, missä on paikka kahdelle yrttiruukulle. Hyvä kuulla, että tuo setti toimii. Pitänee laittaa ostoskärryyn jollakin tulevalla kauppareissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvikuppiversiokin on varmasti tosi sympaattinen :-)

   Poista
 3. Minäkin olen miettinyt sitä Zengrowta, mutta meidän minikeittiössä ei ole pöytätilaa sille.

  Kerropas, kerääkö tuo kasvatushomma niitä pikkukärpäsiä? Olen aina joskus pitänyt niitä kaupan ruukkuyrttejä kasvamassa ikkunalaudalla, mutta sieltä mullasta on alkanut ilmestymään niitä inhottavia pörrääjiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole näkynyt kärpäsiä ainakaan vielä - toivottavasti ei tulekaan!

   Poista
 4. Mulla oli joskus tuo kuvan purkki, mutta mies pudotti alaosan kaakeleille, joten se siitä sitten. Zengrowta tekis itsekin mieli varsinkin nyt, kun nuo Hullareiden euron yrtit nököttävät tuossa keittiön tasolla kasassa eilisen jäljiltä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet! Zengrow olisi kyllä vähän liian professionaali mulle, vähän sama kuin jos ajaisin formula-autolla töihin...

   Poista
 5. Meillä on Herb:ie 23 ja se on kyllä ihan huippu! Yrtit rehottavat ja puskevat koko ajan uutta lehteä. Edukkaasti sen saa, kun tilaa Plaza Kodin muistaakseni 10 numeroa + Herb:ie hintaan 69,-. Stockalla Herb:ie oli kantistarjouksessa joku aika sitten reilu 80 eli tuossa Plazan tilauksessa tulee ne lehdet kaupan päälle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi Herb:ie oli toinen mielessäni ollut pro-tason yrttienkasvatuslaitos; ehkä vielä intoudun hankkimaan senkin - vaikka sitten, kun muutamme uuteen, isompaan kotiin sitten joskus...

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...