6.1.2014

Pelon tutinaa

Huominen, ensimmäinen arkiaamu yli kolmeen viikkoon, pelottaa jo valmiiksi. Kävin itse harjoittelemassa toimistoelämää viime viikolla parin päivän verran, mutten todellakaan suoriutunut sinne  normaaliaikaan (kello taisi olla lähempänä kymmentä kuin yhdeksää siinä vaiheessa, kun sain läppärin auki...); lapsi hoiti koiran aamulenkityksen ja jäi kaikessa rauhassa kotiin pelaamaan hengailemaan. Huomenna joudumme kaikki heräämään "aikaisin" (no hei, verrattuna meidän viimeaikaisiin 10:30-aamuihin tuntuu 7:30 aika hemmetin varhaiselta!), ja kuulen jo nyt mielessäni sen valtaisan marinan, joka alkaa purkautumaan meidän hemmotellun kymmenvuotiaamme suusta  heti ensimäisestä hereillä vietetystä sekunnista lähtien. Kuuntelen sitä aikani, kunnes mulla menee hermot ja alan ragettamaan, ja siinä onkin jo sitten kaoottisen aamun ainekset ihan valmiina, thank you very many.

Olen yrittänyt laittaa ja miettiä kaiken valmiiksi (omat vaatteet, lapsen vaatteet, oma käsilaukku ja läppäri, pojan koulureppu, pipo ja hanskat), mutta joku juttu on aivan 100% varmasti aamulla hukassa (todennäköisesti miehen kello/lompakko/auton avaimet) ja sitä etsitään sitten kamalassa kiiressa ympäri huushollia hosuen. Ko. tavara löytyy todennäköisesti ihan omalta paikaltaan, mutta joku on vain peittänyt sen pipolla tai huivilla aivan viime tingassa.

Huh, kunpa Arki ottaisi ohjat käsiinsä mahdollisimman nopeasti, ja voisin palata ihan peruskiireistä valittamiseen!

Eksyin muuten tänään Tapiolan Stadiumiin, ja reilun vartin intensiivisen ja hyvin järjestelmällisen shoppailun jälkeen poistuin sieltä muutaman välttämättömän alehankinnan kanssa:

Kevytuntsikka 35€ (lasten mallistosta itselleni) | softshell-huppari 10€ (pojalle) | urheilupaitoja 10€
HH villakerrasto 79€ | urheilukerrasto mulle | laskettelusukat pojalle | urheilukerrasto pojalle 20€| collegehousut 15€
Palautin Stockalle 200€ neuleen ja sain melkein nuo kaikki sillä samalla rahalla, ajatella! Nyt kun vielä saisi itsensä harrastamaan liikuntaa vähän enemmän kuin yhden ratsastustunnin viikossa, olisi kaikki hyvin; olen antanut itseni lipsahtaa laiskuuden lempeään syleilyyn jo moneksi viikoksi, ja nyt sen on loputtava! Joo joo, olinhan mä tosi kipeä, mutta siitä on jo tosi kauan aikaa, ei kelpaa tekosyyksi enää (edes itselle). No, olin sentään viime viikolla joogassa ja tänään kävin juoksemassa ihan tuskaisen varovaisen lenkin, joten suunta on ainakin oikea, mutta määrää pitäisi lisätä dramaattisesti.

Juoksin vain reilut parikymmentä minuuttia, mikä on säälittävän vähän, mutta paljon parempi kuin ei mitään - lähtemisen kynnys on aina yhtä korkealla, oli lenkki sitten minkä pituinen tahansa, joten pitäisi vain saada pakotettua itsensä ovesta ulos huijaamalla omaa mieltä ajatuksella pienestä vartin pyrähdyksestä, joka sitten matkan varrella muuttuukin paljon pidemmäksi taipaleeksi.

Kyllä, noin epätoivoisen laiskanpulskea olen, että yritän keksiä parasta mahdollista tapaa itseni huijaamiseksi...

Tämän päivän urheilut on nyt kuitenkin hoidettu kunnialla, joten ehkäpä huijaan itselleni seuraavaksi sunnuntaifiiliksen siirtymällä sunnuntairutiinini, pyykkihuollon pariin. Minäkö sitä Arkea juuri kaipailin?!

18 kommenttia:

  1. Mä kävin myös tänään juoksemassa. Heikolta tuntuu, mutta edellisen kerran olen juossut elokuussa. Tekosyitä on löytynyt, niinkuin jatkuva vesisade, ihan selvä astma->henki ei kulje (oikeasti olen ollut PEF-seurannassa, mutta kaikki on vissiin ok ja henki kulki tänään), jatkuva väsymys, laiskotus jne. Ja se kaiken huomaan valitettavasti tuossa keskivartalossa. Suurin osa vaatteista kiristää ja ahdistaa. Ehkä mä nyt yritän sitä ryhtiliikettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tosi, tosi hyvä keksimään tekosyitä ja "ei nyt huvita" on varmaan se yleisin... Otetaan yhteinen ryhtiliike!

      Poista
  2. Juu, pelottaa normityöviikkojen alku ihan vietävästi! Ei mitään ymmärrystä miten sitä selviää...
    Ja se iikunta pitäisi täälläkin saada tavaksi. huh!
    Hyvät löydöt olit tehnyt! Mä en päässyt tänään(kään) kaupoille asti...
    Reipasta ja työteliästä tammikuuta sinulle!

    VastaaPoista
  3. Itse sain joululahjaksi Loop aktiivisuusrannekkeen. Sillä olen sitkeästi kerännyt minimimäärän liikuntaa jokaiselle päivälle ;) Ensi viikolla alkaa jumpat ja arki muutenkin....eiköhän tämä taas tästä! Vaikkei millään viitsisi. Lomaillu on niin kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se Loop voisi toimia mullakin hyvänä tsempparina, vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta!
      Ja mustakin lomailu on ollut ihanaa, mutta nyt alkaa kroppa jo huutamaan vähän parempaa rotia...

      Poista
  4. Hello taas pitkästä aikaa! :)
    Olen ihan vieroittunut koko blogimaailmasta tässä pentuhuumassa, mutta välillä käynyt täällä kurkkimassa.
    Pelon tutinaa hyvinkin, huomenna se arki koiranomistajana sitten iskee...On lapsen päiväkotiin vientiä ja koiranpennun hoitoa...O-ou!

    Tsemppiä arjen aloitukseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, kiva kuulla sinusta!
      Joo, te luotte nyt omat, uudet rutiinit - joko aamuvuorot on jaettu, vai ovatko ne aina sinulla? Mulla on 99% kaikki aamut, koska lupasin niin koiraa hankkiessamme. Eikä siinä mitään, lempeä ulkoilu on ihan hyvä tapa herätä uuteen päivään, etenkin sitten keväämmällä...

      Tsemppiä meille molemmille :-)

      Poista
  5. Tsemppiä huomiseen, meillä arki alkoi tänään ja yllättävän hyvin se meni. Mitä nyt esikoinen sai raivarit koulusta haettaessa. mutta se oli vain väsymystä. Aika pehmeä lasku siis, odotan katastrofia seuraaville päiville.

    Minäkin kävin muuten monen viikon lusmuilun jälkeen tänään sekä juoksemassa, että joogassa. Jumaleissön, että juoksu oli tuskaa. Hätäseen sain 6.5km kasaan, kun ennen joulua juoksin kevyesti kymppiä. Miten se kunto katoaa niin nopeasti?! Nyt vaan ruutinia tässäkin ja yritän repiä itseni minimissään kahdelle lenkille per viikko. Samaa huijausta käytän minäkin, että jos vaan juoksen sen vitosen ja sitten venytän matkaa. Ainakin saan itseni ovesta ulos :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvinhän se aamu meni, epäilin suotta lastani, joka yllätti olemalla poikkeuksellisen reipas - ehkä häntäkin vähän jännitti koulu ja kaikkien kavereiden näkeminen monen viikon tauon jälkeen!?

      Mä en juossut eilen kuin varmaan neljä kilsaa (Sports Tracker ei toiminut, väitti mun tehneen 100 m lenkin...), mutta silti on nyt polvet ja reidet kipeinä :-( Täytyy siis aloitella hissukseen, tai jää kohta ratsastuksetkin väliin.

      Poista
  6. Tuo kuulostaa niin meidänkin huomiselta aamulta :)
    Hyviä löytöjä, kauniin värinen tuo kevyttoppis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti teidän aamunne sujui yhtä hyvin kuin meidän sitten loppujen lopuksi! Sitten vielä huominen, torstai ja perjantai...

      Poista
  7. Kyllä se arki sieltä voittaa vielä... toivottavasti. Vähänhän tämä on tahmeaa, mutta onneksi mies keitti riittävän vahvaa kahvia :D

    Kivoja löytöjä, toppis on kivan värinen.
    Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tahmea on ihan oikea sana kuvaamaan työmoodia, pitäisi nyt äkkiä saada kunnon vauhti päälle! Hop, hop! [itselleni]

      Kivaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  8. Aika vaikeaa oli herääminen tänä aamuna. Ja tulee olemaan vielä huomennakin, en millään saa oikeaa rytmiä päälle. Yritin rytmittää itseäni jo viikonloppuna, mutta kyllä se klo 8 herätys tuntui keskiyöltä... Onneksi on lyhyt työviikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika, valvoin monta viikkoa aina yli puolenyön, vaikka TIESIN, että se kostautuu nyt. Mäkin just tsemppasin itseäni, että kolme päivää enää ja ne nyt jaksaa vaikka väärinpäin :-)

      Poista
  9. Pitäsköhän munkin käydä hakemassa moinen kevyttoppis, saisin tekosyyn lähteä näyttämään sitä muille lenkkilijöille :-p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tottakai, nyt ei ollut hinnalla pilattu tuo ostos! Mä luulen, että takki päätyy mulla ratsastuskäyttöön, koska sitä varten pitää olla aina omat releet, ja multa löytyy jo "siviilikäyttöön" tuollainen vastaava takki, jonka ostin Alpeilta viime vuonna.

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...