2.10.2014

Black on black

Olin eilen poikani koululla opettelemassa viidesluokkalaisen vanhempana olemisen keskeisimpiä asioita, ja yksi käsiteltävistä asioista oli kokeisiin valmistautuminen - jota ei siis tietenkään voi jättää viimeiseen iltaan, saati sitten aamuun... No, niinhän tässä nyt kuitenkin pääsi käymään, että muista harjoitteluhetkistä huolimatta sitä kerrattavaa jäi myös tälle aamulle, ja niinpä oma valmistautuminen sujui siinä "ich bin ein Zauberer und ich habe ein Geheimnis" -lauseiden lomassa.

Onneksi kaapista löytyi mustia aka luottovaatteita, jotka oli helppo heittää päälle ilman pidempiä pohdintoja:

neuletakki Sibin Linnebjerg
farkut Nudie
kengät Cole Haan
huivi Massimo Dutti

Luitteko muuten eilen tätä Sari Helinin mahtavaa kolumnia ruuhkavuosista ja siitä, miksi niin monet naiset päättävät jäädä kotiin ihan vain selviytyäkseen koko rumbasta? Kolahti joka sana - siitä huolimatta, että pääsen varmaan vähän tavallista helpompalla: yksi lapsi ja kaksi vanhempaa on helpompi yhtälö kuin vaikkapa kolme lasta ja puolitoista vanhempaa... Toisaalta meidän perheessä molemmilla aikuisilla on varsin vaativat työt, ja etenkin iltamenoja joutuu joskus ihan tosissaan sumplimaan, mutta sitten toisaalta saan teoriassa* ihan itse järjestellä työaikani, eikä kukaan koskaan kysele perääni, vaikka olisin hoitamassa omia asioitani keskellä päivää - kunhan hommat tulevat tehtyä (..vaikka sitten yöunista nipistäen...).

*kummasti se kalenteri kuitenkin täyttyy ja paukkuukin ääriään myöten kuukausiksi eteenpäin, ja aika pakollisia suurin osa palavereista on...

Tänään oli ja on taas yksi sellainen kaaospäivä, että kun illalla pääsen sänkyyn, ei varmaan tarvitse unta kovinkaan pitkään odotella: aamu alkoi siis auf Deutsch, mistä syystä lähdin töihin himppasen myöhässä. Matkalla liikennevaloissa kirjoittelin jo ekoja maileja, enkä ehtinyt pysähtynyt tankkaamaan, vaikka bensavalo taisi syttyä jo toissapäivänä ja auto kävin ihan varmaan pelkillä huuruilla... Myöhästyin ekasta palaverista vain kolme minuuttia, mutta ne kertautuivat päivän mittaan vähän isommiksi, sillä vapaata työaikaa oman koneen ääressä ei ollut ollenkaan. Pääsin sentään lounaalle - ihan talon ulkopuolelle! - mutta sekin meni nopean small talkin jälkeen työasioiden merkeissä. Parin palaverin jälkeen kaahasin kampaajalle, ja ehdinkin ajoissa! Saksien suihkiessa naputtelin työviestejä ja kotimatkalla soitin pari puhelua - en ole nähnyt muutamaa alaistani sitten viime viikon, joten nyt oli sellainen tunne, että pitäisi vähän kysellä kuulumisia... Kotona täytettiin pojan kanssa itsearviointilomake (hauskinta koulussa: välitunnit ja ruokailu), otin vastaan taloyhtiön huoltomiehen (meillä on pesuhuoneessa vakava viemäri-/hajuongelma, mikä stressaa ja ärsyttää mua aika lailla), minkä jälkeen matkasimme kaksi päällä potkulaudalla kouluun kolmikantakeskusteluun.

Nyt laitoin pastan kiehumaan (grillasin eilen kymmen aikoihin kanafileitä, jotka olivat jo menneet vanhaksi, mutta haiskahtivat vasta vain vähäsen), ja kävin hyväksymässä juuri niukin naukin ennen deadlinea pari tusinaa laskua firman talousjärjestelmässä. Vielä pitäisi jaksaa pyöritellä vihaista exceliä ennen kuin julistan työpäivän päättyneeksi... Ilalla onkin sitten enää edessä koiran lenkitys ja oma ratsastustunti, mistä pitää kiiruhtaa kiireen vilkkaa takaisin kotiin; miehellä on juuri tänään iltameno, joten poika saa ottaa ihan itse iltapalansa ja minä sitten peittelen hänet sänkyyn iltarukouksen kera joskus ysin jälkeen. Ja toivon, ettei huomenna ole mitään yllätyskokeita tai aikaisia aamupaltsuja...

Haluaisiko joku tulla mun henkilökohtaiseksi elämänhallinnakonsultiksi?!

8 kommenttia:

 1. En ollutkaan huomannut tuota kolumnia ja kävin lukaisemassa sen. Kyllä siinä tietty totuuden siemen itää. Tiedän itsekin sen säntäilyn kiireen työn ja kolmen lapsen välillä, mutta yksi iso juttu siitä puuttuu. On asioita, jotka ovat kiinni omien korvien välistä: paljonko pitää harrastaa, minkälaista työmatkaa kulkee, paljonko koti ja sen työt vievät aikaa ja jokuhan siellä päiväkodin pihalla on aina viimeinen meni se kiinni klo 15 tai 17, haettiin edellinen lapsi minuuttia tai 10 minuuttia ennen. Näistä vaan puhutaan aika vähän, kun vallalla on ajatus, että kaikessa pitäisi saavuttaa sellainen 50-luvun kotiäiti ja 2000-luvun seksikäs urapakkaus. Mutta kyllä arvostaisin mahdollisuutta oikeasti lyhyempään työpäivään.

  Tsemppiä arkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin, mutta minusta ainakin tuntuu siltä, että lähes kaikki arjenhelpottamiskeinot on jo käytössä: meillä käy siivooja, syödään eineksiä, ei hoideta pihaa, ei kuskata lasta päivittäin harrastuksiin ja työmatkakin on vain reilut puoli tuntia - ei sitä enää paljon helpommalla kai voi päästä?! No, 50-luvun kotiäitiä minusta ei saa tekemälläkään, ja taitaa se seksikkyskin olla tästä urahaukasta aika kaukana ;-)

   Poista
 2. Arkea saa ja pitääkin helpottaa, ilman omantunnon tuskia :) Hyvä sinä! Ja on muuten näpsäkän näköinen asu,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pitää, eihän tästä muuten selviäisi!

   Poista
 3. Kiitos linkistä, täytyypä käydä lukaisemassa artikkeli. Minä menin nyt kyllä ihan rakastumaan tuohon sun neuletakkiin, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se tuntuu ihan "omalta" ja monikäyttöiseltä jo nyt!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...