19.1.2015

For real

Tässä taas elämänmakuinen ja hyvinkin aito asukuva pitkän palaveriputken (mutta yllättävän lyhyen työpäivän) jälkeen. Neuletakin nappilista repsottaa ja farkkuihin on jo ehtinyt muodostumaan polvipussit. Sille on myös syynsä, ettei kasvoja näytetä tässäkään kuvassa, sillä väsyneet silmät ja lässähtänyt kampaus eivät ole kaunista katsottavaa.

huivi Tiger
neule Sibin Linnebjerg
farkut J. Crew
nilkkurit Billi Bi

Istuin koko päivän samassa neukkarissa, kolmessa eri palaverissa, ja kun se viimeinen oli ohi neljän jälkeen, lähdinkin hissillä suoraan autolle sen sijaan, että olisin mennyt vielä tunniksi työpisteelleni nuokkumaan. Poikakin oli aivan ihmeissään, kun tulin niin aikaisin kotiin, ja minä sain siitä hyvän mielen ja toivottavasti vähän äitipisteitäkin fikkaan :-)

Puolustelen radikaalia töistäpoistumistani myös sillä, että huomisen vika palaveri alkaa vasta viideltä, eli taitaa olla parasta ottaa ratsastuskamat töihin mukaan ihan siltä varalta, etten ehdi edes kääntymään kotona siinä välissä. Jääkaapissa on jo eineslasagne lasta varten odottamassa, meidän perheen tiistaiperinne.

Mulla olisi tänään "normaalisti" ratsastustunti, kuten joka maanantai viimeisen kymmenen vuoden ajan on ollut, mutta koska otin tälle kaudelle vain puolikkaan kausikortin, en tänään menekään talllille (ensi viikolla on siis mun vuoro). Tuntuu kuulkaa todella kummalliselta olla vapaalla näin maanantai-iltana, vähän jopa hermostuttaa tällainen rutiineista poikkeaminen! Toki pääsen ratsastamaan uudella vuokraponilla huomenna ja ylihuomenna, mutta nehän ovatkin sitten tiistai- ja keskiviikkoiltoja, mikä ei ole ollenkaan sama asia.

Ai minäkö kaavoihini kangistunut? Kun oikein alkaisi miettimään, löytyisi elämästä varmaan vaikka miten paljon rutiineja, joista ei oikein osaa poiketa ilman pakottavaa syytä... Käyn esimerkiksi koiran kanssa aina arkiaamuisin ulkona heti herättyäni (ulkohousut suoraan yökkäreiden päälle); jos jostakin syystä käyn vaikka suihkussa ensin, saatan melkein unohtaa koko koiran ja ainakin  kerran olen kääntynyt työmatkalla takaisin kotiin tämän takia.

Ostan lisäksi ruokaa parillisina lukumäärinä: neljä maitoa, kuusi Viilistä, kaksi litran jogurttia, kaksi kurkkua ja kahdeksan mandariinia - en tietoisesti laske näitä, mutta noihin lukuihin kuitenkin aina päädyn. Yhden kappaleen ostaminen ihan on ok, mutten koskaan osta mitään kolmea, viittä tai seitsemää kappaletta.

Nukun töiden jälkeen reilun vartin torkut aina, kun mahdollista. Simahdan sohvalle ihan sekunnissa, ja herään kellon soittoon syvästä unesta. Näillä pikkupäikkäreillä jaksan illan ihan eri tavalla, herään ikään kuin uuteen päivään :-)

Pyykkihuoltoa voi tehdä vain sunnuntaisin: katson iPadilta viikon aikana tallenettuja sarjoja ja viikkaan/ silitän viikon aikana pestyt pyykit (monta koneellista!) siinä sivussa. Tämä tapa minulla on ollut varmaan opiskeluajoista lähtien, kun sunnuntain Melrose Place tuli juuri sopivaan aikaan - krapulaputkeksikin sitä sanottiin (mitä muuta tulikaan Melrosen lisäksi?).

Entäs sinä, minkälaisista rutiineista tai tavoista sinä pidät kiinni? Vai oletko rajoja rikkova boheemi, jolle säännönmukaisuus ja tutut kaavat ovat suorastaan ahdistuksen aiheuttaja? 


17 kommenttia:

  1. Oletkohan sinä minun sisko? Tuli niin creepy olo,kun luin noita sinun rutiineja,sillä minulla on tismalleen samat;sunnuntaisilsitykset,parillinen määrä ruokaa....
    -kirsi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos "Kirsin" K-kirjain onkin oikeasti toisen nimesi alkukirjain, ja etunimessäsi kuitenkin juuri viisi kirjainta, ja asut entisessä opiskelukaupungissani, voit hyvinkin olla siskoni :-) Tai sitten meillä on vain samat kummalliset tavata, jollakin astraalitasolla voimme olla henkisiä sukulaisia :-)

      Poista
  2. No mutta rutiinithan pitää naisen tiellä. Niin mukavaa kuiin on lomalla olla, on sitä aina niin ikävä juuri rutiineja. <3

    Hihii ja sunnuntain Melrose Place oi niitä aikoja ja ihan mahtavaa, että kutsuit krapulaputkeksi, silloin oli aina sunnuntaisin krapula. Pizza, cocis ja Melrose, jos nyt oli edes rahaa pizzaan. ;)

    Kivaa viikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho jännä, miksiköhän profiilikuva putosi kommentista pois. Hassua, mutta hyvä vaan, tämän keski-ikäisen nassu saakin jäädä pois. ;)

      Poista
    2. Hassua, nyt ei näy kenenkään kuvia - ja päinvastoin, musta on tosi kiva nähdä, ketä siellä kommentoi (ja kiitos kommentistasi, btw!)!
      Oikein hienoa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Minä lähdin tänään aikaisemmin töistä ja menin suoraan Stockkalle ostamaan sushikaloja. Tiskissä ei ollut mitään. Järkyttävää. Sopertelin siinä tiskillä, että eihän tämä voi olla mitenkään mahdollista ja ikinä ennen ei ole näin käynyt. Sen verran olen tapojeni uhri, että en ole ilmeisesti koskaan käynyt Stockkalla iltaruokaa ostamassa ennen torstaita :) En yleensä käy ikinä ma-ti ruokakaupassa paitsi hätätapausessa Alepassa hakemassa maitoa lisää.

    Muuten noi rutiinini vaihtelevat päivien välillä tosi paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis miten niin, ei ollut mitään - ei kai Stockalla nyt noin voi käydä?! No mutta, siinä tuli vahvistus teorialleni, ettei ole hyvä rikkoja rutineeja noin rajusti :-)

      Poista
  4. Rutiinit pitää arjen rullaamassa. Ja niiden rikkominen taas pitää hereillä :)
    Sulla on sellaiset palaverinkestävät vaatteet päällä. Mulla on samantyyppinen vaatetus silloin kun paltsua pukkaa koko päivän!
    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palaverinkestävä olikin hyvä sana - se taitaa kuvata 90% mun asuista...
      Samoin sinulle antoisaa arkiviikkoa!

      Poista
  5. Kaunis kokonaisuus. Tuo huivi tuo kivasti asennetta asuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - löysin huivin taas pitkästä aikaa, onneksi en ole laittanut kiertoon!

      Poista
  6. Ei varmaan tule kauhean isona yllärinä, mutta boheemi sielu täällä :)
    Nyt muksun myötä on tietysti pakko ollut opetella jonkinlaisia rutiinejakin, mutta silti aika fiilispohjalla mennään.

    VastaaPoista
  7. Musta on ihan tervettä välillä lähteä raskaan päivän jälkeen aikaisemmin jos se on mahdollista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin todellakin on - tekisi useamminkin hyvää ;-)

      Poista
  8. Ilman sunnuntaisilityksiä ei voi viikkoa päättää, niin se vaan on. Ja tiistain ratsastus pitää viikkorytmin yllä : ) Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muitakin sunnuntaisilittäjiä siis löytyy :-)

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...