31.10.2015

Keinottelua

Olin ajatellut hankkivani syksyksi sekä culottes-tyyppiset pöksyt että nahkahousut (ylläri, kun niitä nahkahameitakin on vain neljä!). Ensiksimainittuja on tullut soviteltua aina, kun [henkarilla] kivannäköisiä on sattunut vastaan, mutta alan jo luopumaan tästä haaveesta, sillä 160 cm varteni päällä ne ovat kaikki näyttäneet sellaisilta hullunhauskoilta klovnihousuilta - aika kaukana siis siitä viiltävän terävästä business chic -tyylistä, jota tavoittelin...

Nahkahousujen metsästyskään ei ole ollut helppoa. Farkku- ja leggingsmallisia housuja olisi saatavilla jonkin verran, mutta halusin mielummiin omiin housuihini vähän väljyyttä ja pehmeyttä, sillä yritän välttää sellaista "nelikymppinen bööna haluaa olla rokkimimmi" -vaikutelmaa. Meillä on toki töissä kovin rento pukeutumiskoodi, mutta kyllähän sitä tässä iässä pitää jo vähän miettiä, minkälaisen vaikutelman sitä itsestään antaa ja missä kohtaa mennään heittämällä rentouden rajan yli sinne liian yrittämisen puolelle.

Lindexin Extended -mallistossa on aivan mielettömän ihanasta, pehmeästä ja ohuesta nahasta valmistettu vajaamittainen malli, joka näyttäisi upealta kenen tahansa minua päätä pidemmän yllä. Minun päälläni klovniefekti oli taattu :-( Matsku oli tosiaan niin ihanaa, että yritin kovasti miettiä, josko olisin onnistunut itse jotenkin tuunamaan ne sopivimmiksi. Luovuin aika nopeasti ajatuksesta, sillä lopputulos olisi minun kädentaidoillani todennäköisesti näyttänyt siltä, kuin olisin yrittänyt tehdä vanhasta käsilaukusta shortsit. Sekin olisi kaukana siitä business chic -maailmasta...

Marimekolla on myös tarjolla oikein kiva malli, mutta ensinnäkin työkaverillani on jo sellaiset, ja toisekseen 500€ hinta oli aika tyyris sellaisesta vaatteesta, jota en kuitenkaan usko käyttäväni ihan koko loppuelämääni.

Selasin läpi mm. asos.comin, yoox.comin ja shopbop.comin hengästyttävät valikoimat, mutta ei tärpännyt. Ehdin jo unohtamaankin koko ajatuksen, kunnes nämä kuvassa näkyvät keinonahkaiset housut ilmestyivät Banana Republicin valikoimiin. En ole koskaan omistanut mitään keinonahkaista ja olen suorastaan vieroksunut muovisen oloista materiaalia, mutta nämä housut ovat kyllä erehdyttävän aidontuntuiset ja mukavan pehmeät. Nähtäväksi jää, miten hiostavat ne ovat, mutta kun hinta oli kohdallaan (alle satkun), ei riski ole kovin suuri ja uskoisin, että saan näistä irti sen, mitä haluankin ja voin sitten ilman suurempaa kriisiä luopuakin housuista kun sen aika koittaa. Sitä en tosin osaa arvioida, kumman ekologinen ja eettinen jalanjälki on painavampi, oikean vai keinonahan?! Tuntuu vähän siltä, että molempi pahempi... Mitä mieltä te olette, ja minkälaisia käyttökokemuksia teillä on keinonahasta?

Saattaa olla, että lyhennän lahkeita vielä yhden käänteen verran (ihan reteästi kaksipuoleisella superteipillä), jotta saisin vähän enemmän nilkkaa vilkkumaan. Teippi on siitä kätevä tuunausapu, että sen saa myös purettua aika helposti, jos ei olekaan tyytyväinen lopputulokseen :-)

Taidan tästä siirtyä ulkohommiin hetkeksi, kun kerran aurinko paistaa. Naapurit ovat näköjään kaikki haravoineet pihansa puhtaiksi, ja meillä on homma vielä aloittamatta... kamalat paineethan tässä on, kun ei voi olla naapureita huonompi - tyypillistä espoolaishenkeä :-D

Hienoa lauantaita teillekin, pus!

6 kommenttia:

  1. Ainakin nuo näyttävät kivoilta!
    Nahasta tulee muuten hirveän helposti rokkimimmi -fiilis itselleni. Muiden päällä nahkahousut näyttävät pelkästään hyvältä noin niinkuin pääsääntöisesti. Lienen vain rajoitteinen?
    Miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli samaa rajoitetta, mutta olen nyt siedättänyt itseni nahan käyttöön varsin onnistuneesti - ehkä alkaa jo menemään vähän liiallisuuksiinkin :-D

      Poista
  2. Kivan näköiset housut, kokeile sitä teippi juttua, uskon että näyttäisivät vieläkin paremmilta.
    Mulla on sekä nahkahousut että tekonahkaiset. Pidän enemmän jälkimmäisistä, tosi mukavat ja eivät hiista yhtään. Saattaa tosin johtua siitä, että nahkaiset on pillit ja tekonahkaiset mukavat joggerit resoreilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissäkin housuissa on tosi mukava olla, koska niissä on tilaa joka suuntaan :-)

      Poista
  3. Näyttääpä tosi kivalta! Itselläni on joskus aikoinaan ollut keinonahkahousut, jotka hiostivat ihan julmetusti - tosin olivatkin jotkut parinkympin HM-byysat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota hiostamista mäkin pelkään, mutta toivon tuon löysemmän mallin vähän lieventävän rajua hikoilua :-D

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...