21.9.2012

Aikasyöppö

Työpäiväni kuluvat nykyään minuutteja optimoiden. Jos palaveri loppuukin viisi minuuttia sovittua aikaisemmin, ehdin käymään vessassa ja lukemaan pari mailia. Välillä vedän huoneen oven kiinni ja pidän silmiäkin kiinni muutaman minuutin; hengittelen syvään ja yritän tyhjentää mielen sinne tänne poukkoilevista ajatuksista. Tämä viikko on ollut taas erityisen hektinen, ja siksi olen alkanut ärsyyntymään aikasyöpöistä, eli ihmisistä ja tavoista, jotka (usein tiedostamattaan) vievät muiden arvokasta aikaa.


Myöhästelijä
Tyyppi, joka on aina myöhässä ja haluaa, että hänelle kerrataan jo läpikäydyt asiat, "jotta hän pääsee varmasti kartalle". Tai sitten Myöhästelijää odotellaan ja päästään aloittamaan koko palaveri myöhässä.

Jaarittelija
Ihminen, joka ei pysty sanomaan asioitaan lyhyesti ja ytimekkäästi. Saa toki olla harkitseva sanoissaan, mutta ydinasian pitäisi pysyä kohtalaisen kirkkaana: jos suurin yleisöstä ehtii nukahtamaan ennen kuin Jaarittelija on päässyt puheissaan loppuun, eikä ainakaan osaisi tiivistää Jaarittelijan sanomaa, voisi Jaarittelija katsoa peiliin.

Juoruilija
Tältä ihmiseltä löytyy sekä aikaa että halua spekuloida kaikkein muiden asioilla. Tekee valtavia yleistyksiä, rakentelee erilaisia salaliittoteorioita ja on onnensa kukkuloilla, jos löytää vielä hengenheimolaisen, jonka kanssa voi uppoutua sepittelemään lisäulottuvuuksia jo alkujaankin mielikuvituksellisiin tarinoihinsa. Iskee kimppuusi juuri silloin, kun vihdoinkin olisi hetki aikaa jutella ihmisten kanssa oikeasti.

Filtteröimätön
Spämmää sekä verbaalisesti että mailin välityksellä kaikkia työkavereita mitä pienimilläkin asioilla. Ei osaa suodattaa olennaista turhasta massasta, vaan käy raportoimassa vaikka esimiehelle projektin joka-vitun-uuden-käänteen, vaikka oikeasti vain lopputuloksella olisi merkitystä. Harrastaa myös ahkerasti FYI-mailien lähettelyä. Ihan vaikka lounasravintolan seuraavan viikon ruokalistasta  joka on joka viikko samanlainen.

Tunnistitko itsesi? Minusta löytyy ihan noita kaikkia, mutta silti jaksaa ärsyttää, kun muut haaskaavat minun aikaani :-)

Mutta nyt on onneksi ihana viikonloppu,josta aion migreenistä (taas!) huolimatta nauttia täysin siemauksin. Ihan kohta meille tulee vieraita ja ohjelmaan kuuluu myös issikkavaellus, joten toivotaan että keli pysyisi kuivana (auringosta en uskalla uneksiakaan)! Mukavaa perjantai-iltaa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Hauskaa viikonloppua sullekin! Apua, täällä kotona olen päässyt unohtamaan kaikki nuo tyypit työelämässä. Tosin täällä kotosalla niitä aikasyöppöjä "työkavereita" vasta löytyykin. :)
  T.Hanna
  P.s Jee, nythän mä alan oikein työkseni kommentoimaan sun blogia. Ei vaan, älä pelkää. Pystyin vaan niin palauttamaan mieleeni nämä "mukavat" tyypit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule, (tämä) bloggaaja on tyytyväinen jokaisesta kommentista ja kannanotosta - vaikka kommenttien takana olisi oma äiti! Eli pidä toi linja!

   Ja kuten huomaat, kotona olemisessakin on puolensa, vaikka siellähän ne suurimmat (ja ihanimmat) aikasyöpöt luuraavat :-)

   Poista
 2. Mä olen aika usein myöhässä. Mutta en oleta, että mulle kerrattaisiin asiat mitä olen missannut. Eli oma on häpeäni, jos en ole ihan kartalla.

  Noita muita musta ei hyvällä, tai edes pahalla, tahdollakaan löydy. Olen ehkä turhankin suoraviivainen tyyppi. Duunissa tehdään duunia. Hauskaa pidetään, jos ehditään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töissä saa ja pitää olla hauskaa, ei siinä mitään, mutta pitäisi osasta kunnioittaa muiden työrauhaakin... Ei aina niin helppoa, myönnän!

   Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...