22.10.2012

Lakkorikkuri (tai kuinka haksahdin hevosuntsikkaan)

Vietin viikonlopun edustustehtävissä Helsinki International Horse Show'ssa - hevosihmiselle mahtava juttu, mutta kaikille muille varmaan maailman puuduttavin tapahtuma. Ja tiedoksi vain, että ei, aitioihin asti ei hevosen haju ylety :-)

HIHSin myynti-Expo on vaarallinen paikka, sillä siellä kierrellessään sitä huomaa tarvitsevansa jos jonkinmoista hevos- ja ratsastusrompetta; halvimmillaan kympin raippa ja ylärajaa ei varmaan ole... Tilanne on vielä eksponentiaalisesti vakavampi, jos sattuu omistamaan hevosen (sellaista mulla ei sentään - ainakaan vielä - ole).

Tätä takkia en voinut vastustaa, etenkin kun se maksoi alle satasen. Kyseessä on ihan oikeasti laadukas untsikka, tämä vain sattui olemaan viimeinen kappale ja varmaan viime vuoden mallistoakin. [edit] Nuo ovat yleensä 300-400 euron hinnoissa, joten tämä oli todellinen löytö!

Olen tähän asti ja kaikkia tapojani vasten välttänyt kaikkia ratsastuksen snobbailubrändejä (mm. Kingsland ja Pikeur), joiden kamat ovat usein aika näyttäviä, esim. strassein tai suurin koristein koristeltuja - ei siis mun tyylisiä muutenkaan! Tämä rotsi on nyt kuitenkin Pikeurin ja ekaa kertaa taistelin siis brändiä vastaan, enkä sen puolesta :-)

Toivottavasti mua ei naureta tallilta ulos ihan totaalisesti: olen itse aina  naureskellut krokokuvioisille kypärille, lurexhenkisille ratsatushousuille ja tekotimangikannuksille - nyt sitten annoin oman pikkusormeni samalle jengille. Ton karvareunuksen saa muuten irti.

[edit] Unohdin tunnustaa mainita, että tinkasin vielä talviratsastuskengätkin tosi hyvään hintaan. Sellaiset,          missä on ihanan pehmeä karvavuori ja joissa varpaani toivottavasti pysyvät kerrankin lämpiminä kovemmillakin pakkasilla. Ja parit Roecklin hanskatkin, joo -niitä tarvitsee aina. Menikö tältä jutulta nyt pohja?

8 kommenttia:

  1. Hauska! :-D
    Enpä ole tullut ajatelleeksikaan, että noissa harrastusvaatteissakin löytyy tuollaisia merkkieroja.

    Mutta takki on kyllä näin ei-ratsastavankin silmään tosi kiva! Eikä ainakaan tuon kuvan perusteella siinä ole mitenkään häiritsevästi bling blingiä!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nimenomaan EI bling blingiä -sitähän pelästyy hevosetkin :-)

      Itse käytän siis ihan taviskamoja, ei-brändättyjä ja sieltä täältä ostettuja. Sitten on mittatilauksena hankittavat kypärät, joiden hinta lähtee tonnista ja joissa voi olla vaikka krokokuvioita ja strasseja. Eleganttia!

      Poista
  2. Itse katselin tapahtumaan telkkarista, olisi se kiva joskus päästä katsomoon katselemaan. Kesällä ratsastelin neidin kanssa kovasti, nyt pitäisi lähteä uudelleen tunneille. Muuttohässäkät loppukesästä vei kaiken ajan ja en ehtinyt ilmottautua uusille tunneille (syksyn tunneille). Kivan takin olet ostanut, ei kai ne sua naura ulos. ;D Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko, että nauravat ja viimeistään siinä vaiheessa hymy hyytyy, kun kerron takin hinnan (yleensä nuo pyörivät siellä 300-400 euron hujakoilla helpostikin) :-)

      Yritän olla täällä hirnumatta liian usein noita heppajuttuja, mutta kyllä se vaan on niin hieno, koukuttava ja tärkeä harrastus, etten lopettaisi sitä mistään hinnasta! Ja miten kivaa, että se on tyttäresi kanssa yhteinen juttu; oma poikani kävi pari vuotta sitten minikurssin, muttei mitenkään sanottavasti innostunut lajista... Ehkä joskus, jos vaikka vuokraan hevosen, saisin hänet vielä kokeilemaan uudelleen!

      Mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  3. Hieno löytö :) ja hei kyllä kaikilla heppatytöillä aina vähintään yks Pikeur pitää olla :) Suthan nauretaan ulos talliltä jos ei oo,,,;) Ja talviratsastussaappaat on ihan huiput, talvella viimeistään hoksaa miks :) Kyllä sun nyt kelpaa pakkasillakin ratsastaa, ei tunnu -20 c missään pikeur ja saappaat lämmittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun sä asian noin ilmaiset, niin mähän tein järkiostoksia!

      Poista
  4. Tää ei oo koskaan ratsastanut, mutta laji on melkoisen tuttu, kun Ukkosen perheessä sitä on tehty ihan tuolla HIHS:n areenalla asti. Ehkäpä minäkin joku päivä uskallaudun "konin" selkään.

    Olin loppuviikon Continentalissa yötä, joka oli HIHS:n virallinen hotla. Nauroin joka aamu, kun miehet tuli toppaliiveissä, valkoisissa kalsareissa ja nailonpolvisukissa aamiaiselle! Yhtään naista en niin pukeutuneena nähnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, jos siihen on mahdollisuus! Vai että oikein HIHSissä asti, hmm...

      Ne "kalsarit" oli tietysti kisahousut - sinä tämän toki tiesitkin, mutta muille lukijoille pitää selventää, jottei jäisi väärää kuvaa hienosta lajista :-) Mitä niillä naisilla sitten oli päällä?! Tai ehkä ne olivat kaikki hevostenhoitajia...

      Poista

Ilahdun kaikista viesteistä, ihan pienistäkin. Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...